Προτάσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2017

Η 27η Μαρτίου έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου και το MAXMAG σας προτείνει ιδέες για μια “θεατρική” εξόρμηση.

«Δεν κάνουμε θέατρο για το θέατρο. Δεν κάνουμε θέατρο για να ζήσουμε. Κάνουμε θέατρο για να πλουτίσουμε τους εαυτούς μας, το κοινό που μας παρακολουθεί κι όλοι μαζί να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί ένας πλατύς, ψυχικά πλούσιος και ακέραιος πολιτισμός στον τόπο μας.» Κάρολος Κουν

ΑΘΗΝΑ

Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου (27/3) και την ανακήρυξη του 2017 ως Έτους Νίκου Καζαντζάκη, οργανώνει εκδήλωση τη Δευτέρα 27 Μαρτίου (ώρα 18:30), στην έδρα του, στην Πλάκα.

Advertisements
Ad 14

Η εκδήλωση αποσκοπεί να αναδείξει το θεατρικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη, επιχειρώντας μια ευρεία «περιήγηση» στην πλούσια θεατρική παρακαταθήκη του κρητικού συγγραφέα. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα αναγνωσθεί το φετινό μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου από μέλη της Θεατρικής Ομάδας Ομίλου Πειραιώς. Θα ακολουθήσει η προβολή του οπτικοακουστικού ντοκουμέντου «Νίκος Καζαντζάκης 1883-1957», με την ευγενική παραχώρηση του Μουσείου Καζαντζάκη.

Με ομιλία της, η καθηγήτρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κυριακή Πετράκου θα αναπτύξει το θέμα «Ο Καζαντζάκης και το θέατρο». Ο δρ. Νίκος Μαθιουδάκης, επιστημονικός σύμβουλος των Εκδόσεων Καζαντζάκη, θα μιλήσει με θέμα «Τα θεατρικά πρωτόλεια του Νίκου Καζαντζάκη». Ο σκηνοθέτης και ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Τηλέμαχος Μουδατσάκις θα παρουσιάσει ομιλία με θέμα «Νίκος Καζαντζάκης, Η Μέλισσα. Η περίπτωση του μεγαμεγέθους ήρωος».

Οι ηθοποιοί Αποστόλης Ψαρρός και Μαρία Δασκαλάκη θα διαβάσουν αποσπάσματα από το θεατρικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη, Ξημερώνει. Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει η κ. Γωγώ Βαρζελιώτη, επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στα τηλέφωνα: 210 3256930 & 210 3256943, καθημερινά 12:00-17:00.

Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς

Αγγέλου Γέροντα 6, Πλάκα

Τ.: 210 3256922 | www.piop.gr

 

Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

Τα καταστήματα ΙΚΕΑ γιορτάζουν τη Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου τιμώντας τους μικρούς θεατρόφιλους . Σε συνεργασία με την κοινωνική οργάνωση «Μικροί Γίγαντες», η ΙΚΕΑ προσκαλεί –για τρίτη χρονιά- τους μικρούς αλλά και μεγάλους φίλους της, να παρακολουθήσουν μια παιδική θεατρική παράσταση στα καταστήματα ΙΚΕΑ.Το Σάββατο 1η Απριλίου 2017, στις 18:00, σε όλα τα κατάστημα ΙΚΕΑ θα παρουσιάζεται από μια, διαφορετική θεατρική παράσταση.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Κατάστημα ΙΚΕΑ Θεσσαλονίκη, Θεατρική παράσταση «ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΙΣΩΠΟ», της Ομάδας ΘΕΑΤΡΟ ΣΟΦΟΥΛΗ.
  • Κατάστημα ΙΚΕΑ Θεσσαλία, Θεατρική παράσταση «ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΦΤΕΡΟ», της Ομάδας HIPPO.
  • Κατάστημα ΙΚΕΑ Ιωάννινα, Θεατρική παράσταση «ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ…ΕΙΝΑΙ ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙ!!!», της Ομάδας ΣΚΟΙΝΙ -ΚΟΡΔΟΝΙ.
  • Κατάστημα ΙΚΕΑ Κηφισός, Θεατρική παράσταση «ΑΙΣΩΠΟΥ ΚΟΜΙΞ», της Ομάδας ΙΜΙΚΡΟΣ ΝΟΤΟΣ.
  • Κατάστημα ΙΚΕΑ Αεροδρόμιο, Θεατρική παράσταση «ΟΙ ΝΟΤΕΣ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ», της Ομάδας ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ.

