«Ο πλανήτης» της Στέλλας Μαρή στο Studio Κυψέλης

Στον ιδιαίτερο χώρο του «Studio Κυψέλης» παρακολουθήσαμε την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017 την παράσταση «Ο πλανήτης», σε σκηνοθεσία, κείμενο και ερμηνεία, της Στέλλας Μαρή.

Μια παράσταση που όπως υπαγορεύει η υπόθεση της, αναφέρεται στην παρέμβαση του ανθρώπου στο περιβάλλον.

Αρχικά όταν διαβάζει κανείς αυτή την πρόταση, ταξιδεύει αυτόματα σε ευαίσθητα οικολογικά θέματα. Αυτό όμως που κατάφερε, η Στέλλα Μακρή, είναι να αναπτύξει και να επεκτείνει, το θέμα ακόμα παραπέρα, στην γενικότερη παρέμβαση του ανθρώπου στα γήινα θέματα.

Στην υπόθεση, συναντάμε μια γυναίκα από άλλο πλανήτη, εξωγήινη δηλαδή, όπου με την ομάδα της, ταξίδεψε στην Γη, για να μελετήσει το ανθρώπινο γένος. Έχοντας οι εξωγήινοι πλήρη εικόνα, από την δημιουργικότητα αλλά και την αυτοκαταστροφικότητα που μπορεί να φέρει ο άνθρωπος, ήλπιζαν να φέρνουν μια νότα θετικής εξέλιξης. Η ερμηνεία της μας θυμίζει τις sci-fi ταινίες, με τον ιδιαίτερο λεκτικό διακεκομμένο τόνο που συναντάμε στο πεδίο της επιστημονικής φαντασίας. Με γνώμονα την γνώση αλλά και την κατάληξη της έρευνας πάνω στους ανθρώπους, η Στέλλα Μαρή, αποδίδει την έλλειψη ανθρωπιάς στο γένος μας, στην έλλειψη τέχνης και αρμονίας. Και δεν έχει άδικο, αφού η ιστορία έχει δείξει, πως όσο ο άνθρωπος επικεντρώνεται στον εγωτικό εαυτό του και δεν βλέπει τα πράγματα με μια συλλογικότητα και έναν πανανθρωπισμό, μόνο αρνητικά πράγματα μπορούν να συμβούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια ιδιαίτερη παράσταση διάρκειας 60 λεπτών, με λιτή σκηνική παρουσία και έντονο το πράσινο χρώμα – του περιβάλλοντος, της αρμονίας και της ίδιας της φύσης – να καταδείξει τα εγωιστικά πολιτικά και πολιτισμικά στοιχεία της ανθρώπινης φύσης και να μας ταράξει με την αγριότητα του κόσμου. Και τα καταφέρει άψογα.

Συντελεστές:
Κείμενο-Σκηνοθεσία-Ερμηνεία: Στέλλα Μαρή
Ηθοποιός ηχογραφημένου κειμένου: Δημήτρης Λεβίδης
Σκηνογράφος & φωτογραφίες για την παράσταση: Γιώργος Σταματάκης
Ενδυματολόγος: Χαρά Κονταξάκη
Κοσμήματα (χειροποίητα): «ΝΤΟΡΙΤΑ’Σ»
Φωτογράφιση & βιντεοσκόπηση: Κώστας Βολιώτης
Επεξεργασία ήχου στο βιντεοσκοπημένο κείμενο: Δημήτρης Λεβίδης
Προωθητικό animation: Βαγγέλης Καραδήμας για λογαριασμό της vktoons
Προβολή-Επικοινωνία: Νατάσα Παππά
Παραγωγή: MINUS [two]- Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία

Info:

Studio Κυψέλης (Σπετσοπούλας 9 & Κυψέλης, Κυψέλη, τηλ. 210 8819571)
Κάθε Τετάρτη στις 21.00 (για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων)
Το βιβλίο «ο πλανήτης» από τις εκδόσεις ΚΟΥΙΝΤΑ καθώς και οι φωτογραφίες του Γιώργου Σταματάκη, θα διατίθενται στο χώρο του θεάτρου.

Προσωπικό site της Στέλλας Μαρή: http://www.stella-mari.com/


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Δανάη-Ελευθερία Σωπασή

Απόφοιτη σχολής δημοσιογραφίας και νυν φοιτήτρια στον "Ευρωπαϊκό Πολιτισμό" του ΕΑΠ. Μαζί εξερευνούμε θέματα πολιτισμού, όπως το θέατρο, ο κινηματογράφος, το βιβλίο και συζητάμε ακόμα περισσότερα μέσα από συνεντεύξεις. Στάση ζωής: "Rhythm is a dancer....! "

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;