«Μαριονέτα ο Άνθρωπος, Κόσμε», μια παράσταση για φιλανθρωπικό σκοπό

Μαριονέτα ο Άνθρωπος, Κόσμε

Η παράστασή μας ονομάζεται «Μαριονέτα ο Άνθρωπος, Κόσμε»,  και θα παρουσιαστεί στο Γυμνάσιο Γαλατά Τροιζηνίας (απέναντι από τον Πόρο) 25 με 29 Αυγούστου. Μέσα στο έργο παρουσιάζεται ο «Άνθρωπος», η «Φωνή» καθώς και η σχέση που έχουν μεταξύ τους, μία σχέση πιεστική, μία σχέση ιδιαίτερη και σίγουρα μία σχέση που όλοι έχουμε δει γύρω μας και πιθανόν μέσα μας. Είναι ένα θεατρικό  με κοινωνικό περιεχόμενο ή αλλιώς, είναι ο «καθρέφτης» της κοινωνίας μας.

Μαριονέτα ο Άνθρωπος, Κόσμε

Όταν ο άνθρωπος κοίταξε το εαυτό του στον καθρέφτη, τρόμαξε γιατί είδε το τέρας που υπάρχει μέσα του. Στην κοινωνία των ”Μη” και των ”Δεν Μπορείς” δεν υπάρχει εξέλιξη ανθρωπάκο. Σιωπή, η μεγαλύτερη εφεύρεση των ανθρώπων.

Μαριονέτα ο Άνθρωπος, Κόσμε

H παράσταση αυτή δημιουργήθηκε  από την ομάδα ArtiStas  και ανέβηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2016 σε συνεργασία με το δήμο Τροιζηνίας, στο θέατρο του δήμου. Τον Δεκέμβριο του 2016, ανέβηκε δύο φορές στο Θέατρο «Κάρολος Κουν»,  σε συνεργασία με τον  Δήμο Αλίμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο λόγος της παράστασης αυτής, ξεκίνησε για να ευαισθητοποιήσει, καθώς  και να προβληματήσει τους θεατές και είχε ανέκαθεν φιλλανθρωπικό χαρακτήρα. Σκοπός των παραστάσεων είναι να κινητοποιηθεί ένας θεατρικός μαραθώνιος αγάπης, συλλέγωντας τρόφιμα μακράς διαρκείας, τα οποία θα αποτελλούν το εισητήριο για τις παρστάσεις. Σκοπός μας είναι αυτή η προσπάθεια συνεισφοράς, να μην σταματήσει πρωτού συλλέξει τουλαχιστον ένα τόνο σε τρόφιμα, τα οποία θα δοθούν στο Χαμόγελο του Παιδιού και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Τροιζηνίας.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Αριστείδης  Σταύρου

Ηθοποιοί: Ελπίδα Καρνέζη, Αριστείδης Σταύρου

Επιμέλεια φωτογραφίας: Γιάννης Λαζάρου

Όνομα υπευθύνου: Αριστείδης  Σταύρου

Τηλέφωνο επικοινωνείας :6984094450

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γαρυφαλλιά Χατζησαββίδου

Θεατροπαίδι, μουσικοπαίδι και αλλα τέτοια καλλιτεχνικά. Απόφοιτη του Τμήματος Θεάτρου. Σαββατογεννημένη. Αγαπώ τον καφέ, τον χειμώνα και τις καλές παρέες. Δωσε μου ταξίδι και πάρε μου την ψυχή.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;