«Το Φως Είναι Σαν Το Νερό» του  Γκ. Γκ. Μάρκες δωρεάν online

Φως

Οι Ginger Creepers και η καινοτόμα πλατφόρμα ζωντανού οπτικοακουστικού θεάματος aejaa, παρουσιάζουν τη νέα ραδιοπτική παράσταση, Το Φως Είναι Σαν Το Νερό του  Γκ. Γκ. Μάρκες

Το ραδιοπτικό θέατρο (Radioptical Theater) είναι μία ιδέα που εμπνέεται από το ραδιοφωνικό θέατρο συνδυάζοντας ένα σύνθετο ηχητικό πλέγμα με παράλληλη οπτική αφήγηση και στοιχεία podcast. Ο ήχος δίνει τη ροή του έργου, ενώ η εικόνα αποκωδικοποιεί τη σκηνοθετική ανάγνωση της παράστασης. 

Δύο παιδιά που ζουν στο διαμέρισμα της πολυκατοικίας μιας μεγαλούπολης ζητάνε για δώρο Χριστουγέννων μία βάρκα. Παρόλο που οι γονείς τους αδυνατούν να καταλάβουν τη χρησιμότητά της, τους κάνουν το χατήρι. Μόλις τα παιδιά μένουν μόνα στο σπίτι, σπάνε μία λάμπα στο σαλόνι, το φως αρχίζει να τρέχει από μέσα χρυσαφί και δροσερό σαν νερό και τα παιδιά ταξιδεύουν “στα νησιά του σπιτιού” ανάμεσα στα πράγματα που σιγά σιγά αναδύονται από τις σκοτεινές γωνιές του.

Μετά την επιτυχία της ραδιοπτικής “Τελευταίας Ταινίας Του Κραππ” του Σ. Μπέκετ, οι Ginger Creepers επιστρέφουν με το νέο τους έργο αντλώντας έμπνευση από το διήγημα του νομπελίστα Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες για να δημιουργήσουν ένα ραδιοφωνικό θεατρικό ταξίδι μαγικού ρεαλισμού στα αχαρτογράφητα νερά των οικιακών διαδρόμων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σύλληψη – Διασκευή: Ginger Creepers (Χρ. Καπενής – Γρ. Χατζάκης)

Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Χατζάκης

Μουσική: Βύρων Κατρίτσης

Επικοινωνία: Act for Art (Χρύσα Ματσαγκάνη)

 

Ερμηνεύει ο Χρήστος Καπενής

 

Δωρεάν στο video room της aejaa (www.aejaa.com/video-room)

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 21.00

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 21.00

 

Διάρκεια: 45’

 

Περισσότερες πληροφορίες:

www.gingercreepers.com/radioptical-theater


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χριστίνα Γεωργιάδη

Έχω τελειώσει το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αγαπώ το θέατρο, την μουσική και γενικότερα την τέχνη. Έχω καταλήξει στο ότι είναι ωραίο να κάνεις αυτό που σ αρέσει! Μην ξεχνάτε να χαμογελάτε!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;