Φιλουμένα : «Τα παιδιά είναι παιδιά»

«Είμαι η Φιλουμένα Μαρτουράνο…»

Η Φιλουμένα επιστρέφει μετά από 2 χρόνια απουσίας στη σκηνή του Θέατρο Διάνα με τους Ελένη Ράντου, Γιάννη Βούρο, Βίλμα Τσακίρη, Τάσο Γιαννόπουλο, Κατερίνα Γερονικολού και με πολλούς νέους ηθοποιούς. Κάθε Τετάρτη εως Κυριακή σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή. Απόδοση κειμένου Ελένη Ράντου.

«Η Αγία Φιλουμένα…»

Η Φιλουμένα (Ελένη Ράντου) αποτελεί πρότυπο γυναίκας γιατί παρόλο της κακουχίες της ζωής, έζησε με ήθος και με πάθος για τη ζωή. Για μια ζωή που θα ήταν κυρία και δεν θα τρεπόταν! Η Φιλουμένα δε κρύβει πια είναι πραγματικά! Αγαπάει και ερωτεύεται τον Ντομένικο Σοριάνο (Γιάννη Βούρο) ο οποίος την παίρνει στο σπίτι του. Ο Ντομένικο μετά από 25 χρόνια συγκατοίκησης αποφασίζει να παντρευτεί τη Ντιάνα (Κατερίνα Γερονικολού). Η Φιλουμένα με διάφορα τεχνάσματα αναβάλει το γάμο των Ντομένικο και Ντιάνα. Η Φιλουμένα παντρεύεται τον Ντομένικο αλλά ο γάμος είναι άκυρος. Η Φιλουμένα θα γνωρίσει τα παιδιά της αλλά δε θα πει ποτέ ποιος από τους τρεις γιούς της είναι ο γιός του Ντομένικο γιατί όπως λέει και η ίδια «Τα παιδιά είναι παιδιά»

«Κλαίω, Ντομένικο! Κλαίω… Τι γλυκό που ναι να κλαις…»

Η Ελένη Ράντου ως Φιλουμένα κάνει μια αληθινή κατάθεση ψυχής. Μια κατάθεση ψυχής που σε κάνει να συγκινηθείς , να θαυμάσεις το μεγαλείο της ψυχής της. Να αναλογιστείς αν η εικόνα που έχεις για έναν άνθρωπο είναι η πραγματική του εικόνα. Η Ελένη Ράντου κρατά ακλόνητο το ενδιαφέρον του κοινού μέσα από την εξαιρετική ερμηνεία της. Έτσι κι αλλιώς ο ρόλος της Φιλουμένα Μαρτουράνο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους ρόλους της καριέρας της. Μαζί της ο Γιάννης Βούρος ως Ντομένικο Σοριάνο που μέσα από την ερμηνεία του μας παρουσιάζει τον άνθρωπο που δε γνώρισε την αγάπη και όλα τα μετρά με τα χρήματα. Μας παρουσιάζει την αλλάγη αυτού του ανθρώπου. Πέρα από τους Ελένη Ράντου και Γιάννη Βούρο στο θίασο συμμετέχουν η Βίλμα Τσακίρη (Ροζαλία Σολιμέντο), η οποία δίνει μια χιουμοριστική νότα στο έργο. Η Κατερίνα Γερονικολού (Ντιάνα) και μια πλειάδα από νέους ηθοποιού που δίνουν μια νέα νότα στο έργο. Τα σκηνικά του Μανόλη Παντελιδάκη μας μεταφέρουν στα σοκάκια της Νάπολη όπου εκτυλίσσεται η ιστορία της Φιλουμένα. Ο Σταμάτης Φασουλής για ακόμη μια φορά μας χαρίζει μια καλοκαρδισμένη και καλοστημένη παράσταση. Μια παράσταση αριστούργημα όπως και όλες του οι παραστάσεις τα τελευταία χρόνια.

« Τα παιδιά είναι παιδιά…»

Η Φιλουμένα είναι ένα έργο γεμάτο ανατροπές. Ένα έργο γεμάτο συγκίνηση που δε σε αφήνει να σκεφτείς και να νιώσεις κάτι διαφορετικό πέρα από τα συναισθήματα που σου προσφέρουν απλόχερα οι ηθοποιοί. Είναι από τις λίγες παραστάσεις που θέλεις να δεις και να ξαναδείς.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΦΑΣΟΥΛΗΣ
ΣΚΗΝΙΚΑ: ΜΑΝΟΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: ΝΤΕΝΥ ΒΑΧΛΙΩΤΗ
ΜΟΥΣΙΚΗ: ΝΑΛΥΣΑ ΓΚΡΗΝ
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: ΣΑΚΗΣ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗΣ
ΚΙΝΗΣΗ: ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΓΥΡΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΒΑΛΛΙΕΡΑΚΗΣ
ΠΑΙΖΟΥΝ:
Ελένη Ράντου, Γιάννης Βούρος, Βίλμα Τσακίρη, Τάσος Γιαννόπουλος, Κατερίνα Γερονικολού, Ντίνα Αβαγιανού, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Νίκος Σταυρακούδης, Μαρσέλα Λένα, Αναστασία Σιωπίδου, Παναγιώτης Καρμάτης, Νεκτάριος Φαρμάκης, Γιώργος Αλεβυζάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χριστίνα Γεωργιάδη

Έχω τελειώσει το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αγαπώ το θέατρο, την μουσική και γενικότερα την τέχνη. Έχω καταλήξει στο ότι είναι ωραίο να κάνεις αυτό που σ αρέσει! Μην ξεχνάτε να χαμογελάτε!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;