«Το υπέροχό μου διαζύγιο», Θέατρο Μικρό Χορν: Από το μαζί στην μοναξιά και πάλι μαζί

υπέροχό μου διαζύγιοΤο τραγούδι λέει ότι «είναι σκληρό για μια γυναίκα να είναι μόνη». Τι αλλάζει στην ζωή μιας παντρεμένης γυναίκας με μια κόρη στην εφηβεία, όταν ο σύζυγός της της ανακοινώνει ότι θέλει να χωρίσουν; Μπορεί ποτέ να ξεπεραστεί ένας χωρισμός, όταν όλη σου η ζωή στηρίζεται στην οικογένεια σου; Τι αλλάζει στην ζωή μετά ένα διαζύγιο; Είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα προβληματίσουν τους θεατές της παράστασης «Το υπέροχό μου διαζύγιο».

Η παράσταση «Το υπέροχό μου διαζύγιο», έπειτα από την τεράστια επιτυχία της στο Από Μηχανής θέατρο, συνεχίζεται σε νέα στέγη. Την Φαίδρα Δρούκα και «Το υπέροχό μου διαζύγιο» τους συναντάμε στο Θέατρο Μικρό Χορν κάθε Σάββατο και Κυριακή. Μια παράσταση που δύσκολα ο θεατής δεν θα ταυτιστεί σε ορισμένα σημεία με την Άντζελα (Φαίδρα Δρούκα). Είναι μια παράσταση που ο θεατής δύσκολα θα μπορέσει να ξεχάσει.

«Το υπέροχό μου διαζύγιο» είναι ένας μονόλογος μιας γυναίκας, η οποία συνειδητοποιεί μετά το χωρισμό της ότι όλη της η ζωή ήταν η οικογένεια της. Η Φαίδρα Δρούκα ως Άντζελα μας διηγείται τα πρώτα χρόνια του χωρισμού της. Τα φώτα σβήνουν και από το ραδιόφωνο στο σπίτι της Άντζελας ακούγεται η φωνή της Δήμητρας Γαλάνη στο τραγούδι «Άρτεμις». Κάπως έτσι ξεκινάει η παράσταση. Η Φαίδρα Δρούκα εμφανίζεται ανάμεσα στο κοινό με την ρόμπα της και μας υποδέχεται σε ένα σπίτι γεμάτο κούτες. Ένα σπίτι που κάποτε έμενε με τον σύζυγό της και την κόρη της, αλλά τώρα μένει μόνη της. Όλα στην ζωή της έχουν αλλάξει μέσα σε λίγα λεπτά.

υπέροχό μου διαζύγιοΗ Φαίδρα Δρούκα μας διηγείται τα πρώτα χρόνια του χωρισμού της Άντζελας. Χρόνια γεμάτα απρόσμενες αλλαγές. Με οδηγό το γέλιο, αλλά και την αυτογνωσία η Άντζελα μας θυμίζει ότι η ζωή είναι γεμάτη γλυκές μα και πικρές στιγμές. Η Φαίδρα Δρούκα κυριαρχεί τόσο πάνω στην σκηνή όσο και κάτω στην πλατεία. Αλλάζει, μεταμορφώνεται. Βιώνει όλα τα στάδια του χωρισμού χωρίς να υπερβάλει, χωρίς να κρύβεται πίσω από αδυναμίες της στιγμής. Άλλοτε την βλέπουμε να πονάει, άλλοτε να χαίρεται την στιγμή, άλλοτε πάλι να ανησυχεί για το μέλλον της. Η Φαίδρα Δρούκα συνομιλεί και ταυτίζεται με την Άντζελα. «Το υπέροχό μου διαζύγιο» πρόκειται για ένα ταξίδι συναισθημάτων. Στο πρόσωπο της Άντζελας το κοινό ίσως έρθει αντιμέτωπο με τα δικά του καλά κρυμμένα συναισθήματα, που ότι φαίνεται δεν διαφέρουν πολύ από τα συναισθήματα του διπλανού του.

Η παράσταση «Το υπέροχό μου διαζύγιο» κλείνει όπως άρχισε με την φωνή της Δήμητρας Γαλάνη σε ένα τραγούδι που γράφτηκε αποκλειστικά για την παράσταση αυτή. Στο τέλος της παράστασης τα αρχικά ερωτήματα που προβλημάτισαν τους θεατές ίσως και να έχουν απαντηθεί. Σίγουρα όμως μετά το τέλος της παράστασης οι θεατές θα φύγουν με την σκέψη ότι ό,τι κι αν γίνει στην ζωή μας, όλα μπορούμε να τα καταφέρουμε, γιατί η αγάπη βρίσκεται στα πιο απρόσμενα μέρη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χριστίνα Γεωργιάδη

Έχω τελειώσει το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αγαπώ το θέατρο, την μουσική και γενικότερα την τέχνη. Έχω καταλήξει στο ότι είναι ωραίο να κάνεις αυτό που σ αρέσει! Μην ξεχνάτε να χαμογελάτε!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;