«Ασθμαίνω.» στο πλαίσιο της Ανοικτής Σκηνής

Ασθμαίνω

 «Ασθμαίνω.»

Από την LandArt Theater

21,22 και 23 Απριλίου 2018

στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον

Παρασκευοπούλου 42

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η LandArt Theater, τμήμα της μη κερδοσκοπικής εταιρείας Χοροθέατρο Άνιλιν παρουσιάζει την παράσταση «Ασθμαίνω.» στις 21, 22 και 23 Απριλίου 2018 στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον (Παρασκευοπούλου 42) στο πλαίσιο της Ανοικτής Σκηνής που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης για 7η χρονιά.

Δύο άνθρωποι, δύο ρεύματα. Ενώνονται. Κυλούν με διπλάσια δύναμη προς την ίδια κατεύθυνση. Στερήσεις, πείνα, κρύο. Η τέχνη είναι δύσκολο πράγμα. Το χρήμα σκοτώνει την τέχνη. Ο έρωτας πάνω από την τέχνη ή η τέχνη πάνω από τον έρωτα; Αλλόκοτες υπάρξεις ζωντανεύουν και διηγούνται την τραγική ιστορία δυο καλλιτεχνών της γερμανικής αβανγκάρντ του μεσοπολέμου. Η παράσταση βασίζεται σε βιογραφικά στοιχεία της ζωής και του έργου της Lavinia Schulz και του Walter Holdt, προβάλλοντας την άρνηση στον συμβιβασμό και τη ψυχική δύναμη του να μάχεσαι γι’ αυτό που αγαπάς.

Πρόκειται για μια παράσταση σωματικού θεάτρου και μέσα από τη φυσικότητα της κίνησης και την αλληλεπίδραση δυο σωμάτων αναδύεται η αλήθεια και το συναίσθημα της στιγμής. Η κίνηση γίνεται ένα με το κοστούμι. Ολόσωμες μάσκες, κοστούμια που καλύπτουν πλήρως το σώμα δημιουργούν ένα συνονθύλευμα περίεργων όγκων, παραμορφωμένων σχημάτων και έντονων χρωμάτων προσφέροντας μια διαφορετική προσέγγιση της κίνησης και των δυνατοτήτων του σώματος. Επί σκηνής δύο ηθοποιοί που υποδύονται το ζευγάρι. Μαζί τους δυο μουσικοί παίζουν ζωντανά πιάνο και μπάσο. H μουσική της παράστασης είναι πρωτότυπη και αυτοσχεδιαστική και βασίζεται στη δράση των ηθοποιών.

 

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Χριστόδουλος Ανδρέου

Σύλληψη ιδέας/Δραματουργία: Κατερίνα Σταύρου – Χριστόδουλος Ανδρέου

Κείμενο: Λένα Σιταρά, Κατερίνα Σταύρου, Χριστόδουλος Ανδρέου

Ενδυματολογία/Σκηνογραφία: Κατερίνα Σταύρου

Χορογραφία/Κίνηση: Αλέξανδρος Γκουντινάκης, Στέφανη Παναγιώτου

Μουσική σύνθεση: Ραφαήλ Αγαπίου, Γιώργος Χρυσικός

Σχεδιασμός φωτισμών: Σωτήρης Ρουμελιώτης

Γραφίστρια: Μαρία Ανδρέου

Φωτογραφίες – Trailer: Γιάννης Κωνσταντινίδης

Οργάνωση παραγωγής| Χριστόδουλος Ανδρέου

Χειριστής φωτισμών: Μαρία Όσσα

 

Επί σκηνής| Ηθοποιοί                                                                                                                                                          Lavinia Schulz: Χριστίνα Μπακαστάθη

Walter Holdt: Γιάννης Διδασκάλου

 

Επί σκηνής| Μουσικοί

Πιάνο: Ραφαήλ Αγαπίου

Μπάσο: Γιώργος Χρυσικός

 

Παραστάσεις

21-23 Απριλίου 2018

Ημέρες και ώρα παραστάσεων: Σάββατο στις 21.00, Κυριακή στις 19.00 και Δευτέρα στις 21.00

Χώρος: Δημοτικό Θέατρο Άνετον, Παρασκευοπούλου 42

Εισιτήρια:  Κανονικό| €8,00

                     Φοιτητικό και ομαδικό (από 10 άτομα άνω)| €6,00

                     Ατέλεια, Ανέργων, ΑΜΕΑ, Πολυτέκνων, Κάρτα Πολιτισμού| €5,00

 

Τηλέφωνα κρατήσεων: 6955853789, 6941559418

 

LandArt Theater

E-mail: landartheater@hotmail.com

Website: https://landartheater.wixsite.com/website

Facebook page: https://www.facebook.com/pg/LandArt-Theater

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γαρυφαλλιά Χατζησαββίδου

Θεατροπαίδι, μουσικοπαίδι και αλλα τέτοια καλλιτεχνικά. Απόφοιτη του Τμήματος Θεάτρου. Σαββατογεννημένη. Αγαπώ τον καφέ, τον χειμώνα και τις καλές παρέες. Δωσε μου ταξίδι και πάρε μου την ψυχή.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;