«Έλα να παίξουμε» στο Faust Theater Bar

SHARE

 

«Έλα να παίξουμε»
«Έλα να παίξουμε» Πηγή: facebook/faustbartheatre

Την ιδιαίτερη θεατρική παράσταση «Έλα να παίξουμε» μπορείτε να παρακολουθήσετε μέχρι τις 18 Απριλίου 2019 στο Faust Theater Bar στο Μοναστηράκι. Εμείς βρεθήκαμε στην παράσταση και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

Τον δεύτερο χρόνο παραστάσεων ολοκληρώνει λίαν συντόμως, το θεατρικό έργο της Γεωργίας Πιερρουτσάκου, σε σκηνοθεσία της ιδίας και του Λάζαρου Βαρτάνη. Στους ερμηνευτικούς ρόλους βλέπουμε εκείνον – τον μαύρο βασιλιά, και εκείνη – την λευκή βασίλισσα, σε μια σκακιέρα της ζωής να ξεκινούν το παιχνίδι του έρωτα.

«Έλα να παίξουμε…
Πάμε να σε λατρέψω….»

Η Γεωργίου Πιερρουτσάκου ως εκείνη, και ο Στέφανος Παπατρέχας ως εκείνος, ακολουθούν την πεπατημένη της ρομαντικής. Οι αλλαγές όμως διαφαίνονται στο ξεχωριστό σκηνικό που έχει κατασκευαστεί. Μια σκακιέρα, όπου το μελλοντικό ζευγάρι συστήνεται στο κοινό. Πρωτογνωρίζονται μεταξύ τους και συνομιλούν με διακεκομμένες κάποιες από τις σκηνές. Ένα στοιχείο που έχουμε ξαναδεί σε σκηνοθεσία του Λαζάρου Βαρτάνη, αλλά και σε ερμηνεία του. Όλα παρουσιάζονται με ένα συμπυκνωμένο και κατατοπιστικό τρόπο και χρόνο. Παράλληλα τα ρούχα του ζευγαριού και η όλη αύρα τους παραπέμπει σε βασιλιάδες και βασίλισσες, σε εξουσίες και θρόνους και κυρίως σε έρωτες και ελπίδες.

«Έλα να παίξουμε»
«Έλα να παίξουμε» Πηγή: facebook/faustbartheatre

Εκείνος και εκείνη πότε μιλάνε δειλά και αργά. Πότε γρήγορα και απλά. Πότε μπερδεμένα και ανώριμα. Πάντα, όμως, με θεατρικότητα και σαφήνεια. Από το ξεκίνημα της γνωριμίας τους μέχρι να γίνουν ζευγάρι, το θεατρικό κείμενο ακροβατεί ανάμεσα σε ρομαντικές και σχεδόν ποιητές χροιές, σε ρεαλιστικές και ωμές αλήθειες, όσο και σε πεζές ρουτινιασμένες νότες που καταγράφουν τον χρόνο και τον χώρο.

H παράσταση είναι ντυμένη με τα απαραίτητα σκηνικά. Κάνει τις απαραίτητες παύσεις και ενσωματώσεις με ρομαντικές και δυναμικές ροκ μουσικές επιλογές. Στην γλυκόπικρη ολότητα της η ιστορία σου δείχνει το αιώνιο ότι «ο έρωτας είναι μια αιώνια μάχη εξουσίας!».

Advertisement

Σας αφήνω με μια φωτογραφία μου με τους συντελεστές της παράστασης:

Συντελεστές:
Κείμενο: Γεωργία Πιερρουτσάκου
Σκηνοθεσία: Λάζαρος Βαρτάνης – Γεωργία Πιερρουτσάκου
Σκηνικά – Κοστούμια: Ηλένια Δουλαδίρη
Φωτισμοί: Ευγενία Μακαντάση
Φωτογραφίες – Trailer: Πάτροκλος Σκαφίδας
Επικοινωνία – Δημόσιες σχέσεις: Χρύσα Ματσαγκάνη
Ερμηνεία: Στέφανος Παπατρέχας – Γεωργία Πιερρουτσάκου

Θέατρο FAUST Bar-Theatre-Arts:
Τοποθεσία: Καλαμιώτη 11 και Αθηναΐδος 12, Αθήνα (μετρό Μοναστηράκι)
Τηλέφωνο: 210-3234095

«Έλα να παίξουμε»
«Έλα να παίξουμε» Πηγή φωτογραφίας: facebook/faustbartheatre

https://www.youtube.com/watch?v=ZLxA-WcPF3E

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG