«Το Παγκάκι» στο Θέατρο Τ


Το Παγκάκι

Το Θέατρο Τ είναι ένας χώρος φιλόξενος και φιλικός προς τους λάτρεις του θεάτρου που επιθυμούν να παρακολουθήσουν μια παράσταση δίχως να τους απασχολεί η αναπαυτικότητα που προσφέρει ο χώρος. Το φιλόξενο αυτό θέατρο, ανέβασε στη σκηνή του την παράσταση «Το παγκάκι».

Με ένα παγκάκι επί σκηνής, ο σκηνοθέτης και κειμενογράφος, Κωνσταντίνος Καυκάσιος, επιχειρεί να απεικονίσει κάποια καθημερινά προβλήματα που μας απασχολούν όλους, η ρουτίνα που περιλαμβάνει την εργασία σε ένα αφιλόξενο περιβάλλον και τις κοινωνικές σχέσεις, που είτε είναι ερωτικές είτε φιλικές, μας πνίγουν και και μας εγκλωβίζουν σε καταστάσεις, όπου επικρατεί ένα χάος από φωνές και αναστάτωση.

Οι δύο ήρωες, ο Μιχάλης και η Φανή, είναι άνθρωποι απλοί, θα μπορούσαν να είναι εσύ και θα μπορούσαν να είναι εγώ, γεγονός που επικουρεί την ταύτιση του θεατή μαζί τους, καθώς και οι δυο τους προσπαθούν να καταλάβουν που βρίσκεται το «εδώ», «γιατί βρίσκονται εδώ» και «τι υπάρχει μετά» σαν καταφέρουν να σηκωθούν από το παγκάκι και να φύγουν. Πολλοί ήρθαν σε αυτό το παγκάκι, πολλοί κάθισαν, σηκώθηκαν και έφυγαν. Το παγκάκι τους προσφέρει την δυνατότητα να απολαύσουν και να εκτιμήσουν το «τίποτα» σε μια εποχή που συνέχεια ο άνθρωπος με κάτι ή με κάποιον είναι απασχολημένος και δε βρίσκει χρόνο να απολαύσει την σιωπή, την αεργία που ώρες ώρες χρειάζεται για να επιτευχθεί ψυχική ηρεμία.

Ο φωτισμός προσέδιδε μια άλλη διάσταση στις αναδρομές που πραγματοποιούσαν οι δύο ήρωες, προκειμένου να θυμηθούν, τόσο οι ίδιοι όσο να κατανοήσει το κοινό, τι συνέβαινε στη ζωή τους πριν βρεθούν στο παγκάκι. Θα μπορούσε να πει κανείς πως ο διάλογος, οι λέξεις που αρθρώνονταν, αποκτούσαν μορφή χάρη στη δυναμικότητα που εξέπεμπαν και οι δύο ηθοποιοί. Ωστόσο ο διάλογος θα μπορούσε να είναι ακόμα πιο κωμικός και σατυρικός ώστε όχι μόνο να προκαλέσει ακατάπαυστο γέλιο στους θεατές αλλά να μας αναγκάσει να συνειδητοποιήσουμε ότι δε χρειάζεται να ανεχόμαστε ανθρώπους και καταστάσεις που μας προκαλούν ψυχική φθορά. Υπήρχε η ρεαλιστική απεικόνιση τον δυσκολιών της καθημερινότητας, αλλά έλειπε η υιοθέτηση μιας δυναμικής στάσης για την αντιμετώπιση αυτών, γεγονός που προσέδιδε μια νότα ματαιότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταληκτικά, «Το παγκάκι» είναι μια παράσταση που μπορεί να μη κερδίσει τον θεατή εκ πρώτης όψεως, ωστόσο πολλές φορές καλύτερα να μην εμπιστευόμαστε τις πρώτες εντυπώσεις και ας αναλογιστούμε το βάθος και την σημασία των όσων έλαβαν χώρα μπροστά στα μάτια μας. «Το παγκάκι» αποτελεί τροφή για σκέψη και προβληματισμό, όσον αφορά τις επιλογές που κάνουμε στη ζωή και τον τρόπο με τον οποίο αποφασίζουμε να ζήσουμε με αυτές.

Εφόσον αποφασίσετε να παρακολουθήσετε την παράσταση, μην υψώσετε τοίχους που θα μετατρέψουν την μετάδοση μηνυμάτων σε άθλο.

«Το παγκάκι» θα βρίσκεται στη σκηνή του Θεάτρου Τ, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:30.

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Καυκάσιος

Δραματουργική υποστήριξη: Ελίνα Καλαϊτζόγλου

 ΔΙΑΝΟΜΗ

Buba Soso Gabedava: Μιχάλης

Βάσω Τσαβδαρίδου: Φανή

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Χώρος: Θέατρο Τ, Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16, Θεσσαλονίκη

Πρεμιέρα: Δευτέρα 23 Οκτωβρίου

Παραστάσεις:Δευτέρα και Τρίτη στις 21:30

Τιμές εισιτηρίων: 10€γενική είσοδος | 5€ φοιτητικό, ανέργων & ατέλειες

Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 854333

Parking:Με 3€ και την επίδειξη του εισιτηρίου σας, μπορείτε να αφήνετε το αυτοκίνητό σας στο parking που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το Θέατρο Τ.

Περισσότερες πληροφορίες:www.theatrot.gr & www.facebook.com/theatrot


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;