Οι αστέρες του Χόλυγουντ στην σκηνή: Matthew Lewis

Matthew Lewis
Matthew Lewis πηγή: www.matthew-lewis.com

Ο Matthew Lewis γεννήθηκε το 1989 στο Leeds της Αγγλίας. Ιδιαίτερα ταλαντούχος ξεκίνησε την υποκριτική από την ηλικία των έξι ετών παίρνοντας μέρος στην ταινία «Some Kind of Life» (1995). Έγινε ιδιαίτερα αγαπητός και διάσημος είναι ο  για το ρόλο του ως Neville Longbottom και στις οκτώ ταινίες του «Harry Potter» μαζί με τους Daniel Radcliffe, Emma Watson και Rupert Grint. Η ταινία έλαβε παγκόσμια αναγνώριση και η συγγραφέας J.K. Ο Rowling  τον χαρακτήρισε μεταξύ των 7 πιο βασικών ηθοποιών της σειράς. Άλλες αξιοσημείωτες τηλεοπτικές συμμετοχές περιλαμβάνουν την εμφάνισή του στη σειρά πέντε συνόρων «The Syndicate» στο BBC One το 2012 και πιο πρόσφατα ο ρόλος του D S Samuel Drummond στην «Ripper Street».

Ο Matthew Lewis έκανε το ντεμπούτο του στην σκηνή λαμβάνοντας μέρος στην θεατρική περιοδεία του έργου της   Agatha Christie’s  «Verdict» ως Lester Cole το 2011. Το ίδιο το έργο δεν πήρε καλές κριτικές αλλά η ερμηνεία του Lewis ξεχώρισε. Την επόμενη χρονιά  έπαιξε στην θεατρική παραγωγή του West End του έργου «Our Boys» στο θέατρο Duchess μαζί με τους Cian Barry, Arthur Darvill και Laurence Fox, παίζοντας το ρόλο του Mick. Το έργο γράφτηκε από τον Jonathan Lewis βασισμένο στις  εμπειρίες του ως ανεξάρτητος μελετητής του στρατού. Το «Our Boys» είναι μια ιστορία νεαρών ανδρών που ζουν κάτω από το αυστηρό καθεστώς του στρατού τον οποίο πολεμούν αλλά ταυτόχρονα εξαρτώνται από αυτό. Το έργο πήρε πολύ καλές κριτικές κυρίως για τις υποκριτικές ικανότητες των ηθοποιών  καθώς επίσης την αντιπολεμική πλοκή,  το χιούμορ και το δράμα του. Το υποκριτικό ταλέντο του Matthew Lewis στην σκηνή για μια ακόμη φορά ξεχώρισε. Στην συνέχεια επέστρεψε στην θεατρική παραγωγή του West End στο έργο «Unfaithful» μαζί με τους Sean Campion, Niamh Cusack και Ruta Gedmintas. To έργο ανέβηκε την καλοκαιρινή περίοδο 25 Αυγούστου 2016 έως τις 8 Οκτωβρίου 2016 στο θέατρο Found111 όπου και απέσπασε εξίσου πολύ καλές κριτικές.

Πηγές:

www.matthew-lewis.com

www.londontheatre.co.uk

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;