Παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο/συνεισφορά σε Θεσσ/νίκη και Αθήνα

Το MAXMAG σας παρουσιάζει τις οικονομικές παραστάσεις αυτής της εβδομάδας [01/11-08/11]. Γιατί δε χρειάζεται να ξοδέψει κανείς πολλά χρήματα για να περάσει καλά!

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

“Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α.” & “Το Πράσινο Μου Το Φουστανάκι”

παραστάσεις με ελεύθερη

Στη νέα, ανανεωμένη εκδοχή της παράστασης των Νέων Μορφών, η “Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α.” θα συνομιλήσει σκηνικά με ένα επίσης μονολογικό θεατρικό κείμενο της Λένας Κιτσοπούλου “Το πράσινο μου το φουστανάκι”.Τα δύο έργα φαίνονται συγγενικά μεταξύ τους, κυρίως ως προς το θέμα τους. Μοιάζουν όμως να έχουν και άλλα κοινά χαρακτηριστικά. Και τα δύο έχουν σαν ηρωίδες τους δυο γυναίκες. Δυο γυναίκες που παραμένουν ανώνυμες. Κύριος θεματικός άξονας των δύο έργων είναι η μοναξιά. Αυτό είναι το κυρίαρχο συναίσθημα που, στην αρχή υποκινεί, και στη συνέχεια καθοδηγεί, τα λόγια και τις πράξεις τους.

Να σημειωθεί πως η παράσταση προσαρμόστηκε σκηνοθετικά, ειδικά για το χώρο της “Ζώγιας“.

 
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Για το “Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α.”
Σκηνοθεσία: Γιάννης Παρασκευόπουλος
Ερμηνεύει η Μαγδαληνή Μπεκρή
Για “Το πράσινο μου το φουστανάκι”
Σκηνοθεσία κι ερμηνεία: Χρυσή Μπαχτσεβάνη
Πού: Ζώγια – Βιβλίο Τσάι και Συμπάθεια, Αλ. Σβώλου 54, Κέντρο Θεσσαλονίκης
Από 18 Οκτωβρίου 2017
 Πότε: Κάθε Τετάρτη στις 20:00
Ελεύθερη είσοδος (χρέωση στην κατανάλωση)
Τηλέφωνο επικοινωνίας:2310-243459
 

“Ρώσικη επανάσταση”

παραστάσεις με ελεύθερη
Μια παράσταση που προσπαθεί να ανασυνθέσει τις πρώτες μέρες της Ρωσικής Επανάστασης μέσα από τα μάτια ενός απλού ανθρώπου που βρέθηκε μέσα στη δίνη της επαναστατικής ορμής για την αλλαγή του κόσμου. Σήμερα, 100 χρόνια μετά το ξέσπασμα της Επανάστασης, μια σύγχρονη παράσταση για την “πίστη”, μέσα από τα μάτια του ρηξικέλευθου Λιθουανού σκηνοθέτη Τσέζαρις Γκραουζίνις.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Mετάφραση: Αλεξάνδρα Ιωαννίδου
Σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις
Σκηνικά- Κοστούμια: Vytaoutas Narbutas
Μουσική: Martynas Bialobzeskis
Χορογραφία-Κίνηση: Έντι Λάμε
Βοηθός σκηνοθέτη: Αθηνά Σαμαρτζίδου
Οργάνωση παραγωγής: Αθανασία Ανδρώνη
Φωτογραφίες: Τάσος Θώμογλου

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παίζουν: Ιορδάνης Αϊβάζογλου, Έφη Δρόσου, Γιάννης Καραμφίλης, Ζωή Λύρα, Ιφιγένεια Μακρή, Νικόλας Μαραγκόπουλος, Ιωάννης Μαστρογιάννης, Μάριος Μεβουλιώτης, Δημήτρης Μηλιώτης, Αλέξανδρος Μούκανος, Άγγελος Νεράντζης, Χρίστος Νταρακτσής, Χρήστος Παπαδημητρίου, Τίμος Παπαδόπουλος, Νίκος Ράμμος, Θανάσης Ραφτόπουλος, Αναστάσιος Ροδοβίτης, Ρέα Σαμαροπούλου, Γιάννης Τσάτσαρης, Μαρίνα Τσελεπή, Γιάννης Τσεμπερλίδης, Μίλτος Τσιάντος, Σαμψών Φύτρος.

 

 

Πού: Βασιλικό Θέατρο, Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου, Θεσσαλονίκη

Από Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017 έως 14 Ιανουαρίου 2018

Ημέρες κι ώρες παραστάσεων: Τετάρτη στις 18:00, Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 19:00

Τιμές εισιτηρίων: Από 5€ έως 13€

 

Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη γενική είσοδος 5€

ΑΘΗΝΑ

“SEX/PYRE ή ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μία και μόνο παράσταση!”

παραστάσεις με ελεύθερη
Ο συγγραφέας: William Shakespeare ο αποκαλούμενος και εθνικός ποιητής της Αγγλίας.
Τι να πρωτοδιαλέξει κανείς από τον Σαίξπηρ.

Κάθε στίχος του τεράστιου έργου του και ένα μνημειώδες απόφθεγμα!

