«Δον Κιχώτης» στο Από Μηχανής θέατρο

Μια από τις πιο γνωστές και αγαπημένες φιγούρες του παγκοσμίου θεάτρου, ο Δον Κιχώτης, ζωντανεύει στο «Από Μηχανής» θέατρο από την Εταιρεία Θεάτρου «Θέση», υπό την σκηνοθεσία του Ταξιάρχη Χάνου.

Ο Δον Κιχώτης ο ονειροπόλος από την Ισπανία με την απέραντη φαντασία και την αποφασιστικότητα να ζήσει όλα όσα θέλει, ανεβαίνει στην σκηνή και όπως έχει αναφέρει ο σκηνοθέτης, μας προκαλεί να ταξιδέψουμε στον ψυχισμό του και να διαβάσουμε τις σελίδες, του εν λόγω βιβλίου, «Ο ευφάνταστος ευπατρίδης Δον Κιχώτης της Μάντσας» του Ισπανού συγγραφέα Μιγκέλ ντε Θερβάντες Σααβέδρα, μιας ιστορίας που έχει μείνει ανεξίτηλη στην παγκόσμια παιδική λογοτεχνία.

Τι είναι ο δονκιχωτισμός και γιατί μας είναι τόσο σημαντικός;

Στην υπόθεση, ένας νεαρός άνδρας που αγαπάει να διαβάζει βιβλία, καταπιάνεται με μια σειρά βιβλίων, για τους ιππότες και πάνω στην μέθη των λέξεων, πλανάται πως είναι και ο ίδιος ιππότης. Έτσι θα ονομάσει τον εαυτό του «Δον Κιχώτη» και θα αποφασίσει με έναν καλό του φίλο, να ταξιδέψει στον κόσμο, και να σώσει άπαντες από την δυστυχία και την αδικία. Όλα αυτά βέβαια, για να καταλήξουν οι μαρτυρίες μετά, στην κοπέλα που αγαπάει και για να την κερδίσει με την ηρωική του στάση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ένα απλό και συνάμα τόσο πλούσιο σκηνικό, οι πέντε πρωταγωνιστές, μας εξιστορούν την ιστορία του Δον Κιχώτη, με όπλα την άριστη υποκριτική τους δεινότητα. Μια παράσταση που ορίζεται στο πλαίσιο της κωμωδίας, της περιπέτειας, του δράματος και πάνω από όλα της παιδικής φαντασίας, δόθηκε με τόσο μεστό τρόπο, αναλύοντας όλες τις απαραίτητες δομές του λογοτεχνικού έργου και δίδοντας μας μια ολοκληρωμένη γεύση σε διάρκεια 90 λεπτών.

Οι πρωταγωνιστές, καθώς έπρεπε να καλύψουν πέρα από τους βασικούς χαρακτήρες, και άλλους, εκείνους δηλαδή που συναντούσε ο Δον Κιχώτης, στο μεγάλο του ταξίδι, μας κέρδισαν με την εκπληκτική λεπτομερή σαφήνεια και την μοναδική καλλίφωνη τους χροιά, με υπέροχα τραγούδια του έργου.

Μπορεί το έργο να είναι γνωστό ως παιδικό διαμάντι της παγκόσμιας ιστορίας, βλέπεις όμως πως μπορεί να κερδίσει πράγματι όλες τις ηλικίες, με την κατάλληλη σκηνοθεσία, σενάριο και την ικανότητα όλων των συντελεστών της.

Μια παράσταση που θα παίζεται μέχρι τις 3 Απριλίου 2018, στο «Από Μηχανής» θέατρο. Μην την χάσετε!!!


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Δανάη-Ελευθερία Σωπασή

Απόφοιτη σχολής δημοσιογραφίας και νυν φοιτήτρια στον "Ευρωπαϊκό Πολιτισμό" του ΕΑΠ. Μαζί εξερευνούμε θέματα πολιτισμού, όπως το θέατρο, ο κινηματογράφος, το βιβλίο και συζητάμε ακόμα περισσότερα μέσα από συνεντεύξεις. Στάση ζωής: "Rhythm is a dancer....! "

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;