Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα Φον Καντ στο Φουαγιέ ΕΜΣ

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα Φον Καντ

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα Φον Καντ  Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα Φον Καντ  Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα Φον Καντ  Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα Φον Καντ

Πρεμιέρα για “Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα Φον Καντ”, θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιανουαρίου στο Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Το έργο του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ σκηνοθετεί η Κορίνα Βασιλειάδου και ο Χάρης Πεχλιβανίδης. 

Η ιστορία διαδραματίζεται σε ένα αστικό σαλόνι της Δυτικής Γερμανίας τη δεκαετία του ’70 με έξι γυναίκες διαφορετικών γενεών. Η κάθε μια θα παίξει το ρόλο της στην ερωτική ιστορία μεταξύ της σχεδιάστριας μόδας Πέτρα Φον Καντ με την Κάριν. Στο έργο συγκεντρώνονται οι προσπάθειες συνύπαρξης και τα παιχνίδια εξουσίας, κυρίως όμως παρουσιάζονται οι κοινωνικοί ρόλοι που κρύβονται πίσω από την αναζήτηση της αγάπης.

Υποθέτω ότι οι άνθρωποι είμαστε πλασμένοι να χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον αλλά δεν έχουμε μάθει πώς να είμαστε με τον άλλον”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα Φον ΚαντΗ Πέτρα Φον Καντ έχει ένα ιδιοκτησιακό χαρακτήρα. Οι επιθυμίες των άλλων δεν έχουν σημασία παρά μόνο οι δικές της που ακολουθούν μια σταθερή πορεία, την απόκτηση και την απολαβή. Όταν χάσει το “αντικείμενο” που εξουσιάζει θα οδηγηθεί στη ψυχολογική και ηθική πτώση. Η ώριμη γυναίκα θα βιώσει το δράμα από τον ενστικτώδη γεμάτο πάθος έρωτα της, για τη νεαρή Κάριν.

Το κινηματογραφικό φιλμ -αρχικά- του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ αφηγείται μια λεσβιακή ερωτική σχέση, ωστόσο έχει μικρή σχέση με τον έρωτα καθαυτό. Τοποθετώντας τον έρωτα μεταξύ μιας αστής και μιας προλετάριας, μιλά για την αδυναμία ύπαρξης και άνθισης του, την σχέση εξάρτησης και τη συνεχή μάχη επιβολής και υποτέλειας. Αφήνει μια πολιτική γεύση με βάση τους προβληματισμούς του, οι οποίοι είναι ανεξάρτητοι της ομοφυλοφιλίας και ετεροφυλοφιλίας.

Συντελεστές:

Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας
Σκηνοθεσία: Κορίνα Βασιλειάδου, Χάρης Πεχλιβανίδης

Πρωταγωνιστούν:
Αγγελική Παπαθεμελή

Ιφιγένεια Δεληγιαννίδου

Στεφανία Ζώρα

Ειρήνη Κυριακού

Μαριάνθη Παντελοπούλου

Ρεβέκκα Τσιλιγκαρίδου

Έναρξη: 20 Iανουαρίου 2018

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα Φον Καντ  Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα Φον Καντ  Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα Φον Καντ  Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα Φον Καντ  Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα Φον Καντ  Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα Φον Καντ  Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα Φον Καντ  Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα Φον Καντ  Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα Φον Καντ 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ευαγγελία Ασημακοπούλου

Τελειόφοιτη Δημοσιογραφίας, γεννήθηκα και μεγαλώνω στην Αθήνα. Αγαπάω κάθε είδους συγγραφή και να γοητεύομαι με κάτι νέο κάθε τόσο. Μεγάλη αδυναμία ο καφές σε μεγάλες δόσεις!!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;