Γιαλήτες ή αλλιώς αλήτες του γιαλού

Πηγή: monopoli.gr

Η καλλιτεχνική ομάδα Άλμπατρος εμφανίζεται στο Θέατρο Φούρνος σε ένα πολύ ζεστό χώρο με το έργο του Γιάννη Κόκα που έχει και την σκηνοθεσία Γιαλήτες η αλλιώς αλήτες του γιαλού.                                                                                                                         

 Ένα έργο που βάζει σαν θέμα την πιο δυνατή σχέση του ανθρώπου, την φιλία. Η νεοσύστατη αυτή ομάδα αποτελείται από τέσσερα αγόρια και τέσσερα κορίτσια που μας υπόσχονται γέλιο αλλά και συγκίνηση, οι ρόλοι που υποδύονται έχουν νεανικό αέρα και γλώσσα με έξυπνες ατάκες, το ύφος τους άλλοτε άγριο και συνάμα κωμικό, άλλοτε ευαίσθητο είναι χαρακτήρες της σημερινής εποχής. Η ιστορία έχει ως εξής: Ο Αλέξανδρος και η Φανή χωρίζουν οι κολλητοί του  για συμπαράσταση χωρίζουν κι αυτοί και αποφασίζουν να πάνε διακοπές σε ένα νησί μακριά απ όλους και όλα φορώντας την μάσκα των άλμπατρος σαν θαλασσοπούλια χύμα στο κύμα. Αλλά οι συνήθειες της παρέας τους ακολουθούν και στις διακοπές, οι αποτυχημένες απόπειρες για γυναικεία συντροφιά φέρνει γκρίνια στην παρέα η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη με αποτέλεσμα ο καθένας να αφήσει τον χαβαλέ και να πέσει σε περισυλλογή. Η χαλάρωση και η απομόνωση έκανε καλό στην παρέα και όταν ήρθε η ρέντα η παρέα μπήκε στην κανονικότητα η φιλία υπερίσχυσε. Η φιλία στις μέρες μας υφίσταται κρίση, οι απρόσωπες συνθήκες διαβίωσης κυρίως στα αστικά κέντρα, η εισβολή της νέας τεχνολογίας μειώνουν την φυσική, προσωπική και ουσιαστική επικοινωνία, επίσης η κρίση αξιών της κοινωνίας που θεοποιεί το χρήμα υποβαθμίζει τις ανιδιοτελείς και γνήσιες σχέσεις. Η ουσία είναι το πάθος και η αγάπη για ζωή, μην αφήσουμε το τρένο της ζωής να μας προσπεράσει να ζήσουμε με όλες τις αισθήσεις μας φιλίες, φλερτ, έρωτες, χωρισμοί. Όλα αυτά προσφέρονται απλόχερα στην παράσταση Γιαλήτες ή αλλιώς αλήτες του γιαλού από την δυναμική ομάδα Άλμπατρος.

 

Συντελεστές:

Κείμενο/Σκηνοθεσία: Γιάννης Κόκας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτισμοί: Απόστολος Τσατσάκος

Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Μπησάρα

Μουσική επιμέλεια: Χρήστος Παπαδόπουλος

Ενδυματολογία/Σκηνογραφία: Ηλέκτρα Σταμπούλου

Μουσική διδασκαλία: Έλλη Βασιλάτου

Βοήθος δραματουργίας: Αλέξης Πετρίχος

Γραφιστική επιμέλεια: Άννα Κόκα

Χορογραφίες/Κινησιολογία: Παρασκευή Κάπα

 

Παιζουν:

Βαγγέλης Αμπατζής,

Εύη Αργυρίου,

Γιάννης Βασιλώττος,

Γιάννης Κόκας,

Αλέξανδρος Κώχ,

Βερόνικα Μπακόλα,

Χριστίνα Τζιάλλα,

Κωνσταντίνα Τσιτσία-Γεωργαντά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;