Κριτική: “Κακά τα ψέματα ” στο θέατρο Αλκμήνη

Κακά τα ψέματα

Στο secret room του θεάτρου Αλκμήνη ανεβαίνει η κωμωδία “Κακά τα ψέματα”, ένα θεατρικό γραμμένο από έναν νέο δημιουργό, τον Αλέξανδρο Χούντα.

Η ιστορία του έργου είναι απλή: Ο ήρωας, ο Στράτος δεν μπορεί να πει ψέματα. Κι αν φαινομενικά η αλήθεια είναι προτέρημα, στη ζωή του Στράτου φαίνεται να είναι μειονέκτημα, αφού οι γύρω του δε θέλουν να την ακούσουν. Ένα βράδυ στο σαλόνι του, λοιπόν, θυμάται το παρελθόν του κι έρχεται αντιμέτωπος με το παρόν του.

Έργο έξυπνα γραμμένο, με καυστικές ατάκες, το οποίο θίγει πολλά σύγχρονα ζητήματα πάντα μέσα από τη ζωή του Στράτου.  Θρησκεία, σεξουαλική ταυτότητα, ναρκωτικά, ανθρώπινες σχέσεις είναι μόνο μερικά από τα ζητήματα,τα οποία αναφέρονται στη διάρκεια της παράστασης. Πολλές διαφορετικές σκηνές που αφορούν σε περιστατικά, τα οποία βίωσε ο ήρωας, γίνονται η αιτία για να γελάσει αλλά και για να προβληματιστεί ταυτοχρόνως ο θεατής. Πόσο ανοιχτοί είμαστε τελικά στην αλήθεια του άλλου; Πόση αλήθεια αντέχει τελικά ο καθένας μας;

Ο Τάσος Γιαννόπουλος, ο οποίος υποδύεται τον Στράτο, φαντάζει ιδανική επιλογή για το ρόλο. Με έμφυτο κωμικό ταλέντο είναι απολαυστικός όποτε “αποκαλύπτει” την αλήθεια στο συνομιλητή του, με αποκορύφωμα τη σκηνή του προξενιού με τη Τριανταφυλλίτσα (Μαρία Γκάγκωση), όπου δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας. Πλαισιώνεται από ακόμη τέσσερις αξιόλογους ηθοποιούς, οι οποίοι λειτουργούν επικουρικά μεν, καταλυτικά δε. Ο νεαρότερος της παρέας, Αλέξανδρος Χούντας, αν και στην αρχή είναι αγχωμένος, εν τούτοις κατά τη διάρκεια της παράστασης βρίσκει τους ρυθμούς του και λύνεται, δένοντας αρμονικά με το σύνολο του θιάσου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γρήγορος ρυθμός καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης, με αποτέλεσμα ο θεατής να μη βαριέται.Βέβαια αυτό οφείλεται και στη σκηνοθεσία, η οποία στοχεύει στην ταχεία εναλλαγή σκηνών και προσώπων, φωτίζοντας έτσι τη ζωή του ήρωα, από τα μικράτα του μέχρι το σήμερα.

Μια σύγχρονη κωμωδία που έχει πιάσει τον παλμό της εποχής εξ’ ου και το γέλιο που βγάζει στο σύνολο του κοινού. Αν κι ορισμένες φορές το χιούμορ του έργου είναι υπερβολικό στα όρια του γκροτέσκου, εν τέλει είναι περισσότερες οι στιγμές του αβίαστου γέλιου με το τελικό αποτέλεσμα να είναι υπέρ της παράστασης.

Μια ευχάριστη έκπληξη από ένα θέατρο που συνεχώς μας εκπλήσσει με τις εξαιρετικές του επιλογές από το κλασσικό και το σύγχρονο ρεπερτόριο.

 

Κακά τα ψέματα


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χαντζή Μαντώ

Σπούδασε Βιολογία.Ζει στην Αθήνα,την οποία δεν αλλάζει για τίποτα στον κόσμο.Έχει μανία με το διάβασμα και της αρέσει το θέατρο.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;