Δωρεάν παραστάσεις για την εβδομάδα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

δωρεάν θέατρο

To MAXMAG προτείνει και για αυτή την εβδομάδα δωρεάν παραστάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Γιατί η ψυχαγωγία δεν χρειάζεται πάντα χρήματα.

Τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης σας προσκαλούν την Κυριακή 21 Μαΐου 2017, στις 20.00 να παρακολουθήσετε τη μουσικοθεατρική παράσταση «Τα παιδιά κάτω στον κάμπο» που παρουσιάζουν οι μαθητές της Δ’, Ε’ και Στ’ τάξης των Εκπαιδευτηρίων μας, στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η παράσταση είναι μια πορεία ιστορικής αναδρομής της νεότερης Ελλάδας από τα χρόνια της Άλωσης ως σήμερα. Μέσα από σκηνές άλλοτε σατιρικές, άλλοτε στοχαστικές, αλλά πάντοτε αιχμηρές, συνοδευόμενες από μουσικές και τραγούδια του έντεχνου, αλλά και παραδοσιακού χώρου, αφηγείται τα Πάθη της χώρας μας, μαζί με τα συνθήματά της. Κείμενα των Κωστή Παλαμά, Ιάκωβου Καμπανέλλη, Μάριου Ποντίκα, Γιάννη Ρίτσου, Γιάννη Καλαβριανού, Ιωάννη Μακρυγιάννη, Διονυσίου Σολωμού και άλλων πολλών χρωματίζουν την αφηγηματική τοιχογραφία της Θείας Κοινωνίας με το υπέρτατο εθνικό χρέος, ενώ παράλληλα αναδύεται η ακαταμάχητη ανάγκη της αναδημιουργίας και της επανασύνθεσης. Τονίζει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της «φυσιογνωμίας» του Έλληνα και αποτυπώνει τη στάση του και τη φιλοσοφία που τον διακρίνει τόσο στις ηρωικές, όσο και στις κωμικοτραγικές του στιγμές.

Και κει, λίγο πριν το τέλος της παράστασης, ορθώνεται το αέναο παρόν της ελληνικής ψυχής, διατρανώνοντας πως ο κόσμος, ο λαός, διαλέγει μέσα από καταστροφές να αναγεννάται. Κι όπως λέει κι ο Καζαντζάκης: «Μα κι ευτύς ως γεννηθούμε, αρχίζει κι η προσπάθεια να δημιουργήσουμε, να συνθέσουμε, να κάμουμε την ύλη ζωή. Κάθε στιγμή γεννιούμαστε. Γι’ αυτό πολλοί διαλάλησαν: Σκοπός της εφήμερης ζωής είναι η αθανασία».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Κεντρική Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ.

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης,Πανεπιστημιούπολη, 
Θεσσαλονίκη

, 54124

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310-996000

Κυριακή 21 Μαΐου 2017, ώρα έναρξης: 20:00

Είσοδος ελεύθερη

 

δωρεάν θέατρο

 

ΑΘΗΝΑ

δωρεάν θέατρο

Από τη φοιτητική θεατρική ομάδα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Διαρκώς μετακινούμαστε. Διαρκώς αναζητούμε. Διαρκώς ονειρευόμαστε. Διαρκώς θυσιάζουμε και διαρκώς θυσιαζόμαστε. Για ν’ απολαύσουμε το καλύτερο. Το ευ. Την ευ_τυχία. Την ευ_δαιμονία. Την ευ_πορία. Νέες πατρίδες, καινούριοι άνθρωποι, διαφορετικές συνήθειες. Διαρκώς μετακινούμαστε. Διαρκώς αναζητούμε. Διαρκώς ονειρευόμαστε. Διαρκώς θυσιάζουμε και διαρκώς θυσιαζόμαστε. Για ν’ αποφύγουμε το χειρότερο. Το α (στερητικό). Κι όμως, πάντα αφήνουμε πίσω αγαπημένους. Διαρκώς, διαρκώς, διαρκώς αιώνιοι μετανάστες μέσα στη ζωή. Για το ευ. Κι ευ_χόμαστε πάντα μια “πατρίδα” σαν Κυριακή μεσημέρι. Μετανάστευση ίσον μετουσίωση, μετάβαση – μια μετάβαση απροσδιόριστη, συχνά απαρατήρητη. Ψάξιμο προσωρινό, στα όρια του μονίμου. Μετανάστης είναι ο άνθρωπος χωρίς σπίτι, το σπίτι δεν είναι μέρος, μα ένα πρόσωπο που σε αναγνωρίζει.

Συντελεστές:

Κείμενα: Νατάσα Μπαστέα, Θανάσης Νιάρχος, Μάνος Ελευθερίου, Μένης Κουμανταρέας, Μάρω Δούκα
Σκηνοθεσία: Σμαρώ Πλατιώτη

Ερμηνεύουν (αλφαβητικά): Άρτεμις Αραμπατζή, Στελίνα Βασιλάκη, Αγγελική Γιατρά, Χαράλαμπος Δούμουρας, Ξένια Κατίνου, Δημήτρης Μαυρουδής, Αλέξανδρος Νικητόπουλος, Στέλιος Παπαγρηγοριάδης, Αθανασία Παπαζήκου, Άννα Πιέτρη, Ιωάννα Χαρματζή, Νίκος Χορταριάς

 

Διεύθυνση: Ρήγα Παλαμήδου 2
Τηλέφωνο: 2103238990

Δευτέρα 22 Μαΐου 2017 έως Σάββατο 27 Μαΐου 2017, ώρα έναρξης: 21:00

δωρεάν θέατρο

Είσοδος ελεύθερη

Κρατήσεις: 6943029211, 6986005781


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χαντζή Μαντώ

Σπούδασε Βιολογία.Ζει στην Αθήνα,την οποία δεν αλλάζει για τίποτα στον κόσμο.Έχει μανία με το διάβασμα και της αρέσει το θέατρο.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;