Είδαμε την Αγγέλα του Γιώργου Σεβαστίκογλου

Αγγέλα
Αγγέλα

Στο πολυχώρο Altera Pars έχει ανέβει για 2η χρονιά η παράσταση Αγγέλα του Γιώργου Σεβαστίκογλου σε σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου. Στην παράσταση παίζουν Αγγελική Κοντού, Παύλος Εμμανουηλίδης, Πέτρος Νάκος, Έλενα Καστανά , Στέλλα Κωνσταντάτου , Μελανία Μπαλτσίδου, Κυριακή Στούρου, Γιάννης Ανδρουλακάκης , Θάνος Κώτσης. Η Αγγέλα αποτελεί μια εναλλακτική παράσταση. Καθώς οι ηθοποιοί κυκλοφορούν ανάμεσα στους θεατές τόσο στο διάλειμμα όσο και πριν αρχίσει η παράσταση.
Η Αγγέλα είναι μια κοπέλα από την επαρχία που έρχεται στη πόλη για να δουλέψει ως υπηρέτρια. Βρίσκει δουλειά σε ένα σπίτι που η προηγούμενη υπηρέτρια, Τασία, είχε αυτοκτονήσει. Εκεί θα γνωριστεί και με άλλες υπηρέτριες. Η Τασία ήταν μια κοπέλα 18 χρονών που αυτοκτόνησε για χάρη του Στράτου. Ο Στράτος της έταξε ότι όλα αυτά που λαχταρούσε ωθώντας την όμως στην πορνεία. Ο αδερφός της ο Λάμπρος όταν γυρίσει από τα καράβια θα ζητήσει από την Αγγέλα, την οποία θα ερωτευθεί, να μάθει γιατί αυτοκτόνησε η αδερφή του. Μέσα από διάφορες καταστάσεις φανερώνεται η εκμετάλλευση και η κακοποίηση που βίωναν οι υπηρέτριες τη δεκαετία του 1950.Το κείμενο του Γιώργου Σεβαστίκογλου μας παρουσιάζει μέσα από μια ιστορία αγάπης τη θέση της γυναίκας τη δεκαετία του 1950. Το πόσο δύσκολο ήταν  για μια γυναίκα να δουλέψει είτε ως υπηρέτρια είτε σε ένα εργοστάσιο. Καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει όταν την προσλαμβάνουν.
Είναι ορισμένες παραστάσεις που δεν χρειάζονται πολλά σκηνικά ούτε πολλά κουστούμια. Το μόνο που αρκεί είναι οι ηθοποιοί να ερμηνεύουν με την ψυχή τους. Αυτό συμβαίνει και με την παράσταση Αγγέλα. Οι ηθοποιοί βιώνουν ολοκληρωτικά τους ρόλους τους. Συγκινούνται, κλαίνε, θυμώνουν, χαίρονται, πονάνε. Βιώνουν το ρόλο τους σαν να ήταν οι ίδιοι που πάσχουν. Γίνονται ένα με τους χαρακτήρες που ενσαρκώνουν. Με τις ερμηνείες τους οι ηθοποιοί γεμίζουν τη σκηνή. Μια ερμηνεία μπορεί να είναι αρκετή για να φύγεις από μια παράσταση ευχαριστημένος. Τα σκηνικά είναι λιτά. Αυτό που παρατηρούμε στη σκηνοθεσία είναι ότι στην εναλλαγή των σκηνών τα φώτα σβήνουν. Ένα σκηνοθετικό τρικ που παρατηρούμε και σε άλλες παραστάσεις το τελευταίο διάστημα. Η παράσταση απαρτίζεται από νέους ηθοποιούς που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από μεγάλους ηθοποιούς.
Η Αγγέλα αποτελεί μια παράσταση κατά της κακοποίησης των γυναικών. Είναι μια παράσταση που παροτρύνει τις γυναίκες που βιώνουν κάθε μορφή βίας να μιλήσουν. Η Αγγέλα είναι μια παράσταση που δίνει αμέριστη τροφή για σκέψη.

Altera Pars
Μ. Αλεξάνδρου 123,Κεραμεικός
Τηλ.: 2103410011

Συντελεστές της παράστασης:
Σκηνοθεσία: Πέτρος Νάκος
Σκηνικά: Altera Pars
Επιμέλεια σκηνικού: Σάββας Πασχαλίδης
Κοστούμια: Δέσποινα Κολοκοτσά
Πρωτότυπη μουσική της παράστασης: Ελένη Λομβάρδου
Φωτισμοί: Πέτρος Νάκος
Επιμέλεια Κίνησης: Ελβίρα Μπαρτζώκα
Μουσική επιμέλεια: Πέτρος Νάκος – Αγγελική Κοντού

Διανομή:
Αγγέλα: Αγγελική Κοντού
Λάμπρος: Παύλος Εμμανουηλίδης
Στράτος: Πέτρος Νάκος
Γεωργία: Έλενα Καστανά
Άννα: Στέλλα Κωνσταντάτου
Φανή: Μελανία Μπαλτσίδου
Νέρα: Κυριακή Στούρου
Μένιος: Γιάννης Ανδρουλακάκης
Κα Παπά: Στέλλα Κωνσταντάτου
Γκαρσόνι: Θάνος Κώτσης

Παραστάσεις : Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21:00.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος: 15 ευρώ
Φοιτητικό: 12 ευρώ
Άνεργοι/Ομάδες: 8 ευρώ

http://alteraparstheater.gr/paragoges-mas/aggela.html

Αγγέλα
Αγγέλα

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χριστίνα Γεωργιάδη

Έχω τελειώσει το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αγαπώ το θέατρο, την μουσική και γενικότερα την τέχνη. Έχω καταλήξει στο ότι είναι ωραίο να κάνεις αυτό που σ αρέσει! Μην ξεχνάτε να χαμογελάτε!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;