Ο Bruce Gooch στην Ελλάδα για το «Tangled Gardens» (ο Κήπος)

Κήπος

Ο Bruce Gooch, συγγραφέας και ηθοποιός της διεθνούς θεατρικής κολεκτίβας με έδρα τον Καναδά New Fangled Stages, βρίσκεται στην Αθήνα στο πλαίσιο μιας πρωτότυπης και εξαιρετικά ενδιαφέρουσας καλλιτεχνικής σύμπραξης με το Από Μηχανής Θέατρο.

Οι δύο θεατρικοί οργανισμοί προσφέρουν τη δυνατότητα στο αθηναϊκό κοινό να παρακολουθήσουν σε παγκόσμια πρεμιέρα το έργο του Bruce Gooch «Tangled Gardens» παράλληλα σε ελληνική και αγγλική παραγωγή. Η ελληνική παραγωγή με τίτλο «Ο κήπος», παίζεται ήδη από τον Οκτώβριο 2018 στην Κάτω Σκηνή του Από Μηχανής Θεάτρου σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά, μετάφραση Κάτιας Σπερελάκη και με τους Στέλιο Μάινα και Κάτια Σπερελάκη στους δύο ρόλους ενώ από τις 29/11 και για 3 Πέμπτες, ως και τις 13/12, στις 18:00, το «Tangled Gardens» θα παίζεται στα αγγλικά σε σκηνοθεσία Jon Osbaldeston και Jon D. Rydl και με τoν ίδιο τον Bruce Gooch και την Lynn Vogt να παίρνουν τη σκυτάλη επί σκηνής.

Στην παράσταση θα υπάρχουν υπέρτιτλοι στα ελληνικά.

Και οι δύο παραστάσεις μετά το Από Μηχανής Θέατρο θα παρουσιαστούν προσεχώς στον Καναδά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγα λόγια για το έργο:
«Ο Κήπος» – «Tangled Gardens» φέρνει κοντά δυο μοναχικούς ανθρώπους σε μια διαδρομή τυχαία και κάποιες φορές κωμική που τους οδηγεί στην εμπιστοσύνη, την βαθιά κατανόηση και τελικά στην αγάπη.

Εκτός από το «Tangled Gardens», το Από Μηχανής Θέατρο έχει τη χαρά να φιλοξενήσει στην Κάτω Σκηνή μια ακόμα παραγωγή της New Fangled Stages με τίτλο «Trashman’s Dilemma» επίσης με την υπογραφή του Bruce Gooch και σκηνοθεσία του θιάσου η οποία έχει ήδη αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές στο εξωτερικό. Από την Παρασκευή 30/11 και για 3 Παρασκευές, έως και τις 14/12, στις 18:00.
Στην παράσταση θα υπάρχουν υπέρτιτλοι στα ελληνικά.

Λίγα λόγια για το έργο:
Στο «Trashman’s Dilemma», σε ένα τοπίο ερημωμένο από τον πόλεμο, 4 άγνωστοι συναντιούνται καθώς ο κόσμος βαδίζει προς την πλήρη εκμηδένιση, για να ανακαλύψουν και πάλι την γλώσσα, την οικογένεια, τη θυσία, τη ζωή και την ελπίδα. Το «Trashman’s Dilemma» μιλάει σε βάθος για τον “εταιρικό” κόσμο του Trump, του φόβου και της διχόνοιας, στον οποίο ζούμε.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα από τον ίδιο τον συγγραφέα:

