Ο γάμος του Καραχμέτη στο Φεστιβάλ Αντίβαρο

Το φετινό Φεστιβάλ Αντίβαρο για τη συνέχεια των παραστάσεών του πρόκειται να φιλοξενήσει το έργο Ο γάμος του Καραχμέτη από το ομώνυμο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και σκηνοθεσίας Όλιας Λαζαρίδου.

Φεστιβάλ Αντίβαρο

Λίγα λόγια για το έργο…

 

Φεστιβάλ Αντίβαρο

Η ιστορία του διηγήματος λαμβάνει χώρα στη Σκιάθο την εποχή της Τουρκοκρατίας. Ο Κουμπής ένας από τους προεστούς του χωριού και φίλος του Τούρκου ναυάρχου, μετά από δεκαπέντε έτη στείρου γάμου με τη Σεραϊνώ φλέγεται από την επιθυμία να αποκτήσει παιδιά. Το σχέδιό του είναι να απαγάγει τη γειτόνισσά του τη Λελούδω που είναι μόλις τριάντα ετών και να δωροδοκήσει ένα παπά ή να τον βιάσει με φοβέρα να τους στεφανώσει. Το τέλος της ιστορίας αναδεικνύει τη Σεραϊνώ, τη γυναίκα του, σε Αγία ψυχή και την προβάλλει σαν παρήγορη μαρτυρία για τη δυνατότητα εξαγιασμού του βέβηλου κόσμου μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Συντελεστές

Σκηνικά- Κοστούμια: Όλια Λαζαρίδου/ Δάφνη Ρόκκου

Σκηνοθεσία: Όλια Λαζαρίδου

 

Παίζουν :

Ιφιγένεια Γρίβα 

Μαρία Δαμασιώτη

Νικόλαος Γεώργιος Χαλδαιάκης

 

Πληροφορίες

Φεστιβάλ Αντίβαρο, Κέντρο Κρητικής Λαϊκής Τέχνης

Κριτοβουλίδου 17, Ρέθυμνο Κρήτης

Τηλέφωνο κρατήσεων 6988399325

Τρίτη 20 και Τετάρτη 21 Μαρτίου στις 9μ.μ

Εισιτήρια 8 και 10 ευρώ

Φεστιβάλ Αντίβαρο

Η ομάδα ΑΝΤΙΒΑΡΟ Ιδρύθηκε το Μάη του 2013. Αποτελείται από πολίτες του Ρεθύμνου και φοιτητές, ωστόσο αρκετά μέλη της έχουν πλούσια θεατρική παιδεία και εμπειρία ακόμα και επαγγελματική. Στo ρεπερτόριο της ομάδας έχουν ενταχθεί έργα που έχουν ως τώρα αγνοηθεί.
Ο στόχος της ομάδας είναι δηλαδή καθαρά ερευνητικός και πειραματικός. Αυτό επιβεβαιώνεται άλλωστε και από το εναρκτήριο έργο “Κωμωδία, τραγωδία μονόπρακτη” του Νίκου Καζαντζάκη,όπου ανέβηκε σε πρώτη πανελλήνια σκηνική παρουσία τον Φεβρουάριο του 2014.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Πολύμνια Συνοδινού

Έχω μια γάτα, αδιάβαστα (πολλά) βιβλία και στα λευκώματα του Δημοτικού σχολίαζα ως όνειρό μου να γίνω συγγραφές και ποιήτρια. Σπουδάζω Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης, χορεύω, περπατάω στα στενά και εξερευνώ μουσεία ενώ τα τελευταία χρόνια μοιράζομαι ανάμεσα σε δύο νησιά και μια πόλη, τα οποία ανακαλύπτω όλο και περισσότερο.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;