Παραμύθι χωρίς όνομα της Πηνελόπης Δέλτα στο Θέατρο Παραμυθίας

Παραμύθι Χωρίς Όνομα

Ο γέρο- βασιλιάς Συνετός πεθαίνει και αναθέτει στον γιο του, τον νέο βασιλιά Αστόχαστο να κυβερνήσει τη χώρα. Ο βασιλιάς Αστόχαστος και η γυναίκα του, βασίλισσα Παλάβω, μαζί με τις κόρες τους τις βασιλοπούλες, Ζήλιω και Πικρόχολη, με τον αρχικαγγελάριο και τους παλατιανούς συμβούλους, ρίχνουν έξω τη χώρα η οποία πτωχεύει και οι κάτοικοί της αναζητούν εργασία σε άλλες πατρίδες, καθώς η χώρα τους πια δεν μπορεί να τους προσφέρει εργασία και ελπίδα σωτηρίας. Τότε αναλαμβάνει το βασιλόπουλο ο γιος του Αστόχαστου  και προτείνει σε όλους τους πολίτες να εργαστούν τίμια και ευσυνείδητα καλλιεργώντας την ίδια τους τη γη. Σε αυτήν την πρωτοβουλία, σύμμαχος του βασιλόπουλου είναι όλοι οι πολίτες, έτοιμοι να σταθούν στο πλευρό του, και να εργαστούν μ’ εντιμότητα και ευσυνειδησία, προκειμένου η χώρα τους να ανασυγκροτηθεί και πάλι και να γίνει μια νέα και υγιής πατρίδα για όλους.

Η ευαίσθητη συγγραφέας Πηνελόπη Δέλτα επίκαιρη όσο ποτέ, μας ταξιδεύει σε μια χώρα γεμάτη από φαντάσματα,  μύθους και άγρια θηρία και ταυτόχρονα γεμάτη από χρώματα, φως και αγάπη για την πατρίδα μας, την πατρίδα της που τόσο πολύ αγάπησε, που τόσο πολύ πίστεψε σ’ εκείνη, που την ευεργέτησε και που για πάντα θα μείνει στ’ αυτιά όλων ο ήχος της αγάπης, για μια κοινωνία ελεύθερη γεμάτη από το φως και τη μαγεία των παραμυθιών της.

( Η παράσταση είναι βραβευμένη από την UNESCO στα πλαίσια του Πρώτου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Παραμυθιού)

Παίζουν με αλφαβητική σειρά:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Αντωνόπουλος

Αλίκη Ζωγράφου

Αγγελική Παντερμαλή

Νατάσα Παντερμαλή

Γιούλη Παπανελοπούλου

Άκης Συνετός

Νίκος Τουλιάτος

Ζωή Τριανταφυλλίδη

Πρωτότυπη Μουσική: Γιώργος Αντωνόπουλος

Ακορντεόν: Αλίκη Ζωγράφου

Κρουστά: Νίκος Τουλιάτος

Σκηνογραφικές Δημιουργίες – Κουστούμια: Τάκης Μελίδης

Φωτιστικοί Σχεδιασμοί: Αλμπέρτα Τσοπανάκη

Απόδοση σε θεατρικό – Σκηνοθεσία: Αλμπέρτα Τσοπανάκη

 

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:

6974646343 – Aλμπέρτα Τσοπανάκη

 Παραμυθιάς 27, Αθήνα 104 35, Κεραμεικός

Περισσότερες πληροφορίες  στο : www.paramithias.gr

*Το «Παραμύθι Χωρίς Όνομα» είναι το εκπληκτικό έργο της Πηνελόπης Δέλτα, που μαγεύει μικρούς και μεγάλους. Μια μουσικοθεατρική παράσταση που συνεχίζεται με τεράστια επιτυχία σε κλεισμένες παραστάσεις· για σχολεία, συλλόγους γονέων & κηδεμόνων, δήμους και φεστιβάλ. Από αρχές Σεπτεμβρίου 2018, το «Παραμύθι Χωρίς Όνομα» θα φιλοξενείται στο Θέατρο Παραμυθίας – Αλμπέρτα Τσοπανάκη, κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Δάνος Στρατής

Απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών Τμήμα Θεατρικών Σπουδών. Λάτρης των τεχνών, της φωτογραφίας και των ταξιδιών.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;