Διαδικτυακές αφηγήσεις για όλους από το Διεθνές κέντρο θεάτρου Άτροπος

Διαδικτυακές αφηγήσεις

Η πρωτόγνωρη δοκιμασία που βιώνει ο κόσμος στο σύνολο του μας αναγκάζει να αναζητήσουμε νέους διαύλους συνάντησης, δημιουργίας, γνώσης, προβληματισμού, εμπειρίας και ψυχοπνευματικής ανάτασης. Η ολική αυτή ανατροπή μπορεί να αντιμετωπιστεί ως ευκαιρία-πρόκληση για νέα πλαίσια συνεύρεσης, προσωπικής εξέλιξης και εν γένει κοινοτισμού.

Το Διεθνές κέντρο θεάτρου Άτροπος ανέστειλε μεν τις δια ζώσης δράσεις του αλλά προτείνει τώρα διαδικτυακές θεματικές αφηγήσεις και συζητήσεις τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά. Αυτές οι αφηγήσεις θα πραγματοποιούνται τόσο σε εβδομαδιαία τακτική βάση όσο και ιδιωτικά κατόπιν συνεννόησης. Οι συναντήσεις μας θα έχουν τη μορφή ανοιχτών σε όλους ζωντανών αναμεταδόσεων (Live streaming) στο Facebook μέσω της σελίδας του Διεθνούς κέντρου θεάτρου Άτροπος (Atropos International theater center – Διεθνές κέντρο θεάτρου Άτροπος).

Προγραμματίζουμε 3 διαδικτυακές αφηγήσεις την εβδομάδα (2 για ενήλικες και 1 για παιδιά και μεγάλους) μέχρι τη Μεγάλη Εβδομάδα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για όσους παρακολουθήσουν τις αφηγήσεις προτείνεται η ελεύθερη οικονομική συνεισφορά που θα γίνεται σε λογαριασμό τραπέζης. Περισσότερες πληροφορίες > atropostheatre@gmail.com + 6947132894 / 6980940720.

 

Το πρόγραμμα της εβδομάδας 24 – 30 Μαρτίου 2020

ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ
(Δυνατότητα ανταλλαγής σχολίων μετά τις αναγνώσεις)

1. Τρίτη 24 Μαρτίου. Στις 19:30 (Διάρκεια: Περίπου 1 ώρα) . Ανάγνωση από τον Σταμάτη Ευσταθίου και την Αλεξία Φωτιάδου

– ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ. Διηγήματα («Ο γάτος», «Η συλλογή», «Πως ήρθα εις νόμιμη γάμου κοινωνία»)
– ΧΑΛΙΛ ΓΚΙΜΠΡΑΝ. Επιλογή διαφόρων μικρών διηγημάτων

2. Πέμπτη 26 Μαρτίου. Στις 19:30 (Διάρκεια: Περίπου 1 ώρα)

ΤΑΝΤΕΟΥΣ ΚΑΝΤΟΡ (Πολωνία). Ένας από τους μεγαλύτερους μεταπολεμικούς θεατρικούς σκηνοθέτες της πρωτοπορίας. Ανάγνωση σκέψεων του από τα αμετάφραστα στα Ελληνικά «Το θέατρο του θανάτου» και «Μαθήματα του Μιλάνου» και σχόλια από τον Σταμάτη Ευσταθίου

ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ & ΜΕΓΑΛΟΥΣ

3. Σάββατο 28 Μαρτίου. Στις 18:30 (30’ λεπτά). Ανάγνωση παραμυθιών από την Αλεξία Φωτιάδου.

–     «Λύκος, αλεπού και γάιδαρος» (Ελληνικό παραδοσιακό παραμύθι)

  • «Η πεντάμορφη και το τέρας» (Κλασσικό γαλλικό παραμύθι)
  • «Ήλιος και φεγγάρι» (Ελληνικό παραδοσιακό παραμύθι)

*** Στο τέλος κάθε εβδομάδας θα ανακοινώνεται μέσα από τις σελίδες του Κέντρου το πρόγραμμα αφηγήσεων της εβδομάδας που θα ακολουθεί.

FB: Άτροπος Διεθνές κέντρο θεάτρου – Atropos International theater center


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χριστίνα Γεωργιάδη

Έχω τελειώσει το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αγαπώ το θέατρο, την μουσική και γενικότερα την τέχνη. Έχω καταλήξει στο ότι είναι ωραίο να κάνεις αυτό που σ αρέσει! Μην ξεχνάτε να χαμογελάτε!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;