“Ο Καλός άνθρωπος του Σετσουάν” στο ΠαΜακ

“Ο Καλός άνθρωπος του Σετσουάν”

του Μπέρτολτ Μπρεχτ

“Ο Καλός άνθρωπος του Σετσουάν” του Μπέρτολτ Μπρεχτ παρουσιάζεται από το θεατρικό εργαστήρι του ΚΘΒΕ στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

“Ο Καλός άνθρωπος του Σετσουάν” ένα έργο σκηνοθετημένο από τους:  Ελευθερία Αγγελίτσα και Χάρη Παπαδόπουλο παρουσιάζεται με ελεύθερη είσοδο στο θεατρόφιλο κοινό της Θεσσαλονίκης.

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Στο έργο του “Ο Καλός άνθρωπος του Σετσουάν” ο Μπέρτολτ Μπρεχτ  παρουσιάζει τη ζωή μιας καλόψυχης γυναίκας, της Σεν Τε, η οποία εργάζεται ως πόρνη για να επιβιώσει μέχρι τη στιγμή που θα συμβεί κάτι μαγικό. Τρεις θεοί έρχονται στη γη, με σκοπό να βρουν αρκετούς καλούς ανθρώπους που να ζουν με αξιοπρέπεια, ώστε να δικαιολογήσουν τη θεϊκή ύπαρξή τους και να διατηρηθεί ο κόσμος. Έπειτα από πολλές δυσκολίες εντοπίζουν το μοναδικό καλό άνθρωπο στη Γη που δεν είναι άλλος από την Σεν Τε. Έτσι, οι τρεις θεοί αποφασίζουν να ανταμείψουν με χρήματα την γυναίκα αυτή, καθώς τους προσέφερε κατάλυμα για τη νύχτα.

Όμως μπορεί ένας άνθρωπος να παραμείνει καλός ή κοινωνικές δυσκολίες έχουν τη δύναμη να τον αλλάξουν ολοκληρωτικά; Η Σεν Τε αναγκάζεται να δημιουργήσει μια δεύτερη προσωπικότητα για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την εκμετάλλευση των συμπολιτών της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

“Ο Καλός άνθρωπος του Σετσουάν” είναι ένα έργο πιο επίκαιρο από ποτέ, καθώς το κεντρικό του ερώτημα μένει αναπάντητο μέσα στα χρόνια.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθερσία: Ελευθερία Αγγελίτσα, Χάρης Παπαδόπουλος

Παίζουν: Άγγελος Ρεφανίδης Έφη Κυροπούλου Γιάννης Καταξάκης Κωνσταντίνος Ράσκος Δημήτρης Μητούλας Ειρήνη Κούσα Ελένη Γαβριηλάτου Μαρία Βαρελτζίδου Μάνος Καρανικόλας Ρίκα Σαχπελίδου Ηλιάνα Κοπαίλα Μαρίνα Παπαθεμιστοκλέους Μαρία Διακονικολάου Γιάννης Τσότσος Ολυμπία Μαλιώτα Στέλλα Βουτουφιανάκη Μαίρη Παπαβασιλείου -Καλαμάρα Ζωή Σαπλαμίδου

 

Είσοδος Ελεύθερη


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Σταυρούλα Καζάκη

Γέννημα θρέμμα Θεσσαλονικιά. Ανήσυχο πνεύμα από παιδί διαβάζω ό,τι πέσει στα χέρια μου. Επιδιώκω την διαρκή ενημέρωση. Αγαπώ το θέατρο. Λατρεύω τα βιβλία -και κάπως έτσι έγινα Φιλόλογος!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;