«Σημάδια στην ομίχλη» στο Πολυχώρο Vault: Με οδηγό την Τέχνη

ομίχλη

Η παράσταση «Σημάδια στην ομίχλη» συνεχίζει μέχρι 2 Φεβρουαρίου την επιτυχημένη της πορεία στο Πολυχώρο Vault. Η Ράνια Σχίζα και ο Νίκος Παντελίδης μας δείχνουν πως κάθε φαινομενικά άρτια ζωή, που κάθε ένας μας έχει φτιάξει, ζητά από κάπου να κρατηθεί. Στη συγκεκριμένη παράσταση δυο άγνωστοι συναντιούνται με αφορμή έναν πίνακα του Τζάκσον Πόλοκ.

Η Μωντ Γκούντμαν (Ράνια Σχίζα), μια άνεργη μπαργούμαν ζει σε ένα trailer park στο Bakersfield της Καλιφόρνια. Όταν αγοράζει για μερικά δολάρια από ένα μαγαζί με παλιά αντικείμενα έναν πίνακα ζωγραφικής, κανείς δεν πιστεύει ότι στα χέρια της μπορεί να βρίσκεται ένα από τα αριστουργήματα του διάσημου ζωγράφου Τζάκσον Πόλοκ. Καλώντας από τη Νέα Υόρκη έναν από τους καλύτερους εκτιμητές έργων τέχνης στον κόσμο, τον Λάιονελ Πέρσυ (Νίκος Παντελίδης), κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις αποκαλύψεις που θα φέρει στο φως η συνάντησή τους.

Η Ράνια Σχίζα, στο ρόλο μια γυναίκας που έχει χάσει τα πάντα, ενσαρκώνει με μοναδικό και άκρως ρεαλιστικό τρόπο την γυναίκα εκείνη που βρίσκεται σε απόγνωση, αλλά συνεχίζει να προσπαθεί για μια νέα αρχή. Η Ράνια Σχίζα στα «Σημάδια στην ομίχλη» μας δίνει μια δυνατή και παράλληλα συγκινητική σε ορισμένα σημεία ερμηνεία. Μας κάνει να συμπάσχουμε μαζί της, αλλά και να κατανοήσουμε την μεγάλη της λαχτάρα να είναι αληθινός ο πίνακας, τον οποίον έχει στην κατοχή της. Καθώς ο πίνακας αυτός θα είναι το εισιτήριο της για μια νέα ζωή. Η Μωντ, την οποία ενσαρκώνει, είναι ένας πληγωμένος άνθρωπος, που φαινομενικά μοιάζει να είναι μια δυνατή και ανεξάρτητη γυναίκα. Μέσα από την ερμηνεία της μας δείχνει πως ένας άνθρωπος δεν είναι πάντα αυτό που φαίνεται.

Ομίχλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον μεγάλο και σκληρό κριτικό Τέχνης, Λάιονελ Πέρσυ, υποδύεται ο Νίκος Παντελίδης. Είναι ένας άνθρωπος, που κουβαλάει συνέχεια καλά κρυμμένες τις δικές του πληγές. Πληγές που έχουν δημιουργηθεί από την αγάπη του για την Τέχνη. Ο αδιάβλητος και ιχυρογνώμων κύριος Λάιονελ Πέρσυ κάποια στιγμή θα λυγίσει για να επανέρθει μετά από λίγο στον ισχυρό άνθρωπο, που γνωρίσαμε στην αρχή του έργου «Σημάδια στην ομίχλη». Ο Νίκος Παντελίδης με τρομερή μαεστρία κάνει με απίστευτα φυσικό τρόπο τις αλλαγές στην συμπεριφορά του ήρωα φυσιολογικές. Άλλοτε νευρικός, άλλοτε πάλι ήρεμος. Όλα μπλέκονται σε ένα όμορφο και καθόλου υπερβολικό ταξίδι συναισθημάτων.

Η παράσταση «Σημάδια στην ομίχλη» αποτελεί ένα ταξίδι στον κόσμο δυο διαφορετικών ανθρώπων, αλλά συνάμα και δυο σχεδόν ίδιων ανθρώπων με τις ίδιες ευαισθησίες.Με οδηγό την Τέχνη ξετυλίγονται και αναμιγνύονται οι χαρακτήρες των ηρώων μας για να τυλιχτούν ξανά στο τέλος της παράστασης στον δικό τους κόσμο.

Η σκηνοθεσία ανήκει στον Λεωνίδας Παπαδόπουλος και το θεατρικό κείμενο στον Stephen Sachs. Ενώ την παράσταση μπορείτε να την παρακολουθήσετε κάθε Σάββατο και Κυριακή στο Πολυχώρο Vault.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χριστίνα Γεωργιάδη

Έχω τελειώσει το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αγαπώ το θέατρο, την μουσική και γενικότερα την τέχνη. Έχω καταλήξει στο ότι είναι ωραίο να κάνεις αυτό που σ αρέσει! Μην ξεχνάτε να χαμογελάτε!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;