Η Ελένη Ράντου συναντά τη «Τζάσμιν» του Γούντυ Άλλεν

Ο Σταμάτης Φασουλής και η Ελένη Ράντου μαζί με τον θίασο τους μας μίλησαν για την επικείμενη παγκόσμια θεατρική πρεμιέρα της παράστασης «Τζάσμιν». Η παράσταση «Τζασμίν» είναι βασισμένη στην ταινία του Γούντυ Άλλεν «Blue Jasmine».

Τζάσμιν
Τζάσμιν

Από τα πρώτα λεπτά της συνέντευξη τύπου της παράστασης «Τζάσμιν» καταλάβαμε ότι πρόκειται για μια παράσταση, η οποία έχει φτιαχτεί με πολύ αγάπη και σεβασμό στο έργο του Γούντυ Άλλεν. Η συνέντευξη τύπου ξεκίνησε με τον Σταμάτη Φασουλή ο οποίος αναφέρθηκε στην συνεργασία του με την Ελένη Ράντου στο θέατρο. Η «Τζάσμιν» είναι η τέταρτη θεατρική τους συνεργασία. Τόνισε ότι είναι ένα καθαρό θεατρικό έργο χωρίς να αμφισβητεί κανένα στοιχείο του σινεμά. Αναφέρθηκε στις κατάλληλες συνθήκες που προσπαθεί να φτιάχνει ο ίδιος για τους ηθοποιούς. Ο Σταμάτης Φασουλής αναφέρθηκε και στο σκηνικό το οποίο έχει τη δική του παράλληλη ιστορία. Έχει την ιστορία του χώρου και του ψυχογραφήματος της ηρωίδας.

Τζάσμιν
Τζάσμιν

Το λόγο στη συνέχεια πήρε η Ελένη Ράντου. Η Ελένη Ράντου μετά από πέντε χρόνια ανεβάζει στο Θέατρο Διάνα την παράσταση «Τζάσμιν». Η ίδια μίλησε για την θεατρική συγγραφή της ταινίας του Γούντυ Άλλεν «Blue Jasmine». Καθώς η Ελένη Ράντου και ο συνεργάτης της, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, τελείωναν τη συγγραφή και ο συνεργάτης της πήγε να κλείσει το laptop, του είπε «Μην το κλείνεις το laptop, ασ’ τους ν’ αναπνεύσουν». Αναφέρθηκε στη δύσκολη μετατροπή μιας κινηματογραφικής ταινίας σε θεατρικό έργο. Στην παράσταση δεν θα παρακολουθήσουμε ότι έχουμε δει στην ταινία. Η Ελένη Ράντου αρχικά επικοινώνησε με τον μάνατζερ του Γούντι Άλλεν και έπειτα με τον ίδιο ο οποίος όταν διάβασε το κείμενο της διασκευής, που του είχε στείλει της απάντησε ότι «Έχετε γράψει ένα ολοκαίνουριο, πολύ ενδιαφέρον θεατρικό έργο». Ωστόσο, ανέφερε ότι ο Γούντυ Άλλεν ενδιαφέρθηκε να μάθει λεπτομέρειες για την παράσταση. Όταν ρωτήθηκε αν και εκείνος θα είναι παρόν στην πρεμιέρα απάντησε  πως δε γνωρίζει.

Η παράσταση «Τζάσμιν» κάνει πρεμιέρα 1η Νοεμβρίου. Παίζεται κάθε Τετάρτη με Κυριακή στο Θέατρο Διάνα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χριστίνα Γεωργιάδη

Έχω τελειώσει το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αγαπώ το θέατρο, την μουσική και γενικότερα την τέχνη. Έχω καταλήξει στο ότι είναι ωραίο να κάνεις αυτό που σ αρέσει! Μην ξεχνάτε να χαμογελάτε!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;