75 χρόνια ιστορίας του θεάτρου τέχνης στο «ΣΤΟart»

ΣΤΟart

Στην επιτυχημένη και πόσο μάλλον, διαχρονική διαδρομή του θεάτρου τέχνης, που μετρά από το 1942 μέχρι σήμερα, το ελληνικό κοινό είχε την ευκαιρία να δει μοναδικές ξένες και εγχώριες παραστάσεις με εξαιρετικούς Έλληνες ηθοποιούς, υπό την διεύθυνση του ιδρυτή του θεάτρου, Καρόλου Κουν.

Στον χώρο τέχνης ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ, που είναι μια πρωτοβουλία της Εθνικής Ασφαλιστικής με στόχο να αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας, πραγματοποιείται η έκθεση «75 χρόνια Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν – 75 αντικείμενα» σε συνεργασία με το θέατρο τέχνης.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν την 1η Ιουνίου στις 7 το απόγευμα.

Συγκεκριμένα, από την 1η Ιουνίου μέχρι και τις 27 Ιουλίου 2017, θα υπάρχουν στην διάθεση του κοινού, 75 αντικείμενα, κοστούμια, καπέλα, συλλεκτικά προγράμματα, σπάνιες αφίσες και αξεσουάρ και τμήματα του σκηνικού από τις «Όρνιθες» και τους «Πέρσες», καθώς και από πολλές παραστάσεις, καθώς και σπάνιες φωτογραφίες από το 1942 που έχουν φιλοτεχνηθεί από σημαντικούς συνεργάτες του Θεάτρου Τέχνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΟart

Απώτερος σκοπός της έκθεσης είναι η επικοινωνία του κοινού με το αρχείο του θεάτρου τέχνης, και πόσο σημαντική είναι η γνώση του αντικειμένου για την πολιτισμική ιστορία του τόπου μας. Αυτή την στιγμή το αρχείο του θεάτρου κατέχει χιλιάδες κοστούμια, σκηνικά αντικείμενα και αρκετές χιλιάδες υλικού τεκμηρίωσης, φωτογραφίες, μακέτες, προγράμματα παραστάσεων, κριτικές και αποκόμματα εφημερίδων.

Ετοιμαστείτε να ταξιδέψετε πίσω στον χρόνο, σε μερικές από τις πιο γνωστές πρεμιέρες παραστάσεων και φυσικά να αφεθείτε στην μαγεία των φωτογραφικών ντοκουμέντων.

ΣΤΟart – Χώρος Τέχνης της Εθνικής Ασφαλιστικής: Στοά Κοραή 4 (εντός της στοάς), Αθήνα
Διάρκεια έκθεσης: 01/06 – 27/07/2017
Είσοδος: Ελεύθερη
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή, 10:00 – 20.00


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Δανάη-Ελευθερία Σωπασή

Απόφοιτη σχολής δημοσιογραφίας και νυν φοιτήτρια στον "Ευρωπαϊκό Πολιτισμό" του ΕΑΠ. Μαζί εξερευνούμε θέματα πολιτισμού, όπως το θέατρο, ο κινηματογράφος, το βιβλίο και συζητάμε ακόμα περισσότερα μέσα από συνεντεύξεις. Στάση ζωής: "Rhythm is a dancer....! "

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;