«Το Νερό της Κολωνίας» στο Εθνικό Θέατρο

 

Το «Νερό της Κολωνίας» είναι ιδιαίτερη παράσταση-εμπειρία για όλες τις αισθήσεις. Βιωματική. Έχει μια μεταφυσική αύρα. Μεταφυσική, εξάλλου, είναι και η αιτία για την οποία καταφεύγει ο άντρας σε αυτό το «κέντρο διαχείρισης». Θέλει να επικοινωνήσει με τη νεκρή του μητέρα. Πόσες φορές δεν έχει τύχει να αναρωτηθούμε κι εμείς αν μπορούμε να έρθουμε σε επαφή με τους νεκρούς μας; Πόσες φορές δεν επιθυμήσαμε να είχαμε μια ακόμα ευκαιρία να πούμε όσα δεν πρόλαβαν να ειπωθούν ή να τους μιλήσουμε για όσα δεν πρόλαβαν εκείνοι να ζήσουν;

Η μυσταγωγική ατμόσφαιρα με το σκοτάδι, τα κεριά, η μουσική και τα τραγούδια του χορού των γυναικών κι εκείνο το άρωμα που πλανιέται από την αρχή στον χώρο αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο το κείμενο και τα νοήματά του. Η ομάδα έχει την κατάλληλη σκηνοθετική καθοδήγηση, ενώ όλες οι ερμηνείες είναι εξαιρετικές, τόσο μεμονωμένα όσο και σαν σύνολο.

Το θέμα του «Νερού της Κολωνίας» μοιάζει βαρύ, και σίγουρα σε βάζει σε σκέψεις, αλλά η παράσταση είναι τόσο όμορφα δοσμένη, που βγαίνεις βαθιά συγκινημένος και αλλόκοτα ανάλαφρος. Όπως προτρέπει και ο χορός των γυναικών τον άντρα να μη φοβάται, έτσι κι ο θεατής αξίζει να δώσει μια ευκαιρία σε κάτι διαφορετικό. Σίγουρα θα αποζημιωθεί.

Advertisements
Ad 14

Για την παράσταση «Το Νερό της Κολωνίας» του Εθνικού Θεάτρου, ο Ευθύμης Φιλίππου -υποψήφιος για Oscar πρωτότυπου σεναρίου το 2017 για την ταινία «The Lobster» του Γιώργου Λάνθιμου- συνεργάζεται με την Αργυρώ Χιώτη και την ομάδα VASISTAS.

Διαβάστε επίσης  Μηνάς Χατζησάββας : «Η ζωή μας είναι ό,τι είμαστε, τελεία και παύλα»
Το Νερό της Κολωνίας
https://www.n-t.gr/

Υπόθεση

Στη σκηνή «Κατίνα Παξινού» του Θεάτρου Rex, δημιουργείται ένα «κέντρο διαχείρισης» που εξυπηρετεί την επικοινωνία των ζωντανών με τους νεκρούς. Μια ομάδα γυναικών χειρίζεται μια μηχανή αποτύπωσης, το όργανο επικοινωνίας με τον άλλο κόσμο. Η μηχανή μετατρέπει τις λέξεις των ζωντανών πρώτα σε εικόνες κι έπειτα σε άρωμα. Το άρωμα αυτό φτάνει με κάποιο τρόπο στους νεκρούς. Ένας άντρας έρχεται για να στείλει ένα γράμμα στην από χρόνια νεκρή μητέρα του. Ο χορός των γυναικών θέτει σε λειτουργία τη μηχανή και τον καθοδηγεί σε αυτή την μεταφυσική εμπειρία. Οι γυναίκες είναι πρόθυμες να τον βοηθήσουν να ξεπεράσει τους όποιους δισταγμούς του, μέχρι να ολοκληρωθεί η αποστολή του γράμματος.

Πληροφορίες για την παράσταση:

«Νερό της Κολωνίας» του Ευθύμη Φιλίππου

ΘΕΑΤΡΟ REX – ΣΚΗΝΗ «ΚΑΤΙΝΑ ΠΑΞΙΝΟΥ»

Από 29.11.2019 έως 12.01.2020

Συνεργάτες Δραματουργοί: Αργυρώ Χιώτη και Ευθύμης Θέου
Σκηνοθεσία: Αργυρώ Χιώτη
Σκηνικός χώρος/εικαστικός συνεργάτης: Βασίλης Μαρματάκης
Σχεδιασμός ήχου: Jan Van de Engel
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Κοστούμια: Ευθύμης Φιλίππουhttps://www.youtube.com/watch?v=CDobaeXgjq8&feature=youtu.be
Βοηθός σκηνοθέτη: Νεφέλη Γιώτη

Δραματολόγος παράστασης: Εύα Σαραγά
Καλλιτεχνική συνεργάτιδα: Ariane Labed

Διανομή: 

Ελένη Βεργέτη, Κατερίνα Παπανδρέου, Αρετή Πασχάλη, Σοφία Πριόβολου, Καλλιόπη Σίμου, Φιντέλ Ταλαμπούκας, Αργυρώ Χιώτη, Τζωρτζίνα Χρυσκιώτη

Φωτογράφος παράστασης: Κάρολ Τζάρεκ

Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 21:00

Κυριακή 20:00

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Όλοι κουβαλάμε "red flags"

Όλοι κουβαλάμε “red flags”

Όλοι κουβαλάμε red flags. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Κι όλοι

Το σεξ ως εργαλείο χειραγώγησης στον κινηματογράφο

Η απεικόνιση του σεξ στον κινηματογράφο δεν αφορά μόνο συναισθήματα,