Ανώτερη Δραματική Σχολή Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου – Καλαμπόκη: παραστάσεις για φιλανθρωπικό σκοπό

Αθηναϊκή Σκηνή
Πηγή εικόνας: Επίσημο Δελτίο Τύπου

Τρία έργα από τους σπουδαστές της Ανώτερης Δραματικής Σχολής Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου – Καλαμπόκη με ελεύθερη είσοδο και φιλανθρωπική δράση

Τρία έργα παρουσιάζει από την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019 η Ανώτερη Δραματική Σχολή Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου – Καλαμπόκη, στο πλαίσιο της εκπαίδευσης των σπουδαστών μέσα από τις παραστάσεις: «Μικρές ιστορίες φόνων» σε διδασκαλία Κοραή Δαμάτη, «Work in progress στο Αρχαίο Ελληνικό Δράμα» σε διδασκαλία Ερατούς Πίσση και «Πάσχοντες εν Τραγωδία» σε διδασκαλία Θόδωρου Κάλβου και κίνηση Μιχάλη Καλαμπόκη. Πρόκειται για ένα νέο τρόπο διδασκαλίας της υποκριτικής, αποκλειστικά μέσα από παραστάσεις, που ξεκίνησε η Αθηναϊκή Σκηνή με ιδιαίτερη απήχηση.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής προφοράς η Αθηναϊκή Σκηνή συνεργάζεται με το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης ΚΥΑΔΑ του Δήμου Αθηναίων και οι θεατές μπορούν να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο και με μόνη υποχρέωση να προσκομίσουν αγαθά πρώτης ανάγκης, όπως κονσερβοποιημένα τρόφιμα μακράς διαρκείας, αλεύρι, ζάχαρη, γάλα σε κονσέρβα, χαρτί τουαλέτας ή κουζίνας, όπου θα διατεθούν σε συνανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Η διδασκαλία των έργων στους σπουδαστές δεν γίνεται πλέον με τον παραδοσιακό τρόπο που ίσχυε μέχρι σήμερα, αλλά σε χρόνο αντίστοιχο του επαγγελματικού θεάτρου και σε συνεργασία με το επαγγελματικό Θέατρο της Αθηναϊκής Σκηνής, οι σπουδαστές έρχονται σε επαφή με το κοινό κάθε τρεις μήνες.

Οι περίοδοι των παραστάσεων είναι: Ιανουάριος, Μάρτιος και Μάιος, όπου παρουσιάζονται τρεις διαφορετικές παραστάσεις από τα τρία έτη με διαφορετικό καθηγητή υποκριτικής.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόγραμμα παραστάσεων

 

  • Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019 στις 21.00, «Μικρές ιστορίες φόνων »σε διδασκαλία Κοραή Δαμάτη από το Γ’ έτος. Δράμα και κωμικές στιγμές εναλλάσσονται σε ένα project απεύθυνσης, σκηνικής επαφής και αμεσότητας.
  • Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019 στις 21.00«Work in progress στο Αρχαίο Ελληνικό Δράμα» σε διδασκαλία Ερατούς Πίσσηαπό το Β’ έτος. Μία από τις σύγχρονες προσεγγίσεις ρόλων που διδάσκονται στην Αθηναϊκή Σκηνή είναι και η χρήση του εργαλείου της μεθόδου Clowning. Θα δούμε επί σκηνής τους σπουδαστές να απελευθερώνουν σώμα και λόγο στο Αρχαίο Δράμα μέσα από τη συγκεκριμένη μέθοδο.
  • Παρασκευή 18 Ιανουαρίου στις 21.00, «Πάσχοντες εν Τραγωδία», μια σύνθεση σκηνών, μονολόγων και χορικών της Αρχαίας Ελληνικής Τραγωδίας από το Α’ έτος σε διδασκαλία Θόδωρου Κάλβου και κίνηση Μιχάλη Καλαμπόκη. Η πρώτη επαφή των σπουδαστών με την υποκριτική και η πρώτη τους παράσταση, τρεις μόλις μήνες μετά την επιτυχή εισαγωγή τους στην Αθηναϊκή Σκηνή. Λόγος, σώμα, εξωτερίκευση και εκφραστικότητα μέσα από τα μοναδικά κείμενα της αρχαιότητας.

Όλες οι παραστάσεις θα δοθούν στο Θέατρο Αθηναϊκή Σκηνή (έξω από το μετρό της Ακρόπολης) και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γαρυφαλλιά Χατζησαββίδου

Θεατροπαίδι, μουσικοπαίδι και αλλα τέτοια καλλιτεχνικά. Απόφοιτη του Τμήματος Θεάτρου. Σαββατογεννημένη. Αγαπώ τον καφέ, τον χειμώνα και τις καλές παρέες. Δωσε μου ταξίδι και πάρε μου την ψυχή.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;