«Το αγκάθι της ακακίας», βασισμένο σε πραγματικές μαρτυρίες κοριτσιών

SHARE

«Τρεις φορές πονάει η αγάπη: μία όταν σε κόβουν, μία όταν παντρεύεσαι και μία όταν γεννάς».
Το αγκάθι της ακακίας

«Το αγκάθι της ακακίας»

Τέσσερα νέα παιδιά, τρεις ηθοποιοί και ένας μουσικός, ανεβαίνουν στη σκηνή του Άβατον τολμώντας να φέρουν στα φώτα τις πραγματικές ιστορίες γυναικών που έχουν υποστεί την πρακτική της κλειτοριδεκτομής. Το Αγκάθι της Ακακίας έχει παρουσιαστεί σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Πάτρα και επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Άβατον τις Κυριακές στις 21:00.
Ο Ακρωτηριασμός των Γυναικείων Γεννητικών Οργάνων (Α.Γ.Γ.Ο.), η επίσημη ονομασία που καθιέρωσε ο Ο.Η.Ε., είναι μια παράδοση που καταστρατηγεί τα ανθρώπινα δικαιώματα του παιδιού και της γυναίκας. Κάθε 11 δευτερόλεπτα κάπου στον κόσμο ένα κορίτσι ηλικίας 3-12 χρόνων κινδυνεύει να ακρωτηριαστεί. Κάθε 11 δευτερόλεπτα κάπου στον κόσμο θα ακουστεί η κραυγή ενός παιδιού. Ο Φίλιππος, η Μαρίνα, ο Θωμάς και η Μαριλένα έστρεψαν «ευήκοον ους» στην κραυγή αυτή. Εσύ;
 
Λίγα λόγια για το έργο:
Στο πρώτο μέρος του έργου, δύο νέοι ηθοποιοί, ο Φίλιππος και η Μαρίνα, αναζητούν την πρώτη τους κοινή εμφάνιση στο θέατρο. Εξερευνούν τα κλασικά κείμενα του δυτικού θεάτρου, μέχρι τη στιγμή που η Μαρίνα προτείνει μια παράξενη ιδέα… Στο δεύτερο μέρος του έργου, ιστορίες κοριτσιών, βασισμένες σε πραγματικές μαρτυρίες, δραματοποιούνται στη σκηνή, με στόχο το φωτισμό κάποιων πτυχών, που μας είναι άγνωστες ακόμα και σήμερα. Τα δύο αυτά μέρη του έργου, που αντιπροσωπεύουν δύο διαφορετικούς κόσμους μεταξύ τους, γεφυρώνονται μέσα από τη θεατρική πράξη, που είναι μια κατεξοχήν πολιτική πράξη.
 
«Μπορεί κανείς να ξεχάσει και να καταπνίξει πολλές από τις αναμνήσεις του. Δεν μπορεί όμως να σβήσει ποτέ από τη μνήμη του τις εμπειρίες της παιδικής του ηλικίας».
Το αγκάθι της ακακίας
 
Λίγα λόγια για τον δημιουργό του έργου:
Ο Φίλιππος Ζαρφειάδης είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Δραματικής Σχολής Κεντρική Σκηνή, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς ανθρώπους του χώρου και έχει εργαστεί ως ηθοποιός στις παραστάσεις Η Πηνελόπη Δέλτα συναντάει τον μάγκα και Σμύρνη μου αγαπημένη στον Ελληνικό Κόσμο και στην παράσταση Καθρέφτες στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης. Το τελευταίο διάστημα ασχολείται επαγγελματικά και με το Εκπαιδευτικό Θέατρο.
 
Ταυτότητα παράστασης:
Κείμενο-Σκηνοθεσία: Φίλιππος Ζαρφειάδης
Ερμηνεία: Μαρίνα Παντελάκη, Φίλιππος Ζαρφειάδης, Μαριλένα Δήμα
Κρουστά: Θωμάς Αντωνόπουλος
Φώτα: Γιώργος Ψυχράμης
Φωτογραφίες και Βίντεο: Βαγγέλης Γουβέλης, Παναγιώτης Δομούζης
Αφίσα: Κυριακή Γεωργοπούλου
Σύνθεση-Στίχοι πρωτότυπου τραγουδιού: Γιώργος Τριανταφύλλου
Με την υποστήριξη του Μικρού Χώρου Τέχνης
Παραγωγή: Ουρανός με αστέρια
 
Info:
Θέατρο Άβατον, Ευπατριδών 3 Κεραμεικός
Προπώληση: Στα ταμεία του θεάτρου
Τηλ. Κρατήσεων: 6946225169, 210-3214689
Έναρξη παραστάσεων: 4 Νοεμβρίου 2018
Λήξη παραστάσεων: 9 Δεκεμβρίου 2018
Ημέρες και ώρα παραστάσεων:  Κυριακή στις 21:00
Διάρκεια: 80 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Εισιτήρια: 12 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (προπώληση), 8 ευρώ (φοιτητικό πολυτέκνων, εκπαιδευτικό, για ομαδικά των 8 ατόμων και πάνω), 7 ευρώ (κάρτα ανεργίας και ατέλειες)
 
 
Το λινκ με το trailer της παράστασης στο youtube είναι: 
Το λινκ με τη σελίδα μας στο fb είναι: 
Το αγκάθι της ακακίας Το αγκάθι της ακακίας Το αγκάθι της ακακίας Το αγκάθι της ακακίας Το αγκάθι της ακακίας Το αγκάθι της ακακίας

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Θεατροπαίδι, μουσικοπαίδι και αλλα τέτοια καλλιτεχνικά. Απόφοιτη του Τμήματος Θεάτρου. Σαββατογεννημένη. Αγαπώ τον καφέ, τον χειμώνα και τις καλές παρέες. Δωσε μου ταξίδι και πάρε μου την ψυχή.

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG