Το Αίμα του Σέρτζι Μπελμπέλ στο Altera Pars

Το Αίμα
Το Αίμα

Το τελευταίο διάστημα στο πολυχώρο Altera Pars ανεβαίνει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η θεατρική παράσταση «Το Αίμα» του Ισπανού θεατρικού συγγραφέα Σέρτζι Μπελμπέλ. Στην παράσταση «Το Αίμα» παίζουν Μίνα Χειμώνα, Πέτρος Νάκος, Αγγελική Κοντού, Ειρήνη Τσιριγώτη, Ανθή Σαββάκη, Παύλος Εμμανουηλίδης. Ενώ η σκηνοθεσία ανήκει στο Πέτρο Νάκο και η μετάφραση στη Μαρία Χατζηεμμανουήλ. «Το Αίμα» του Σέρτζι Μπελμπέλ αποτελεί ένα βαθιά πολιτικό κείμενο.

Μια ιδιόμορφη οικογένεια που δρα στο πλαίσιο μιας μυστηριώδους τρομοκρατικής οργάνωσης, απαγάγει μια καθηγήτρια φιλοσοφίας και σύζυγο ενός βουλευτή ζητώντας λύτρα και απειλώντας να κόβει ένα μέλος του σώματος της κάθε 10 ώρες. Η παρέμβαση της κυβέρνησης, καθυστερεί την πληρωμή, αυξάνοντας την αγωνία της κοινής γνώμης για την τύχη της απαχθείσας. Σ’ ένα παράλληλο χωροχρόνο, ένας άντρας και μια γυναίκα στο πάρκο, δύο αστυνομικοί και μια κρυφή ερωμένη εμπλέκονται απροσδόκητα στην ιστορία.

«Το Αίμα» του Σέρτζι Μπελμπέλ αποτελεί πέρα από μια παράσταση με περιεχόμενο πολιτικού θρίλερ και μια παράσταση με αρκετούς συμβολισμούς. Η παράσταση «Το Αίμα» είναι μια αξιόλογη προσπάθεια για να αναδείξει τη σχέση ενός αγανακτισμένου πολίτη με ένα διεφθαρμένο πολιτικό. Το αίμα, το οποίο χάνεται, θέλει να μας δείξει ότι κανένας δεν διαφέρει από τον άλλον. Όλοι είμαστε ίδιοι. Στη παράσταση «Το Αίμα» θα παρακολουθήσετε ιδιαίτερες, αλλά και ξεχωριστές ερμηνείες από τους ηθοποιούς, που έχουν κάτι να δώσουν στο κοινό τους. Όσον αναφορά την σκηνοθεσία είναι αρκετά προσεγμένη, χωρίς εντάσεις. Οι εναλλαγές μεταξύ των σκηνών είναι γρήγορες. Τα σκηνικά είναι λιτά και αποτελούνται από δυο μέρη. Το ένα επίπεδο συμβολίζει τον χρόνο και τα γεγονότα που συμβαίνουν έξω από το δωμάτιο απαγωγής. Ενώ το άλλο επίπεδο είναι το δωμάτιο της απαγωγής όπου η γυναίκα του πολιτικού βιώνει όλα τα βασανιστήρια.

Η παράσταση «Το Αίμα» του Σέρτζι Μπελμπέλ ανεβαίνει στο Altera Pars κάθε Κυριακή εως Τρίτη μέχρι 30 Απριλίου.

Συντελεστές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κείμενο: Σέρτζι Μπελμπέλ
Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ
Σκηνοθεσία: Πέτρος Νάκος
Σκηνικά: Σταύρος Λίτινας
Κοστούμια: Δέσποινα Χειμώνα
Φωτισμοί: Ρίζος Τσιγάρης
Μουσικές Επιλογές: Πέτρος Νάκος – Αγγελική Κοντού
Σύνθεση Ήχων-Πρωτότυπη Μουσική : Γιάννης Ανδρουλακάκης
Επιμέλεια κίνησης ηθοποιών: Έφη Δήμου
Βοηθός σκηνοθέτη: Χρύσα Πασιαλούδη

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης): Μίνα Χειμώνα, Πέτρος Νάκος, Αγγελική Κοντού, Ειρήνη Τσιριγώτη, Ανθή Σαββάκη, Παύλος Εμμανουηλίδης

Εισιτήρια: 15 ευρώ

Ημέρες-Ώρες: Κυριακή 20:00, Δευτέρα, Τρίτη: 21:00

http://www.alteraparstheater.gr/

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χριστίνα Γεωργιάδη

Έχω τελειώσει το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αγαπώ το θέατρο, την μουσική και γενικότερα την τέχνη. Έχω καταλήξει στο ότι είναι ωραίο να κάνεις αυτό που σ αρέσει! Μην ξεχνάτε να χαμογελάτε!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;