Λύσεις για θέατρο… από το σπίτι

Δυστυχώς, τις τελευταίες μέρες, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή κατάσταση λόγω της πανδημίας του Covid19. Η πραγματικότητα μάς ανάγκασε να κλειστούμε στο σπίτι για ένα διάστημα, τόσο για τη δική μας προστασία, όσο κυρίως για την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Έτσι, οι θεατρόφιλοι χάσαμε κάτι που αγαπάμε πολύ και που αποτελούσε για μας πηγή μεγάλης ευχαρίστησης και μια πολύ σημαντική στιγμή της καθημερινότητάς μας. Μέχρι, λοιπόν, να περάσουν όλα –και όσο πιο ανώδυνα γίνεται, ευχόμαστε-, η τεχνολογία μάς δίνει τη δυνατότητα να μη χάσουμε την επαφή με την αγαπημένη μας ασχολία. Προτείνουμε, λοιπόν, κάποιες λύσεις για όσους νιώθουν το… στερητικό σύνδρομο να πλησιάζει επικίνδυνα.

Καταρχάς, το Εθνικό Θέατρο διαθέτει στην επίσημη σελίδα του http://www.nt-archive.gr/, ψηφιοποιημένες πολλές  θεατρικές παραστάσεις προηγούμενων ετών. Υπάρχουν, μάλιστα, και παιδικές, που θα βοηθήσουν να απασχολήσουμε για μερικές ώρες τα παιδιά. Αυτά ίσως να ταλαιπωρούνται ακόμα περισσότερο από τους ενήλικες να προσαρμοστούν στον υποχρεωτικό εγκλεισμό.

https://www.n-t.gr/

Επίσης, το Θέατρο Τέχνης, με ένα χαμηλό αντίτιμο, θα δίνει τη δυνατότητα on demand παρακολούθησης των τρεχουσών παραστάσεων μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του www.theatro-technis.gr. Η δυνατότητα αφορά σε παραστάσεις της σεζόν που παίζονται αυτή τη στιγμή στις δύο σκηνές του και απευθύνονται τόσο στο ενήλικο, όσο και στο εφηβικό και παιδικό κοινό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

http://www.theatro-technis.gr/

Το παράδειγμα του Θεάτρου Τέχνης ίσως ακολουθήσουν κι άλλα θέατρα. Ωστόσο, με μια αναζήτηση στο Youtube, θα βρείτε και εκεί πολλές μαγνητοσκοπημένες θεατρικές παραστάσεις.

Ενδεικτικά, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στις παρακάτω λίστες.

https://www.youtube.com/playlist?list=PL7XK9L1m6tilhoVuh7LIxrQA2YyPLXNHA

https://www.youtube.com/watch?v=OqLogFu-FdQ&list=PLWLJ2-Ki2iHLoux9M9j0OMEMbhWMPz38b

Επίσης, μπορείτε να βρείτε και παραστάσεις θεάτρου από το ραδιόφωνο, για πιο  old school στιγμές, στη διεύθυνση https://www.youtube.com/playlist?list=PLiYUPg7HSsCZ2aloVKBY3TBmWOmhj7jXQ

Υπάρχει, τέλος, η σελίδα https://www.digital-herodotus.eu/archive/video/categories/parastaseis/ για παραστάσεις από την Κύπρο.

Αυτές ήταν μερικές προσωρινές λύσεις ανάγκης, με τη βοήθεια φυσικά της τεχνολογίας, ώστε να περάσουμε πιο ευχάριστα τον χρόνο μας κατά την παραμονή μας στο σπίτι. Μέχρι να επιστρέψουμε στις αγαπημένες μας θεατρικές αίθουσες για καινούριες παραστάσεις και εμπειρίες. Το θέατρο, έτσι κι αλλιώς, δεν είναι για μια οθόνη, αλλά για να το ζεις από κοντά. Γι’ αυτό κάντε λίγη υπομονή!


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ελένη Κ. Τουλούπη

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Σύρο. Είμαι μεταφράστρια λογοτεχνίας και υποτιτλίστρια. Μεγάλες μου αγάπες είναι τα βιβλία, η μουσική, ο κινηματογράφος και πάνω απ' όλα το θέατρο.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;