«Δυνατές Φωνές» του Αύγουστου Στρίντμπεργκ στο θέατρο Αργώ μέχρι τις 28/11

«Δυνατές Φωνές» του Αύγουστου Στρίντμπεργκ στο θέατρο Αργώ. Πηγή εικόνας: facebook.com/argotheater

Οι «Δυνατές Φωνές» είναι μια από τις παραστάσεις που παρουσιάζονται εν μέσω του πλούσιου θεατρικού προγράμματος στο θέατρο Αργώ. Με έναρξη την 23 Οκτωβρίου και για 12 παραστάσεις, κάθε Σάββατο και Κυριακή οι θεατρόφιλοι θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν μια παράσταση που εμπνέεται από τα μονόπρακτα του θεατρικού έργου «Η πιο δυνατή» του κορυφαίου Αύγουστου Στρίντμπεργκ. Στις «Δυνατές Φωνές» συναντάμε την σκηνική σύνθεση από τρία μονόπρακτα, από ιστορίες σε διαφορετικές εποχές, περνώντας μέσα από το χρονοντούλαπο του 19ου αιώνα, την εποχή που έζησε ο ίδιος ο συγγραφέας, για να φθάσει μέχρι και τις κοινωνικές συνθήκες του σήμερα. Οι φωνές τους έχουν να κάνουν με το πιο έντονο και αιώνιο συναίσθημα όλων… τον έρωτα!

Στην υπόθεση συναντάμε τις δυνατές φωνές πολλών γυναικών που καλούνται να αντιμετωπίσουν τις αλλαγές και τις καταστάσεις στην ζωή τους. Η πρώτη «φωνή» αφορά μια γυναίκα σε ένα καφέ το 1880 που θα αντιμετωπίσει την ερωμένη του άνδρα της. Η δεύτερη «φωνή» αφορά μια γυναίκα το 1930 που κάνει ένα τηλεφώνημα που θα σφραγίσει το τέλος ενός μεγάλου έρωτα. Η τρίτη «φωνή» έρχεται στο σήμερα, το 2021 και αφορά μια γυναίκα που μιλάει για την δική της ιστορία σχετικά με την κακοποίηση και τον βασανισμό της.

Μια θεατρική παράσταση με κέντρο βάρους την γυναικεία ψυχική ανθεκτικότητα στην κοινωνία.

Και σε δεύτερη ανάλυση, μια ιδιαίτερη προσπάθεια σε γυναίκες και άνδρες να μπορέσουν να βρουν την δική τους «Δυνατή Φωνή».

Οι «Δυνατές Φωνές» μας αφορούν όλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η παράσταση πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία εκπαιδευτικών ινστιτούτων ψυχικής υγείας και θεραπευτικών φορέων.

Συντελεστές παράστασης:
Διασκευή- Σκηνοθεσία: Μέμος Ρούσσος
Σκηνικά: Στέλλα Μαγγανά
Ενδυματολόγος: Ήλια Τσάρα
Βοηθός σκηνοθέτη, φωτογραφίες: Λυδία Τσάτσου Παρασκευοπούλου
Επιμέλεια κίνησης: Μέμος Ρούσσος
Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαριλένα Καβάζη, Εύη Καρρά
Παραγωγή ART OBSESSIONS ΑΜΚΕ

Πληροφορίες θεάτρου:
Θέατρο Αργώ, Κάτω Σκηνή
Τοποθεσία: Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο
Τηλέφωνο θεάτρου: 2105201684-5

Ημερομηνίες παράστασης:
23/10-28/11

Ημέρες και ώρες παράστασης:
Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 19:00

Τιμή εισιτηρίου:
12€, 9€


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Δανάη-Ελευθερία Σωπασή

Απόφοιτη σχολής δημοσιογραφίας και νυν φοιτήτρια στον "Ευρωπαϊκό Πολιτισμό" του ΕΑΠ. Μαζί εξερευνούμε θέματα πολιτισμού, όπως το θέατρο, ο κινηματογράφος, το βιβλίο και συζητάμε ακόμα περισσότερα μέσα από συνεντεύξεις. Στάση ζωής: "Rhythm is a dancer....! "

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;