*Η διάρκεια των παραστάσεων είναι περίπου μία ώρα και τριάντα λεπτά και είναι κατάλληλες για παιδιά 3 ετών και άνω.

 

ΒΟΛΟΣ 

Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου (27/3), παρουσιάζει την παράσταση κουκλοθέατρου Τα μαγικά σεντούκια, από το θεατρικό «Εργαστήρι Μαιρηβή», τη Δευτέρα 27 Μαρτίου (ώρες 09:45 και 11:45), στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, στο Βόλο. Η παράσταση, που απευθύνεται σε σχολικές ομάδες Δημοτικού, μεταδίδει στους μικρούς θεατές μηνύματα αισιοδοξίας. Αρκεί να αντιμετωπίζουμε τις απρόσμενες και συχνά άδικες δοκιμασίες της ζωής με δύναμη και θάρρος.Τα μαγικά σεντούκια είναι ένα από τα δημοφιλέστερα παραμύθια της προφορικής παράδοσης και συναντάται σχεδόν σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης  Αθήνα: Η Freekey που εισβάλλει στο Booze Cooperativa

Συντελεστές:

Κουκλοθεατρική ομάδα: Ελευθερία Φουρναράκου, Θοδωρής Κορόζης, Μαιρηβή Γεωργιάδου

Σκηνοθεσία – Σκηνογραφία: Μαιρηβή Γεωργιάδου

Κούκλες – Σκηνικά: Μαιρηβή Γεωργιάδου, Ρικάρντο Ντι Λάουρο

Μουσική: Επιλογή από παραδοσιακές μουσικές από τη Ρουμανία

Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα

Τεχνική επιμέλεια: Γιάννης Κέντρος

Φωτογραφία: Δημήτρης Λαζάρου

Διάρκεια: 65 λεπτά

Η είσοδος στην παράσταση είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, στο τηλ. 24210 29844 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα

Νότια Πύλη, 383 34 Βόλος

 

ΣΥΡΟΣ

Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

 Το Θέατρο Απόλλων θα είναι ανοιχτό προς το κοινό με ελεύθερη είσοδο και θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις σε μαθητές σχολείων του νησιού μας.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν προβολές από έργα των ερασιτεχνικών θεατρικών συλλόγων του νησιού  ως εξής:

09:00: «Το διαστημότρενο του κ. Ιγνάτιου Ροδόλφου Ντε Λος Χούπα Γκλούπα», από τον Θεατρικό Πολιτιστικό Όμιλο Σύρου «ΑΠΟΛΛΩΝ»

Παιδική παράσταση για τα σχολεία.

Πριν και μετά την παράσταση θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στο χώρο του Θεάτρου.

18:00: «Ωχ τα νεφρά μου» του Μπάμπη Τσικληρόπουλου, από τον Θεατρικό Όμιλο Σύρου “Ο ΣΟΥΡΗΣ”

Μια σάτιρα ηθών που ισορροπεί μεταξύ κωμωδίας και δράματος.

20:15: «Εξοχικόν κέντρο ο “Έρως”» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χρουσσών

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης,στο πλαίσιο του παράλληλου προγράμματος του φεστιβάλ «Ανοιχτή Σκηνή 2017» και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, διοργανώνει ανοιχτή συζήτηση με τίτλο” Η θεατρική γραφή στην Ελλάδα του σήμερα” στις 27 Μαρτίου και ώρα 19:30. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Δημοτικό Θέατρο «Άνετον» – Σκηνή Νίκος Ναουμίδης ενώ οι θεατρικοί συγγραφείς που θα δώσουν το παρόν είναι Δημήτρης Δημητριάδης, Άκης Δήμου, Θανάσης Τριαρίδης και η σκηνοθέτρια,Γεωργία Μαυραγάνη, με συντονίστρια τη θεατρολόγο, Έλση Σακελλαρίδου. Η συζήτηση θα διερευνήσει τα είδη της σύγχρονης θεατρικής γραφής, τις μορφικές και τις θεματολογικές της αναζητήσεις, τις σχέσεις της με τη σημερινή κατάσταση οικονομικής, κοινωνικής και ιδεολογικής κρίσης και τις δεσμεύσεις της έναντι του κοινού και των μηχανισμών παραγωγής του θεάματος. Παράλληλα θα τεθεί το ζήτημα αμφισβήτησης της αποκλειστικότητας των θεατρικών συγγραφέων, που εκφράζεται στις μέρες μας μέσα από νέες σκηνικές πρακτικές, όπως είναι η διασκευή από άλλα λογοτεχνικά είδη και η – συλλογική – επινόηση του θεατρικού κειμένου κατά τη διαδικασία των δοκιμών. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για πληροφορίες με το τηλέφωνο 231 331 8208, καθώς και με την ηλεκτρονική διεύθυνση p.zaptie@thessaloniki.gr.

 

ΝΤΑΡΙΟ ΦΟ, ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος  θα παρουσιάσει την Κυριακή 26 Μαρτίου, στις 13.30, μια σύνθεση από δύο έργα του Ντάριο Φο και του Νίκου Κούνδουρου, θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη των δύο σπουδαίων δημιουργών.
«Η Απολογία του Θεόφιλου Τσάφου» του Νίκου Κούνδουρου και «Η Γέννηση του γελωτοποιού» του Ντάριο Φο θα παρουσιαστούν στο Φουαγιέ του Βασιλικού Θεάτρου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Πιο αναλυτικά:
Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου
1ο μέρος: «Η απολογία του Θεόφιλου Τσάφου» του Νίκου Κούνδουρου

Ο Νίκος Κούνδουρος ενώνει το ντοκουμέντο με το θεατρικό λόγο μετατρέποντας την απολογία ενός δολοφόνου σε ταξίδι μέσα στα μονοπάτια της προσωπικής του κόλασης. Οι ρόλοι του θύματος και του θύτη εναλλάσσονται με χειρουργική ακρίβεια.
Χρίστος Νταρακτσής

Διασκευή: Χάρης Παπαδόπουλος
Δραματουργική επεξεργασία: Χάρης Παπαδόπουλος, Χρίστος Νταρακτσής
Σκηνοθετική επιμέλεια: Χρίστος Νταρακτσής
Επιμέλεια κίνησης: Γιώργος Ευαγόρου
Ερμηνεύει ο Χάρης Παπαδόπουλος
Διάρκεια 40 λεπτά

2ο μέρος: «Η γέννηση του γελωτοποιού» του Ντάριο Φο από τον Μίστερο Μπούφο

Οι γελωτοποιοί στο Μεσαίωνα πήγαιναν από χωριό σε χωριό λέγοντας ιστορίες αντλούμενες από θρησκευτικά θέματα. Οι ιστορίες αυτές πολλές φορές, ενοχλούσαν και μπορεί να στοίχιζαν στους γελωτοποιούς την ίδια τους τη ζωή.
Ο Ντάριο Φο παίρνει τις ιστορίες των γελωτοποιών του μεσαίωνα και με όπλο το χιούμορ του συνθέτει το Μίστερο Μπούφο. Μια από αυτές τις ιστορίες είναι η «Γέννηση του Γελωτοποιού».
Θανάσης Ραφτόπουλος

Διαβάστε επίσης  Προτάσεις εβδομάδας [26/3-1/4] σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Μετάφραση: Θωμάς Μοσχόπουλος
Ερμηνεύει και σκηνοθετεί ο Θανάσης Ραφτόπουλος
Διάρκεια 40 λεπτά

Τη Δευτέρα 27/3/17, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου, το KΘΒΕ υποδέχεται στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, στις 18.00, τον σπουδαίο Έλληνα  ηθοποιό Γιώργο Μιχαλακόπουλο, για μια ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.

O Γιώργος Μιχαλακόπουλος είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Θεάτρου Τέχνης “Κάρολος Κουν” (1961). Iδρυτής του Θεάτρου Σάτιρας. Δίδαξε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. και στο Θεατρικό Εργαστήρι Ποινικών των Φυλακών Κορυδαλλού.

