«Επιθυμίες» του Στέλιου Καλαθά και της ομάδας «+αίσθημα»

Επιθυμίες
Επιθυμίες

Στο θέατρο Αργώ είχαμε την δυνατότητα να παρακολουθήσουμε την Παρασκευή 5 Ιουλίου, τις «Επιθυμίες» το νέο εγχείρημα του Στέλιου Καλαθά και της θεατρικής ομάδας «+αίσθημα». Οι «Επιθυμίες» είναι η θεατρική παράσταση που ανέβηκε στις 4,5,6 Ιουλίου 2019 στο θέατρο Αργώ από την θεατρική ομάδα «+αίσθημα» μαζί με τον Στέλιο Καλαθά.

Είναι σαφές πως το θέατρο εξυψώνει την ψυχή μας και, όπως και όλες οι τέχνες, μας κάνει καλύτερους.

Ο Στέλιος Καλαθάς από το 2005, έχει αναπτύξει με επιτυχία την μέθοδο υποκριτικής και προσωπικής ανάπτυξης «Συναισθηματική Διαλεκτική», μια βιωματική μέθοδο που αναδεικνύει τη δυναμική των συναισθημάτων μέσα από λόγο-διάλογο, ανακαλύπτοντας τη «θερμή» και ουσιαστική επικοινωνία, μέσα από την αλληλεπίδραση των 5 αισθήσεων.

Στις «Επιθυμίες», όπως μαρτυρά ο τίτλος, η πολυμερής ομάδα «+αίσθημα» μας ξενάγησε στην κάθε μία ξεχωριστή ιστορία ανθρώπων και πως εκφράζονται όταν αισθάνονται και άρα επιθυμούν. Στις Επιθυμίες ως Αμαρτίες, όπως μαρτυράει και η αφίσα της παράστασης, τα πράγματα είναι πάντα περίπλοκα όταν υπάρχουν υποβόσκουσες ψυχικές ανάγκες. Έτσι ξεκινώντας την ιστορία με το προπατορικό αμάρτημα με το μήλο που έπραξε ο Αδάμ και η Εύα δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα η παράσταση. Εντύπωση έκαναν οι σύγχρονοι συμβολισμοί, που ταίριαξαν τόσο άμεσα ζεστά μέσα στο κείμενο.

Η ομάδα ξεκινώντας από θρησκευτικούς, μυθολογικούς, και αρχαίους ελληνικούς κανονισμούς, μας έφερε όλο πιο κοντά στα κοινωνικά θέματα που φαίνονται σε κάθε έκφανση τους, αιώνια. Η σκηνική παρουσία σε άψογη αναπαράσταση με το κωμικοτραγικό κείμενο σε συνδυασμό με τα υπέροχα και σωστά χρώματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις Επιθυμίες, είδαμε αρκετούς ηθοποιούς και πολλές ιστορίες. Είδαμε το παρελθόν και το παρόν. Είδαμε το τότε και το τώρα. Είδαμε την διαχρονικότητα μέσα από τα καίρια προβλήματα της ηθικής. Είδαμε μύθους ξακουστούς, όπως ο «Μίτος της Αριάδνης», μέχρι συναδέλφισσες σε ταράτσα εταιρίας λόγω της απαγόρευσης του τσιγάρου. Είδαμε την απομόνωση και την υπερβολική προβολή. Είδαμε τα κοινωνικά πρότυπα ανά τους αιώνες και τα ανθρώπινα πάθη.

Επιθυμίες
Επιθυμίες

Η κάθε ιστορία τοποθετήθηκε και σε ξεχωριστή εποχή, έτσι ώστε να απαθανατίσει όλες τις χρονικές ενότητες. Αυτό που αρχικά στο μυαλό του καθενός, μπορεί να ήταν μια απλή προσπάθεια μιας ερασιτεχνικής ομάδας, εν τέλει ήταν το δημιούργημα μιας ολόκληρης αναπαράστασης της ανθρώπινης φύσης. Με άλλοτε στωικούς, σκανδαλιάρικους, νοητούς, υπερβολικούς, συντηρητικούς τρόπους και άλλοτε με την υπενθύμιση του γεγονότος πως «ουδείς αναμάρτητος στον αιώνιο κύκλο της ζωής».

Άλλοτε το γέλιο και άλλοτε η συγκίνηση
Άλλοτε το δράμα και άλλοτε η κωμωδία

Να ευχηθούμε καλή επιτυχία στην ερασιτεχνική ομάδα «+αίσθημα» και τον Στέλιο Καλαθά για το ευγενές αποτέλεσμα και ποιος ξέρει μπορεί η συνέχεια των Επιθυμιών αν έρθει και από την νέα σαιζόν.

Σας αφήνω με μια φωτογραφία μου με τον Στέλιο Καλαθά μετά την παράσταση!

Επιθυμίες


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Δανάη-Ελευθερία Σωπασή

Απόφοιτη σχολής δημοσιογραφίας και νυν φοιτήτρια στον "Ευρωπαϊκό Πολιτισμό" του ΕΑΠ. Μαζί εξερευνούμε θέματα πολιτισμού, όπως το θέατρο, ο κινηματογράφος, το βιβλίο και συζητάμε ακόμα περισσότερα μέσα από συνεντεύξεις. Στάση ζωής: "Rhythm is a dancer....! "

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;