Ο Μπρους Γκουτς μεγάλωσε σε ένα μικρό αγρόκτημα στην ¨Παλούζ¨, στην ίδια περιοχή της Βορειοδυτικής Ακτής των ΗΠΑ όπου οι Ινδιάνοι ¨Νε Περς¨, που σημαίνει ¨Τρύπια Μύτη¨, εξέτρεφαν τα πιτσιλωτά αμερικανικά άλογα Απαλούζα. Είχε την τύχη να υιοθετηθεί από αρκετά άλογα Απαλούζα και από σκληρά εργαζόμενα σκυλιά στη ζωή του. Τώρα είναι στην Ελλάδα παίζοντας σε έργα που έγραψε. Ενδιάμεσα, έπαιξε πρωταγωνιστικούς ρόλους σε όλη τη Βόρεια Αμερική, συμπεριλαμβανομένων τριάντα τριών έργων του Σαίξπηρ, αλλά ποτέ τον Άμλετ, πράγμα για το οποίο θλίβεται βαθύτατα. Εκτός Βόρειας Αμερικής, έχει δουλέψει ως ηθοποιός στην Φινλανδία, στην Αγγλία, στο Μεξικό και τώρα στην Ελλάδα, αυτή τη μεγάλη χώρα όπου στην αρχαιότητα ζωγράφιζαν πιτσιλωτά άλογα πανομοιότυπα με τα Απαλούζα του, κι έτσι έκλεισε ο κύκλος. Είναι μεγάλη του τιμή να μιλάει πάνω σε μια σκηνή στην Ελλάδα, όπου αυτό εφευρέθηκε. Είχε μια μέτρια καριέρα στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση παίζοντας φρικιά, σαλεμένους και σκουλήκια, γοητευτικούς τοκογλύφους και εφημέριους, ύποπτους δικηγόρους και κάθε πιθανό και απίθανο είδος μπάτσου. Ως συγγραφέας, είχε την τύχη να μπορεί να συνεχίσει να προσπαθεί. Τα έργα του έχουν παιχτεί στις ίδιες χώρες στις οποίες έχει δουλέψει ως ηθοποιός. ¨Για ένα αγροτόπαιδο το να βρίσκεται εδώ στην Αθήνα όπου ανεβάζονται τα έργα του, είναι πέρα από κάθε όνειρο που είχα ποτέ¨. Σ´ ευχαριστώ, Αθήνα.

TANGLED GARDENS- «Ο Κήπος»
του Bruce Gooch

Πέμπτη 29/11, Πέμπτη 6/12 & Πέμπτη 13/12
ΚΑΤΩ ΣΚΗΝΗ

Μια σύμπραξη δύο θεάτρων για την παγκόσμια πρεμιέρα του έργου “Tangled Gardens”- “Ο Κήπος”.
Το “Από Μηχανής Θέατρο” και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του, Δημήτρης Μυλωνάς, σε συνεργασία με τη θεατρική ομάδα New Fangled Stages δημιουργούν ένα καλλιτεχνικό εγχείρημα. Και οι δύο θεατρικοί οργανισμοί παρουσιάζουν σε παγκόσμια πρεμιέρα το έργο του Bruce Gooch “Tangled Gardens”, ελληνικός τίτλος «Ο Κήπος» .

ΚήποςΟ Δημήτρης Μυλωνάς σκηνοθετεί τον Στέλιο Μάινα και την Κάτια Σπερελάκη στην ελληνική εκδοχή του έργου, σε μετάφραση Κάτιας Σπερελάκη και παγκόσμια πρεμιέρα στις 22 Οκτωβρίου στο Από Μηχανής Θέατρο.

Οι Jon Osbaldeston και Jon D. Rydl σκηνοθετούν τους Bruce Gooch και Lynn Vogt και το τελικό αποτέλεσμα θα έχουμε την ευκαιρία να το παρακολουθήσουμε στο Από Μηχανής Θέατρο για πρώτη φορά, στις 29/11, 6/12 & 13/12.

Ένα θεατρικό εγχείρημα που λειτουργεί σαν μια δημιουργική γέφυρα πολιτισμού και ανταλλαγής απόψεων.

Κήπος

Και οι δύο παραστάσεις μετά το “Από Μηχανής Θέατρο” θα παρουσιαστούν στον Καναδά.

“Ο Κήπος” φέρνει κοντά δυο μοναχικούς ανθρώπους σε μια διαδρομή τυχαία και κάποιες φορές κωμική που τους οδηγεί στην εμπιστοσύνη, την βαθιά κατανόηση και τελικά στην αγάπη.

ΚΑΤΩ ΣΚΗΝΗ

ΠΡΕΜΙΕΡΑ: Πέμπτη 29 Νοεμβρίου

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:
Πέμπτη 29/11 στις 18:00
Πέμπτη 6/12 στις 18:00
Πέμπτη 13/12 στις 18:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

Κανονικό: 15€
Φοιτητικό/Ανέργων/ΑμεΑ/ Άνω των 65: 12€
Ατέλειες: 5€
Διάρκεια: 90 λεπτά

«Ο Κήπος» «Ο Κήπος» «Ο Κήπος»  «Ο Κήπος» 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γαρυφαλλιά Χατζησαββίδου

Θεατροπαίδι, μουσικοπαίδι και αλλα τέτοια καλλιτεχνικά. Απόφοιτη του Τμήματος Θεάτρου. Σαββατογεννημένη. Αγαπώ τον καφέ, τον χειμώνα και τις καλές παρέες. Δωσε μου ταξίδι και πάρε μου την ψυχή.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;