Είδαμε την παράσταση ¨Η ζωή του όλη” στην επίσημη πρεμιέρα στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»”.

Η ζωή του όλη

Είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε  την επίσημη πρεμιέρα της παράστασης ” Η ζωή του  όλη” στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»”..  Η παράσταση συγκεντρώνεται σε ένα έργο-αναφορά του μεγάλου Έλληνα τραγουδιστή Στέλιου Καζαντζίδη. Ήταν μια ιδιαίτερη και ευρηματική παράσταση μέσα από την οποία ο ακροατής είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με την ζωή και το έργο  ενός αξιόλογου τραγουδιστή που με την μουσική του συγκίνησε αγγίζοντας τις καρδιές εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων και συνεχίζει ακόμα και σήμερα.

Λίγα λόγια για το έργο:

Ένα προσφυγόπουλο, γιος του Χαράλαμπου Καζαντζίδη από τον Πόντο και της Γεθσημανής από την Μικρασία, ξεκινάει την ζωή του με αντίξοες συνθήκες και γίνεται ο μεγαλύτερος τραγουδιστής της σύγχρονης Ελλάδας. Πρόκειται για μια μυθιστορηματική αφήγηση της ζωής του μέσα από τα μάτια των δικών του ανθρώπων, αλλά και μια τοιχογραφία των μουσικών της εποχής.

Οι μεγάλοι συνθέτες, ο Παπαϊωάννου, ο Χιώτης, ο Τσιτσάνης, ο Πάνου, ο Χατζιδάκις, ο Θεοδωράκης, τα διάσημα κέντρα, όπως η «Τριάνα» του Χειλά, καθώς και οι μεγάλες δισκογραφικές επιτυχίες όλων τους περνάνε μέσα από το έργο και φωτίζουν γνωστές και άγνωστες πτυχές της εποχής. Ακούγονται οι μεγάλες επιτυχίες του Στέλιου που αγάπησαν γενιές και γενιές Ελλήνων και δημιούργησαν τον «μύθο» του Καζαντζίδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ζωή του όλη

Μέσα από τα υπέροχα video – art ψηφιακά σκηνικά πρόβαλλε μπροστά μας η ομορφιά του Πόντου, ενώ μετέπειτα μεταφερθήκαμε στην Αθήνα του  1960 εκεί όπου ο μεγάλος τραγουδιστής ξεκίνησε την καριέρα του.

Επίσης τα όμορφα κουστούμια σε συνδυασμό με τα σκηνικά μας έδωσαν μια ιδιαίτερη “πινελιά και άρωμα” παλιάς Αθήνας , με τον κόσμο της , τα κέντρα της,  φέρνοντας μας πιο κοντά στο περιβάλλον και την καθημερινότητα του αείμνηστου τραγουδιστή.

Κατά την διάρκεια της παράστασης η μουσική και τα τραγούδια του Καζαντζίδη που ακούστηκαν κράτησαν σταθερό το συγκινησιακό φορτίο που δημιουργήθηκε μέσα μας ταξιδεύοντας μας σε εκείνη την εποχή όπου γεννιόταν ένας “μύθος”.

Η Ε. Κωνσταντινίδου, ως Γεσθημανή, μας κέρδισε αμέσως με την αμεσότητα και το υποκριτικό της ταλέντο. Απέδωσε επάξια τον ρόλο της παρεμβατικής μάνας του Καζαντζίδη με την μεγάλη αδυναμία στο γιο της, άλλοτε με ευαισθησία, άλλοτε με χιούμορ άλλοτε με πόνο,  χωρίς να παρεκλίνει από τον στόχο της.

Ο Μ. Ηλίας δυνατός,  εξίσου δυνατός υποκριτικά μας συγκίνησε παίζοντας το ρόλο της μεγάλης μορφής του μουσικού στερεώματος Στέλιου Καζαντζίδη.  Έβγαλε στην επιφάνεια την αίσθηση του δικαίου , το φιλότιμο,  την ευαισθησία, την απέχθεια της προσποίησης , την αγάπη για τους ανθρώπους που χαρακτήριζαν αυτόν τον μουσικό “μύθο” , με μεγάλη ακρίβεια και πιστότητα.

Ο Α. Λουδάρος, ως  αφηγητής, μοναδικός με ιδιαίτερο χιούμορ και ευαισθησία επίσης μας κέρδισε ως ¨Γιορδάνης¨,  καρδιακός φίλος του Καζαντζίδη.

Η ζωή του όλη

Τέλος ολόκληρο το καστ των ηθοποιών κάτω από την σκηνοθετική επιμέλεια της Μιμής Ντενίση συνέβαλαν σημαντικά στο να δημιουργηθεί μια παράσταση αξιώσεων που αφορά την ζωή ενός μεγάλου καλλιτέχνη , ενός παιδιού του λαού του Στέλιου Καζαντζίδη.

Η ζωή του όλη Η ζωή του όλη Η ζωή του όλη 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;