«Μίλα μου ψιθυριστά, αν μου μιλάς γι’ αγάπη»

«Θα σε προκαλούσα σε πνευματική μονομαχία, αλλά βλέπω ότι είσαι άοπλος»

«Άκουγε πολλούς, μίλα σε λίγους»

«Οι δειλοί πεθαίνουν πολλές φορές πριν το θάνατό τους»

«Το κρασί αυξάνει την επιθυμία αλλά μειώνει το αποτέλεσμα»

Αυτά και άλλα πολλά γνωμικά του Βάρδου δεν θα τ’ ακούσετε σ’ αυτή την παράσταση!

Θα γνωρίσετε όμως τα ξεχωριστά στυλ ερμηνείας που κυριάρχησαν στο ανέβασμα των Σαιξπηρικών έργων, θα μάθετε για τις μεγαλοφυΐες που σημάδεψαν τις τραγωδίες του με την καινοτόμο οπτική τους, θα ξαφνιαστείτε από τις πολλές κινηματογραφικές προσαρμογές και διασκευές και σίγουρα θα διασκεδάσετε με τις κωμωδίες αλλά πάνω απ’ όλα με τις τραγωδίες του ! Το έργο μας: SEX/PYRE ή ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μία και μόνο παράσταση! Δηλαδή 38 θεατρικά έργα, 154 σονέτα και άφθονα ποιήματα σε μία και μόνο παράσταση; Εντάξει τώρα, “ολόκληρος ο Σαίξπηρ” που λέει ο λόγος!
Αρκετός… και για να ακριβολογούμε, όσος πιστεύουμε ότι θα απολαύσετε – χωρίς να χρειαστεί να ξεχειμωνιάσετε στο θεατράκι μας!
SEX/PYRE, μια διασκεδαστική παράσταση χωρίς όρια, σε διασκευή και σκηνοθεσία Γιώργου Γιαννακόπουλου.

Πού: Δημοτικό Θέατρο Δάφνης-Υμηττού «Φάνης Χηνάς», Ηλιουπόλεως 77 και Ηλία Ηλιού,Δάφνη
Από  29 Οκτωβρίου 2017
Ημέρες κι ώρες παραστάσεων: Κάθε Κυριακή στις 20:00
Τηλέφωνο επικοινωνίας : 210-9766001

 

 

 

“Το κιβώτιο”

παραστάσεις με ελεύθερη

Το «Κιβώτιο», το εμβληματικό έργο του Άρη Αλεξάνδρου, παρουσιάζεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο  Studio Μαυρομιχάλη, σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή και Κλεοπάτρας Τολόγκου, με τον Φώτη Μακρή στον κεντρικό ρόλο.

Στα τέλη του Ελληνικού εμφυλίου πολέμου, μια ομάδα ανταρτών αναλαμβάνει μετά από σχετική εντολή του Γενικού Αρχηγείου να μεταφέρει, περνώντας μέσα από εχθρικό έδαφος, ένα κιβώτιο αγνώστου περιεχομένου, με παραλήπτες τη διοίκηση μιας ανταρτοκρατούμενης πόλης. Στη διάρκεια της αποστολής η ομάδα αρχίζει να χάνει τα μέλη της σταδιακά μέχρι που τελικά σώζεται ένας μόνο αντάρτης, ο οποίος τελικά κατορθώνει να παραδώσει το κιβώτιο. Όταν όμως φτάνει στον προορισμό του, διαπιστώνεται πως είναι άδειο και ο αντάρτης φυλακίζεται από τους άλλους συντρόφους του ως δολιοφθορέας. Σε μια συγκλονιστική προσπάθεια να αποδείξει την αθωότητά του, ο ήρωας αρχίζει να συντάσσει αναφορές στον ανακριτή, όπου δεν διστάζει να εξηγεί και να ερμηνεύει, το νόημα της παράδοξης αποστολής τους. Ο συντάκτης των αναφορών δεν γνωρίζει τίποτα για την ταυτότητα του ανακριτή ούτε για τους δεσμώτες του, ούτε αν ο ανακριτής διαβάζει τα όσα του γράφει.

Ο Φώτης Μακρής ερμηνεύει, σε έναν συγκλονιστικό μονόλογο, τον ταραγμένο αυτόν ήρωα που σταδιακά αμφισβητεί κάθε είδους πεποίθηση. Το Κιβώτιο, είναι το μοναδικό μυθιστόρημα του Άρη Αλεξάνδρου και έχει χαρακτηριστεί ένα από τα σημαντικότερα κείμενα της Νεοελληνικής λογοτεχνίας. Το έργο ερμηνεύθηκε από αλληγορία για τον εμφύλιο και ως καταγγελία ενάντια σε κάθε είδους εξουσία, αλλά και ως ένα σχόλιο στον δυτικό πολιτισμό.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Δραματουργική επεξεργασία – Σκηνοθεσία : Φώτης Μακρής, Κλεοπάτρα Τολόγκου

Σκηνογραφία : Διονύσης Μανουσάκης

Μουσική : Γιώργος Νινιός

Παίζει ο Φώτης Μακρής

 

 

Πού: Studio Μαυρομιχάλη, Μαυρομιχάλη 134, Εξάρχεια

Από 6 Οκτωβρίου 2017 έως 26 Ιανουαρίου 2018

Ημέρες κι ώρες παραστάσεων: Κάθε Παρασκευή  στις 21:00

Τιμές εισιτηρίων: 5-10€


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χαντζή Μαντώ

Σπούδασε Βιολογία.Ζει στην Αθήνα,την οποία δεν αλλάζει για τίποτα στον κόσμο.Έχει μανία με το διάβασμα και της αρέσει το θέατρο.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;