Ο κύριος Σμίθ ανοίγει την πόρτα στο θέατρο Μικρό Γκλόρια

Η νέα μαύρη κωμωδία του Σάκη Σερέφα (προηγούμενη “Θα σε πάρει ο δρόμος“) που παίζεται στο Μικρό Γκλόρια, σε σκηνοθεσία Μαρίας Αιγινίτου, τα λιτά σκηνικά είναι του Ν.Καδρώνα, οι υπέροχοι φωτισμοί είναι του Σ.Μπιρμπίλη.

Λίγα λόγια για το έργο
Ο κύριος Σμίθ ετοιμάζεται να βγει για να γιορτάσει τα γενέθλια του με τον αδελφό του και τους φίλους του, όταν κτυπά η πόρτα και εμφανίζεται ένας ντελιβεράς, σίγουρα υπάρχει κάποιο, λάθος δεν έχει παραγγείλει πίτσα ο νεαρός, επιμένει ότι έχει έρθει για αυτόν. Είναι όμως αυτό που δείχνει, όταν δε αποκαλύπτεται η αληθινή ταυτότητα του εισβολέα και του θέτει το εκβιαστικό δίλημμα, ότι η ζωή του λήγει σε δύο ώρες και πρέπει να διαλέξει ποιος θέλει να μπει στη θέση του, ώστε να μην πεθάνει: α) μια ετοιμοθάνατη γριά στην εντατική, β) ο Χίτλερ, γ) η διαχειρίστρια της πολυκατοικίας, που ζει στο διπλανό διαμέρισμα και έχει φτιάξει υπέροχα κεφτεδάκια. Τα κωμικά ευτράπελα που ακολουθούν είναι χάρμα οφθαλμών, οι δε ατάκες από τον ντελιβερά Χάρο (Γιάννη Σοφολόγη) μας χάρισαν απλόχερα πολύ γέλιο.

Ο Παναγιώτης Μπουγιούρης εξαιρετικός στο ρόλο του κυρίου Σμίθ, απίστευτα κωμικοτραγικός, η Μαρία Αιγινίτου απλή και φυσική, έδωσε μια ανθρώπινη αύρα με τα ζεστά κεφτεδάκια της, να θέλει να ταΐσει τον Χάρο. Τις τελευταίες αυτές στιγμές περνά όλη η ζωή του κυρίου Σμίθ σαν κινηματογραφική ταινία, τι έκανε που δεν έπρεπε, τι μπορούσε να κάνει, όπως ταξίδια σε εξωτικά μέρη, σε πολυτελή ξενοδοχεία με πλούσια γεύματα, αλήθεια πόσες επιθυμίες και όνειρα κάνουμε που μένουν ανεκπλήρωτα και συνθλίβονται στις μυλόπετρες της καθημερινότητας; Το δίλημμα όμως είναι υπαρκτό και ο χρόνος τελειώνει. Ο κύριος Σμίθ πρέπει να διαλέξει, τι λύση θα δώσει τώρα που… ο Χάρος βγήκε παγανιά.

Σας συνιστώ, να παρακολουθήσετε αυτή την εξαιρετική μαύρη κωμωδία που θα σας διασκεδάσει πάρα πολύ, αλλά και θα σας προβληματίσει για να καταλάβουμε το τεράστιο δώρο της ζωής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;