Ημερίδα για το Θέατρο και την Διασκευή Λογοτεχνικών Έργων

Ημερίδα για το Θέατρο

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΣΚΕΥΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260, ΧΩΡΟΣ Β’

27 Ιουνίου στις  17.00
Ημερίδα για το Θέατρο

Εγκαινιάζοντας τη συνεργασία του Φεστιβάλ Αθηνών με την Ελληνική Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών διοργανώνεται Ημερίδα αφιερωμένη σ’ ένα θέμα που έχει λάβει πια «εθνικές» διαστάσεις, καθώς αφορά το σύνολο σχεδόν του ελληνικού θεάτρου και απασχολεί εκπροσώπους της νεότερης και παλαιότερης γενιάς δημιουργών τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό: τη διασκευή λογοτεχνικών κειμένων στη σύγχρονη σκηνή.
Στο πλαίσιο της ημερίδας θα χαιρετίσουν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Κριτικών Θεάτρου, Σάββας Πατσαλίδης με θέμα χαιρετισμού: «Προς μία νέα θεατρική κριτική», και εκ μέρους του Φεστιβάλ, η Δήμητρα Κονδυλάκη.

 

Τους χαιρετισμούς θα ακολουθήσουν σύντομες εισηγήσεις/τοποθετήσεις από μέλη της Ένωσης Κριτικών:
-Γρηγόρης Ιωαννίδης : «Το πλατύ ποτάμι»
-Ειρήνη Μουντράκη: «Δραματουργικοί μετασχηματισμοί: Μια σύντομη αναφορά στις δραματοποιήσεις λογοτεχνικών κειμένων στις ελληνικές σκηνές»
-Γιώργος Πεφάνης: «Από τη μία εκκρεμότητα στην άλλη»
-Δημήτρης Τσατσούλης: «Η αφηγηματολογία ως προ-δραματουργία μη-δραματικού κειμένου»

Θα εισηγηθεί, επίσης, το επίτιμο μέλος της Ένωσης Κριτικών Θεάτρου Ελένη Βαροπούλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει το στρογγυλό τραπέζι, το οποίο θα συντονίσουν μέλη της Ένωσης και στο οποίο θα συμμετάσχουν επιλεγμένοι καλλιτέχνες και ειδικοί, που θα καλύψουν με τις ολιγόλεπτες παρεμβάσεις τους τις διάφορες πτυχές του θέματος:
o Σίμος Κακάλας
o Μαριάννα Κάλμπαρη
o Αύγουστος Κορτώ
o Βασίλης Μαυρογεωργίου
o Βασίλης Νούλας
o Κώστας Παπακωνσταντίνου
o Σταύρος Τσακίρης
o Σοφία Φιλιππίδου
o Κώστας Φιλίππογλου
o Βαγγέλης Χατζηβασιλείου

Η ημερίδα θα κλείσει με συζήτηση με τη συμμετοχή του κοινού.

Η οργανωτική επιτροπή
Ιωάννα Μπλάτσου
Γιώργος Πεφάνης
Γρηγόρης Ιωαννίδης

ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
Λουίζα Αρκουμανέα, Ζωή Βερβεροπούλου, Μαρίκα Θωμαδάκη, Γρηγόρης Ιωαννίδης, Δηώ Καγκελάρη, Ματίνα Καλτάκη, Τώνια Καράογλου, Άννυ Κολτσιδοπούλου, Σμαρώ Κώτσια, Σωτηρία Ματζίρη, Ειρήνη Μουντράκη, Ερριέτα Μπελέκου, Ιωάννα Μπλάτσου, Σάββας Πατσαλίδης, Ελένη Πετάση, Γιώργος Πεφάνης, Εύη Προύσαλη, Ελευθερία Ράπτου, Σοφία Σιμελιτίδου, Δημήτρης Τσατσούλης, Γιάννα Τσώκου. Στα επίτιμα μέλη η Ελένη Βαροπούλου.

Ελληνική Ένωση κριτικών θεάτρου και
παραστατικών τεχνών

 

Ημερίδα για το Θέατρο

Ημερίδα για το Θέατρο


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Καστανάρα Μαρία

Γεννήθηκα και μένω στην Θεσσαλονίκη. Από την νεαρή μου ηλικία αγάπησα το θέατρο, τον κινηματογράφο και τα βιβλία κάτι που με οδήγησε λίγα χρόνια μετά στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Η βαθιά και συστηματική ενασχόληση με το θέατρο αποτελεί πηγή ζωής και τρόπο έκφρασης για μένα. Η δημιουργικότητα και η έμπνευση μου βρίσκουν διέξοδο και στην διακόσμηση.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;