Είδαμε την παράσταση «Lemon» στο Μπάγκειον

Lemon
«Lemon» στο Μπάγκειον

Το ξενοδοχείο Μπάγκειον άνοιξε τις πόρτες του και μας υποδέχτηκε στον ιστορικό και φιλόξενο χώρο του, για να παρακολουθήσουμε την ξεχωριστή και ιδιαίτερη παράσταση «Lemon» των Experimento. Η παράσταση «Lemon» είναι βασισμένη στο Novecento του Alessandro Baricco. Στην παράσταση παίζουν Μελαχρινός Βελέντζας και Γιώργος Δρίβας. Η σκηνοθεσία ανήκει στην Γεωργία Τσαγκαράκη, η οποία έχει πραγματοποιήσει και την διασκευή του κειμένου.

Στο  υπερωκεάνιο «Βιρτζίνια» ένας ναύτης θα βρει στην αίθουσα χορού μέσα σε μια κούτα ένα μωρό. Αμέσως ο ναύτης για έναν ανεξήγητο λόγο αποφασίζει να το κρατήσει. Αποφασίζει να του δώσει το όνομα 1900 T.D. Lemon. Λίγα χρόνια μετά ο προστάτης του Lemon πεθαίνει.  Τότε το πλήρωμα αποφασίζει ότι ο Lemon πρέπει να φύγει από το πλοίο. Κάνεις όμως δεν τον βρίσκει. Ώσπου ένα βράδυ ο Lemon βρίσκεται στο τέλος του διαδρόμου των δωματίων να παίζει πιάνο και να μαγεύει τους επιβάτες, που τον κοιτούσαν εκστασιασμένοι. Από εκείνη την μέρα άρχισε να παίζει πιάνο, χωρίς κανείς να του το έχει διδάξει. Μια νύχτα σε μια φουρτούνα θα γνωρίσει έναν τρομπετίστα, ο οποίος έμελλε να γίνει ο μοναδικός του φίλος. Ο Lemon ποτέ δεν έφυγε από το καράβι. Ακόμα και την στιγμή του πολέμου ο Lemon ήταν εκεί ή μήπως όχι;

Οι δυο ηθοποιοί (Μελαχρινός Βελέντζας, Γιώργος Δρίβας) μας υποδέχτηκαν σε μια μεγάλη αίθουσα του ξενοδοχείο Μπάγκειον, που αμέσως μας ταξίδεψε σε μια άλλη εποχή. Οι Μελαχρινός Βελέντζας και Γιώργος Δρίβας δίνουν το καλύτερό τους εαυτό. Καθώς γίνονται ένα με το ρόλο τους. Με αυτό τον τρόπο, μας χαρίζουν δυο δυνατές ερμηνείες, που γρήγορα συνεπαίρνουν το κοινό και το κάνουν να ξεχάσει σε ποια εποχή ζει. Η παράσταση «Lemon» αποτελεί μια παράσταση που οι ηθοποιοί αρκετές φορές αλληλεπιδρούν με τους θεατές. Η ιστορία που μας αφηγούνται οι ηθοποιοί είναι σαν να την αφηγούνται στον κάθε θεατή ξεχωριστά. Η σκηνοθεσία της Γεωργία Τσαγκαράκη είναι καινοτόμα και απρόσμενη. Μαζί με τις ερμηνείες των ηθοποιών και τους φωτισμούς σε ταξιδεύουν ακριβώς σε εκείνη την εποχή. Το σκηνικό είναι λιτό. Γεγονός που βοηθάει πάρα πολύ στην εξέλιξη της ιστορίας. Το «Lemon» αποτελεί μια σκηνοθετική έκπληξη για το θεατρόφιλο κοινό.

Η παράσταση «Lemon» παρουσιάζεται στο ξενοδοχείο Μπάγκειον στην Πλατεία Ομονοίας. Κάθε Παρασκευή & Σάββατο στις 21:15 και Κυριακή στις 20:00. Τα 4 Σάββατα του Οκτωβρίου μετά το τέλος της παράστασης το ταξίδι θα συνεχίζεται στο χρόνο μέσα από τα lives που θα πραγματοποιούνται.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χριστίνα Γεωργιάδη

Έχω τελειώσει το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αγαπώ το θέατρο, την μουσική και γενικότερα την τέχνη. Έχω καταλήξει στο ότι είναι ωραίο να κάνεις αυτό που σ αρέσει! Μην ξεχνάτε να χαμογελάτε!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;