Έχει κερδίσει το Α’ Βραβείο ανδρικού ρόλου (Καρόλου Κουν), Βραβείο Ελληνικής Τηλεόρασης (1992). Υπήρξε Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων, Αντιπρόεδρος ΚΕ.Θ.Ε. (Ιθάκη-Έξοδος-Στροφή-Παρέμβαση). Έχει πρωταγωνιστήσει και έχει σκηνοθετήσει πολλές παραστάσεις.  Έπαιξε σε αρκετές ταινίες στον κινηματογράφο και συμμετείχε σε  αγαπημένες σειρές και θεατρικά στην τηλεόραση.

Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος θα πραγματοποιήσει μια ανοιχτή συζήτηση με ηθοποιούς, σκηνοθέτες, σπουδαστές δραματικών σχολών, φοιτητές αλλά και με όσους ενδιαφέρονται για την τέχνη της υποκριτικής, μιλώντας για τα εξήντα χρόνια παρουσίας του στο θέατρο.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
Δευτέρα 27 Μαρτίου, στις 18.00
Είσοδος ελεύθερη

 

«Δεν Υπάρχει Σωτηρία» στο Θέατρο Σοφούλη

Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου
Η Ομάδα Θεάτρου Άνευ Όρων γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, παρουσιάζοντας στο Θέατρο Σοφούλη τη Μαύρη Μουσική Κωμωδία “ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ”. Μια κωμωδία βασισμένη στο “Measure For Measure” την λιγότερες φορές παιγμένη κωμωδία του Άγγλου δραματουργού.

Η παράσταση έχει ήδη αρχίσει να παίζεται από την Παρασκευή 17 Μαρτίου. Όμως θα συνεχίσει για ένα ακόμα διήμερο.
ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ, στις 21:00
ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ, στις 20:00

Λίγα Λόγια για το Έργο:
Βιέννη, 16ος αιώνας. Επικρατεί χάος. Οι νόμοι και η τάξη της πόλης έχουν πέσει σε λήθαργο. Ο Βασιλιάς φεύγει για κάποιες έκτακτες υποχρεώσεις. Στη θέση του αφήνει τον αυστηρό δικαστή Άγγελο, ο οποίος θα θέσει δρακόντειους νόμους με σκοπό να επαναφέρει την τάξη. Διατάζει να κλείσουν όλοι οι οίκοι ανοχής και η μοιχεία ή η σεξουαλική επαφή εκτός γάμου τιμωρούνται με θάνατο. Παράλληλα, ο Κλαύδιος που έχει παράνομο δεσμό συλλαμβάνεται και πρόκειται να εκτελεστεί. Η αδερφή του Ισαβέλλα, η οποία είναι καλόγρια σε μοναστήρι, σπεύδει να παρακαλέσει τον αντικαταστάτη του βασιλιά να σώσει τη ζωή του. Ο Άγγελος όμως, θα ζητήσει από την Ισαβέλλα ως αντάλλαγμα το κορμί της.
Επιφανείς άρχοντες και άνθρωποι του υποκόσμου θα μπλεχτούν σε ένα παράλογο κομφούζιο. Μια σκοτεινή κωμωδία γεμάτη κρυφούς έρωτες, ανατροπές, αβέβαιες καταλήξεις, σύγχρονες αναφορές και πολύ γέλιο…

Συντελεστές

Μετάφραση:Άνευ Όρων Διασκευή / Σκηνοθεσία:Στέλιος Βραχνής Πρωτότυπη Μουσική / Μουσική Διδασκαλία:Χρήστος Φώτης
Σκηνικά / Κοστούμια:Αριάνα Τσάιτα, Έλλη Δεσποτίδου Σχεδιασμός Φωτισμών:Μαρία Παπαδοπούλου Επιμέλεια trailer : Γιώργος Λινάρδος Φωτογραφίες:Δήμος Κεφαλάς Οργάνωση παραγωγής: Χρήστος Χριστοδουλάρας, Αριάνα Τσάιτα Παραγωγή: Άνευ Όρων και Στέλιος ΒραχνήςΔημόσιες Σχέσεις: Χρήστος Χριστοδουλάρας
Παίζουν οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Σωτηριάδης, Δέσπω Πύρτσιου, Στέλιος Βραχνής, Αναστασία Τέη, Γιώργος Καραμανλής, Βίκτωρ Μπενουζίλιο

Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά (με διάλειμμα)
Θέατρο Σοφούλη (Τραπεζούντος 5, Καλαμαριά)
Τιμές εισιτηρίων: 8 ευρώ (ΚΑΝΟΝΙΚΟ), 6 ευρώ (ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ, ΑΤΕΛΕΙΑ, ΑΝΕΡΓΩΝ, ΑΜΕΑ), 6 ευρώ (ΟΜΑΔΙΚΟ 10 ΑΤΟΜΩΝ )
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310. 423 925 / 694910845

 

ΛΕΣΒΟΣ

Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

 

Η Ένωση Θεατρικών Πολιτιστικών Σωματείων Λέσβου «ΘΕΣΙΣ» διοργανώνει φέτος τον γιορτασμό της παγκόσμιας ημέρας θεάτρου του 2017 με διήμερες θεατρικές εκδηλώσεις στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Συγκεκριμένα τη Δευτέρα 27 Μαρτίου η εκδήλωση που θα αρχίσει στις 8.30 το βράδυ περιλαμβάνει τα παρακάτω:

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Splinters στο Θέατρο Τ απο 5 Φεβρουαρίου

• Διάβασμα του μηνύματος της παγκόσμιας ημέρας θεάτρου 2017.
• Απονομή τιμητικής πλακέτας στο ΦΟΜ «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» για τα 40 χρόνια της πολιτιστικής του προσφοράς.
• Ο ηθοποιός Γιώργος Μιχαλάκης παρουσιάζει την παρλάτα «Το παράπονο του θεατρίνου» από το βιβλίο »Μια ζωή σκόρπια…..ΜΠΟΥΛΟΥΚΙ» του Τάκη Παναγόπουλου.
• Το παιδικό θεατρικό εργαστήρι της Αγίας Παρασκευής παρουσιάζει το δεκάλεπτο με τίτλο «Ο χρόνος και η Ακριβή» της Μάρως Ματθαίου.
• Η θεατρική ομάδα της Αγίας Παρασκευής «Οι παράλογοι» παρουσιάζει το μονόπρακτο «Πρόταση γάμου» του Άντον Τσέχωφ.
• Η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Παγγεραγωτικού Συλλόγου Γέρας παρουσιάζει τις «Απώλειες» μία διασκευή 3 μονολόγων από το θεατρικό έργο «Γκρο πλαν» του Γιώργου Μανιώτη.
• Η θεατρική ομάδα του ΦΟΜ ο «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» παρουσιάζει τα «Ταχυδράματα» του Χάρολντ Πίντερ
• Η θεατρική ομάδα Μυτιλήνης ΠΑΣΠARTΟΥ παρουσιάζει απόσπασμα από το έργο «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» του Lewis Carroll
• Ο Εκπολιτιστικός Θεατρικός Όμιλος Καλλονής (ΕΘΟΚ) παρουσιάζει την παράσταση «Εις την πόλιν» , μια θεατρική δράση με χρώματα και αρώματα της Πόλης.

Την επόμενη μέρα Τρίτη 28 Μαρτίου η εκδήλωση που θα αρχίσει επίσης στις 8.30 το βράδυ περιλαμβάνει τα παρακάτω:
• Διάβασμα του μηνύματος της παγκόσμιας ημέρας θεάτρου 2017.
• Ο ηθοποιός Γιώργος Μιχαλάκης παρουσιάζει την παρλάτα «Το παράπονο του θεατρίνου» από το βιβλίο »Μια ζωή σκόρπια…..ΜΠΟΥΛΟΥΚΙ « του Τάκη Παναγόπουλου.
• Ο θεατρικός σύλλογος “Περί Έργων” της Μήθυμνας παρουσιάζει απόσπασμα από το έργο «Γκόλφω for ever» του Ντίνου Σπυρόπουλου.
• Ο θεατρικός όμιλος Πέτρας παρουσιάζει την παράσταση «Ο ΝΕΟ…ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ» του Αντώνη Νικολάου σε προσαρμογή του Βασίλη Χατζηελευθερίου
• Η θεατρική ομάδα Μυτιλήνης «ΑΣΤΕΓΟΙ» παρουσιάζει την παράσταση » Πηνελόπη, η γυναίκα του άλλου μύθου» του Σπύρου Συρόπουλου.
• Η θεατρική σκηνή του Αναγνωστηρίου «ΑΝΑΠΥΞΗ» της Αγιάσου και το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Λέσβου παρουσιάζουν την κοινή παράσταση με τίτλο » Τετέλεσται» , επιθεώρηση του Αντώνη Μηνά.
• Η θεατρική ομάδα Commedia dell’ arte Μυτιλήνης «Contratti rotti» παρουσιάζει τη σκηνική σύνθεση » Του Πανταλόνε ο γάμος» σε κείμενο της ομάδας.
Οι παραπάνω θεατρικές εκδηλώσεις ή μέρος αυτών θα πραγματοποιηθούν και στα χωριά της Λέσβου και συγκεκριμένα :
Το Σάββατο 1 Απριλίου στην Πέτρα
Την Κυριακή 2 Απριλίου στη Γέρα
Το Σάββατο 8 Απριλίου στην Αγία Παρασκευή
Την Κυριακή 9 Απριλίου στη Μήθυμνα

 

ΣΟΥΦΛΙ

Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

Tο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου (27/3), παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση, για σχολικές ομάδες Νηπιαγωγείου και Δημοτικού, «Η πριγκίπισσα και το μπιζέλι», τη Δευτέρα 27 Μαρτίου, (ώρες 9:30-11:00 & 11:30-13:00), στο Μουσείο Μετάξης, στο Σουφλί.

Το έργο, που βασίζεται στο Δανέζικο παραμύθι του Χανς Κριστιάν Άντερσεν Η πριγκίπισσα και το ρεβίθι, έχει διασκευάσει η Μαργαρίτα Κυραγιάννη. Πρόκειται για μια ξεχωριστή παράσταση από την ομάδα «Θέατρο ΡΕΤΡΟ». Η ηθοποιός, οι κούκλες, τα εμψυχωμένα αντικείμενα, τα σκηνικά αντικείμενα και η μουσική μεταδίδουν στους μικρούς θεατές  την αξία της  ισότητας.

Μετά την κάθε παράσταση θα ακολουθήσει θεατρικό παιχνίδι.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Μαργαρίτα Κυραγιάννη, Αγγελική Φράγκου
Διδασκαλία κούκλας: Εμμανουέλα Καποκάκη
Placement: Ηρακλής Μπριασούλης
Σκηνικά αντικείμενα & Μουσική επιμέλεια: Θέατρο ΡΕΤΡΟ
Μετάφραση στα Αγγλικά: Ελένη Καζαντζίδου & Μιχάλης Κουλουρίδης
Κοστούμι: Βιβέτα Στρατηγού
Γραφιστικά: Σπυριδούλα Αρταβάνη
Οργάνωση παραγωγής: Θηρεσία Θεοδώρου
Ερμηνεία: Αγγελική Φράγκου
Φωνή «μαμάς»:  Μαργαρίτα Κυραγιάννη
Φωνή «βασίλισσας»: Ελένη Κασσίου
Φωνή «πρίγκιπα»: Αχιλλέας Παπαγεωργίου

Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Μετάξης στο τηλ.: 25540 23700 (καθημερινά 10:00–18:00, εκτός Τρίτης).

Μουσείο Μετάξης

Ελ. Βενιζέλου 73, Σουφλί 68400

Τ: 2554023700

 

 

 

 

Έχω μια γάτα, αδιάβαστα (πολλά) βιβλία και στα λευκώματα του Δημοτικού σχολίαζα ως όνειρό μου να γίνω συγγραφές και ποιήτρια. Σπουδάζω Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης, χορεύω, περπατάω στα στενά και εξερευνώ μουσεία ενώ τα τελευταία χρόνια μοιράζομαι ανάμεσα σε δύο νησιά και μια πόλη, τα οποία ανακαλύπτω όλο και περισσότερο.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

The Turkish Detective: Εγκλήματα με άρωμα… Κωνσταντινούπολης

Εγκλήματα στην ΠόληΗ σειρά The Turkish Detective είναι από εκείνες
Η ψυχοθεραπεία σκοτώνει τον έρωτα;

Η ψυχοθεραπεία σκοτώνει τον έρωτα;

Έρωτας και ψυχοθεραπεία – έννοιες ασύμβατεςΗ Κόλαση του Δάντη μοιάζει