5 Στοιχεία, μια ξεχωριστή οπτικοακουστική εμπειρία

To MAXMAG βρίσκεται πάντα πρώτο στα καλλιτεχνικά δρώμενα ώστε να σας παρέχει φρέσκιες προτάσεις. Έτσι, με πρόσκληση από το θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ παρακολουθήσαμε τη παράσταση 5 στοιχεία με την Άννα Μπουρμά και εδώ θα βρείτε τόσο την υπόθεση του έργου όσο και τη κριτική μας πάνω σε αυτό!

2064711

Η παράσταση φιλοξενείται στο θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ, ένα εξαιρετικό χώρο με vintage στοιχεία και θερμή διάθεση, στο Γκάζι. Η αναμονή μέχρι την αρχή της παράστασης είναι μικρή και ευχάριστη, καθώς ο χώρος είναι ιδανικά διαμορφωμένος για κινεί το ενδιαφέρον του θεατή είτε για την παράσταση που θα παρακολουθήσει, είτε για άλλα πολιτιστικά δρώμενα. Μπαίνοντας στην αίθουσα της παράστασης, η vintage αισθητική συνεχίζεται, ενώ η μικρή απόσταση της σκηνής από τους θεατές ενισχύει το ενεργητικό και ενεργειακό πνεύμα της παράστασης.

Η σκηνή είναι λιτά διακοσμημένη και στο κέντρο της υπάρχει μόνο μια μεταλλική κατασκευή που παραπέμπει σε κλασικό πιάνο. Η μια πλευρά της κατασκευής είναι ανασηκωμένη με τέτοιο τρόπο, ώστε να χρησιμεύει και ως επιφάνεια προβολής. Σε αυτή την επιφάνεια, προβάλλονται μέσω ενός προτζέκτορα τα 5 στοιχεία της φύσης που πραγματεύεται η παράσταση. Με μια ερμηνεία, η προβολή αυτή ίσως να χρησιμεύει για τον χωρισμό της παράστασης σε θεματικές ενότητες.

Η ερμηνεία αυτή ενισχύεται και από ένα άλλο στοιχείο της παράστασης. Οι μικροί μονόλογοι του συμπρωταγωνιστή του έργου, Τάκη Μπουρμά «τεμαχίζουν» τη ροή του έργου. Ταυτόχρονα όμως την ενισχύουν, καθώς συμπλέκονται με την πλοκή αλλά και με τα μουσικά κομμάτια του έργου.vfpo20160902

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα εν λόγω μουσικά κομμάτια συνθέτουν και τον κορμό της παρούσας μουσικοθεματικής παράστασης. Χρησιμοποιώντας τη φωτιά, το νερό, τον αέρα, τη γη και το διάστημα (τα 5 στοιχεία) ως σύμβολα, η πρωταγωνίστρια Άννα Μπουρμά μαζί με τους υπόλοιπους συντελεστές, πραγματεύονται ένα μεγάλο φάσμα σύγχρονων προβληματισμών από τον τρόπο ζωής στις μεγαλουπόλεις έως τη φύση του θείου και την ύπαρξη του μεταφυσικού.

Όσον αφορά το οπτικό κομμάτι, εκτός από τις προβολές που αναφέραμε ήδη, έντονη είναι και η χρήση των εφέ καπνού με ξηρό πάγο. Μάλιστα, σε ορισμένα σημεία της παράστασης, οι θεατές που κάθονται στις πρώτες σειρές μπορούν εύκολα να νιώσουν πως βρίσκονται στον ουρανό ανάμεσα σε σύννεφα. Τέλος, ο φωτισμός είναι περιορισμένος, αλλά όχι σε σημείο που να καθίσταται ανεπαρκής.

Εξετάζοντας την τεχνική, όλες οι ερμηνείες είναι άριστες. Οι πρωταγωνιστές έχουν ιδιαίτερες χροιές και αξιόλογες φωνές. Οι μουσικοί έχουν άριστη γνώση των οργάνων τους ενώ, η συνεργασία μεταξύ τους στη σκηνή είναι άψογη. Είναι λοιπόν εύλογο, το τελικό αποτέλεσμα να ξεπερνά κάθε προσδοκία.

Εξετάζοντας τα συναισθήματα που μεταδίδει, αυτά είναι πολλά και καλύτερα να τα ζήσετε εσείς οι ίδιοι!

Η παράσταση διαρκεί 120’ με ένα δεκάλεπτο διάλλειμα περίπου στα 2/3 του έργου. Θα συνεχίσει να προβάλλεται για περιορισμένες παραστάσεις κάθε Τετάρτη στο θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ, Αλκμήνης 8, Γκάζι (Στάση ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός). Γενική είσοδος 10€. 

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Νίκος Κυμπαρίδης

Γεννήθηκα το 1997 και από τότε έχω το όνομα του παππού μου. Δυστυχώς, για κάποιο λόγο που δεν καταλαβαίνω, πολλοί με φωνάζουν Μάρκο ή Κωνσταντίνο. Ήρθα στο MAXMAG για να γράφω για τεχνολογία, αλλά έμεινα γιατί περνάω καλά. Α, παραλίγο να το ξεχάσω. Μισώ να γράφω bio.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;