Καλοκαιρινή περιοδεία για το έργο “Το μόνον της ζωής του ταξείδιον”

Το μόνον της ζωής του ταξείδιον

Το έργο του Βιζυηνού “Το μόνον της ζωής του ταξείδιον” μετά την παρουσίασή του στο θέατρο Tempus Verum- Εν Αθήναις θα ταξιδέψει το καλοκαίρι σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, η Ιωάννα Παππά ερμηνεύει σε γλώσσα καθαρεύουσα το αυτοβιογραφικό διήγημα του Γεωργίου Βιζυηνού “Το μόνον της ζωής του ταξείδιον”. Η ηθοποιός αναβιώνει, μόνη στη σκηνή, το “ταξείδιον” του δεκάχρονου Βιζυηνού στην Πόλη για να δουλέψει ως παραγιός ενός τυραννικού ράφτη. Η φαντασία είναι το μοναδικό μέσο διαφυγής του μαθητευόμενου ραφτόπουλου από τις δυσκολίες και τη μονοτονία της ζωής του. Ο Δήμος Αβδελιώδης, αφουγκραζόμενος το ρεαλιστικό αλλά και το στοχαστικό πνεύμα αυτού του τραγικού ονειροδράματος, σκοπεύει να αναδείξει για μια ακόμα φορά τη μαγεία και τη δραματικότητα των λόγων του Βιζυηνού.

Πρόκειται για τη βιωματική ιστορία του ίδιου του Βιζυηνού, όταν πριν κλείσει ακόμα τα δέκα του χρόνια και μετά τον πρόωρο θάνατο του πατέρα του, η μητέρα του τον στέλνει στην Κωνσταντινούπολη για να μάθει την τέχνη του ράπτη, στο εργαστήριο Ραπτικής ενός γέροντος συγγενούς τους, ο οποίος του συμπεριφέρθηκε με μεγάλη σκληρότητα, κάνοντας το μικρό ραφτόπουλο να ζήσει απροετοίμαστο μία βάναυση και τυραννική φυλακή.

Το μόνον της ζωής του ταξείδιον
Ο δραματικός αυτός εγκλεισμός του, γίνεται η αιτία να γράψει ένα από τα
σημαντικότερα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, όχι μόνο γιατί είναι ένα δραματουργικό επίτευγμα πιστό στο πανανθρώπινο πνεύμα και τον παιγνιώδη χαρακτήρα του ελληνικού πολιτισμού, αλλά και γιατί είναι το πιο ευφυές και γοητευτικό έργο που γράφτηκε ποτέ για να κατανοήσουμε την αιτία, τον σκοπό και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της κάθε Τέχνης, όσο και για τον χαρακτήρα αυτών που φιλοδοξούν να την υπηρετούν. Το μόνον της ζωής του ταξείδιον

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ:

07 Ιουλίου Παρασκευή- Χανιά Θέατρο Ανατολικής Τάφρου

08 Ιουλίου Σάββατο- Ηράκλειο Μάνος Χατζηδάκις

09 Ιουλίου Κυριακή- Ρέθυμνο– Φορτέτζα

14 Ιουλίου Παρασκευή- Αίγιο Υπαίθριο Θέατρο “Γιώργος Παππάς”

15 Ιουλίου Σάββατο- Πρέβεζα Κηποθέατρο “Γιάννης Ρίτσος”

17 Ιουλίου Δευτέρα- Καρδίτσα Ανοιχτό Θέατρο Μητρόπολης

19 Ιουλίου Τετάρτη- Βόλος Δημοτικό Θέατρο “Μελίνα Μερκούρη”

20 Ιουλίου Πέμπτη- Τρίκαλα Φρούριο

24 Ιουλίου Δευτέρα- Λάρισα Κηποθέατρο Αλκαζάρ

26 Ιουλίου Τετάρτη- Θεσ/νίκη Δημοτικό Θέατρο Συκεών “Μελίνα Μερκούρη”

28 Ιουλίου Παρασκευή- Καβάλα Φρούριο – Κάστρο

29 Ιουλίου Σάββατο- Πτολεμαΐδα Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Πτολεμαΐδας

31 Ιουλίου Δευτέρα- Αθήνα Θέατρο Βράχων

2 Αυγούστου Τετάρτη- Κέρκυρα– Μον Ρεπό

Το μόνον της ζωής του ταξείδιον

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Διδασκαλία ερμηνείας, σκηνική όψη, φωτισμοί, σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης
Ερμηνεία: Ιωάννα Παππά
Κοστούμια: Αριστείδης Πατσόγλου
Μουσική: Βαγγέλης Γιαννάκης
Live Πιάνο: Αλέξανδρος Αβδελιώδης
Διεύθυνση Παραγωγής: Αθηνά Ζώτου
Επικοινωνία: BrainCo
Παραγωγή: Anagnorisis Εταιρεία Θεάτρου Κινηματογράφου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Διάρκεια: 80 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 15 €/ Μειωμένο 12 € (άνεργοι, φοιτητές, άτομα άνω των 65 ετών και ΑΜΕΑ)


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Κατερίνα Λιοδάκη

Φιλόλογος που αγαπά τα βιβλία (προφανές!), τη μουσική και τα ταξίδια. Αυτό συμβαίνει γιατί και τα τρία έχουν τη δυνατότητα να την μεταφέρουν κυριολεκτικά και μεταφορικά σε νέους κόσμους. "Κυνηγάει" τις θεατρικές παραστάσεις και προσπαθεί να πηγαίνει σε όσο περισσότερες γίνεται.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;