“Η Τρικυμία” έρχεται στο Θέατρο Δάσους

 Με το τελευταίο, ίσως,  έργο του Shakespeare κάνει την εμφάνιση του από το  Εθνικό θέατρο της Ρουμανίας (5-6 Ιουλίου) στο πλαίσιο του Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους.

 

Το έργο

Μετά το σφετερισμό της εξουσίας από τον αδερφό του και τον βασιλιά της Νάπολης, Αλόνσο, ο έκπτωτος δούκας του Μιλάνο, Πρόσπερο, χάνει το θρόνο, την ταυτότητα του, αλλά και την ίδια του τη ζωή. Με μόνη συνοδεία την κόρη του, Μιράντα, αναγκάζεται να εγκαταλείψει το δουκάτο του και να εγκατασταθεί σε ένα ερημονήσι.

Για 12 χρόνια ο Πρόσπερο θα ζήσει στο νησί εξασκώντας τις μυστικές του πρακτικές ενώ παράλληλα προσπαθεί να εκπολιτίσει έναν ιθαγενή του νησιού. Ο τρόχος θα γυρίσει οδηγώντας τους σφετεριστές του να ναυαγήσουν στο νησί ύστερα από επέμβαση του ”μάγου” Πρόσπερο. Με τη βοήθεια του πνεύματος Άριελ, οι ναυαγοί οδηγούνται στην τρέλα μόνο για να συνειδητοποιήσουν πως ο θρόνος δεν τους ανήκει και πρέπει να επιστραφεί στον προκάτοχο του. Έτσι, πέρα από την παραχώρηση του δουκάτου στον Πρόσπερο, ο Αλόνσο παντρεύει το γιο του Φερδινάνδο με τη Μιράντα θέλοντας να κατευνάσει την οργή του δούκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όσοι περιμένουν μία δραματική κορύφωση, με τη χαρακτηριστική νέμεση του βικτοριανού Shakespeare, θα απογοητευθούν. Αντίθετα, ο μεγάλος δραματουργός κάνει μία στροφή από τις αιματοχυσίες στο απόγειο της καριέρας του. Τα οικουμενικά δικαιώματα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Η μαγεία της γραφής του, προκαλεί μία εσωτερική τρικυμία στο μυαλό του ακροατή οδηγώντας τον σε ανάκληση των άσχημων πράξεων που, κάποτε, διέπραξε αλλά και στην ευκαιρία που έχει να τις αλλάξει στο μέλλον. Η τιμωρία που έρχεται να παρουσιάσει ο Shakespeare παίρνει τη μορφή τύψεων ενώ διδάσκει πως η δύναμη της τέχνης και της φαντασίας είναι πολλές φορές ισχυρότερη από κάθε μορφή εξουσίας.

Ώρα έναρξης: 21.15

Ημέρες παραστάσεων: Τετάρτη 5 και Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Τιμές εισιτηρίων:
Κανονικό: 15€
Φοιτητικό: 12€
Ανέργων / ΑΜΕΑ: 10€
Κάρτα Διεθνούς Φεστιβάλ Δάσους: 60€
 
Προπώληση εισιτηρίων για το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους:
– Κεντρικό Εκδοτήριο Βασιλικού Θεάτρου
– Εκδοτήριο ΚΚΘΒΕ Πλατείας Αριστοτέλους
– Ticket hour.gr
– Καταστήματα Γερμανός
– OTESHOPS

Πληροφορίες: Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Τ. 2315 200 200www.ntng.gr

Διανομή ρόλων:

Πρόσπερο: Ion Caramitru
Μιράντα: Alexandra Sălceanu
Κάλιμπαν: Mihai Călin
Άριελ: Istvan Teglas
Φέρντιναντ: Alexandru Călin
Σεμπάστιαν: Gavril Pătru
Αντόνιο: Ioan Andrei Ionescu
Αλόνσο: Andrei FInţi
Γκονζάλο: Vitalie Bichir
Στέφανο: Marcelo S. Cobzariu
Τρίνκουλο: Mihai Calotă
Ναύτεςπνεύματαπλάσματα του νησιού: Alexandra Poiană, Eduard Cârlan, Mădălin Mandin, Ionuţ Toader, Axel Moustache, Eduard Adam

Τεχνικό προσωπικό και επιμέλεια:

Σκηνοθεσία και μουσική επένδυση: Alexander Morfov
Βοηθός σκηνοθέτη: Patricia Katona
Σκηνογραφία: Nikola Toromanov
Βοηθός σκηνογράφου: George Pomponiu
Σχεδιασμός κοστουμιών: Andrada Chririac
Βοηθός σχεδ. Κοστουμιών: Daria NiGht
Χορογραφίες: Florin Fieroiu
Μουσική διδασκαλία: Lucian Maxim
Σχεδιασμός φωτισμού: Chris Jaeger
Stage managers: Viorel Florea, Silviu Negulete
Υποβολέας: Angelica Manciu
Ήχος :Sorin Brehuescu
Φωτισμός: Ionel Docan
Χειρισμός dimmer: Mircea Mitroi,
Media: Constantin Șimon
Χειρισμός media: Andrei Florea
Συντονισμός σκηνής:  Eugen Mareș

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αντώνιος Κίτσιος

Μετά από μερικά χρόνια απουσίας είπα να κάνω το come back στο περιοδικό που μου έδωσε τα φτερά για να πετάξω. Αν θα με χαρακτήριζα θα έβαζα πάντοτε το στερητικό -α από μπροστά. Πάμε να μιλήσουμε για πολιτισμό!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;