Off Off Athens 2017: Είδαμε τo «Mall» του Αναστάση Πινακουλάκη στο «Επί Κολωνώ»

Mall

Στον χώρο του θεάτρου Επί Κολωνώ είχαμε την δυνατότητα να απολαύσουμε την παράσταση «Mall», το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017. Μια δημιουργία εκ των πολλών που παρουσιάζονται φέτος στο Off Off Athens 2017.

Το Mall είναι μια παράσταση που παντρεύει ένα πραγματικό γεγονός απαγωγής παιδιού και ένα υποθετικό συμβάν, για να μας προσεγγίσει στο σκοτεινό του κόσμο.

Η υπόθεση μας παρουσιάζει την απαγωγή ενός 9χρονου αγοριού, από ένα εμπορικό κέντρο της Αθήνας. Οι αστυνομικοί στην διερευνητική τους εξέταση, έχουν ως βασικό μάρτυρα και ύποπτο, τον Χρήστο Λαζάρου (Λάζαρος Βαρτάνης), έναν υπάλληλο του καταστήματος «Neverland». Εκείνος καλείται στο τμήμα για ανάκριση και η εξέλιξη της ιστορίας φέρνει στο προσκήνιο πολλά περισσότερα από αυτά που μπορείς να αντέξεις.

Σε έναν μονόλογο περίπου μιας ώρας, ο πρωταγωνιστής της παράστασης, Λάζαρος Βαρτάνης, μας καλωσορίζει στο χρονικό της ιστορίας της εξαφάνισης του παιδιού, αλλά και στην δική του προσωπική αντίληψη για την δουλειά του στο κατάστημα και για την ίδια την ζωή. Όσο περνάει η ώρα και καθώς η (αν)ομολογία του γίνεται εντονότερη, πιστεύεις στα αλήθεια πως παρακολουθείς ένα καλυμμένο ψυχολογικό θρίλερ, στο πλαίσιο της κοινωνικής – δραματικής του διάστασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

MallΠράγματι, το ζήτημα της εξαφάνισης παιδιών σε πολυσύχναστους χώρους, είναι κάτι που μπορεί να συμβεί οποτεδήποτε, με τους γονείς να είναι δικαίως σε ανησυχία. Το ακόμα πιο ανησυχητικό και ουσιαστικά ανατριχιαστικό, είναι η μαρτυρία του ηθοποιού, ως ο ψυχαναγκαστικός, τυπικά ευγενικός κύριος σε ένα κατάστημα, όπου πέρα από την κοινωνικότητα του, κρύβει έναν αρκετά μοναχικό και εμμονικό άνθρωπο. Η κάθε φράση του σεναρίου, σε φέρνει όλο και πιο κοντά, στην κόντρα του ανθρώπου με τον εσωτερικό του κόσμου και την πραγματικότητα, στο γεγονός πως κατηγορεί τους άλλους και όχι τον εαυτό του, σε μια σοκαριστική ερμηνεία. Εν τέλει, η παράσταση επικεντρώνεται και κλιμακώνεται στο διαταραγμένο προφίλ του κατηγορούμενου, και όχι τόσο στο αν βρέθηκε το παιδί, ή όχι.

Συμπέρασμα: Μια έντονη παράσταση για όσους προτιμούν τις πιο σκοτεινές και ψυχολογικές ιστορίες. Με το νόημα του θέλει να προβληματίσει και να μας υπενθυμίσει την σπουδαιότητα να τα πηγαίνουμε καλά με τον εαυτό μας. Μα και φυσικά στο άλλο καθεστώς, αυτό όπου οι γονείς οφείλουν να προστατεύουν τα παιδιά τους από τους κινδύνους και να τα έχουν προετοιμάσει για την αγριότητα του κόσμου.

Συντελεστές παράστασης:

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Αναστάσης Πινακουλάκης

Διαμόρφωση Σκηνικού Χώρου: Έφη Γκαραβέλα

Επιμέλεια Kίνησης: Κορίνα Κόκκαλη

Φωτισμοί: Τάκης Λυκοτραφίτης

Φωτογραφίες-Tρέιλερ: Πάτροκλος Σκαφιδάς

Ερμηνεύει ο Λάζαρος Βαρτάνης

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Αναστάσης Πινακουλάκης

Διαμόρφωση Σκηνικού Χώρου: Έφη Γκαραβέλα

Επιμέλεια Kίνησης: Κορίνα Κόκκαλη

Φωτισμοί: Τάκης Λυκοτραφίτης

Φωτογραφίες-Tρέιλερ: Πάτροκλος Σκαφιδάς

Ερμηνεύει ο Λάζαρος Βαρτάνης

Πληροφορίες θεάτρου:

Ημέρες & Ώρες:

Παρασκευή 9 Ιουνίου στις 20:45 & Σάββατο στις 10 Ιουνίου στις 22:00

Χώρος: Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Κολωνός

Εισιτήρια: 5 ευρώ

Τηλέφωνο: 210-5138067


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Δανάη-Ελευθερία Σωπασή

Απόφοιτη σχολής δημοσιογραφίας και νυν φοιτήτρια στον "Ευρωπαϊκό Πολιτισμό" του ΕΑΠ. Μαζί εξερευνούμε θέματα πολιτισμού, όπως το θέατρο, ο κινηματογράφος, το βιβλίο και συζητάμε ακόμα περισσότερα μέσα από συνεντεύξεις. Στάση ζωής: "Rhythm is a dancer....! "

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;