5+1 παραστάσεις παραστάσεις του καλοκαίριου

SHARE

Το καλοκαίρι έχει φτάσει! Οι θίασοι έχουν οργανωθεί και είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν την καλοκαιρινή τους θεατρική περιοδεία. Πλούσιο είναι και το φετινό θεατρικό καλοκαίρι, το οποίο καλύπτει σχεδόν όλα τα ήδη θεατρικών έργων. Εξέχουσα θέση έχουν όπως πάντα οι αρχαίες τραγωδίες και οι κωμωδίες και όχι μόνο. Ποιες όμως είναι οι 5+1 παραστάσεις του καλοκαιριού που δεν πρέπει να χάσετε;

Βάτραχοι 

του Αριστοφάνη

σε σκηνοθεσία Κ. Φιλίππογλου

5+1 παραστάσεις του καλοκαιριού
5+1 παραστάσεις του καλοκαιριού

Ο Διόνυσος, απογοητευμένος από την πενία των δραμάτων που παρουσιάζονται στην Αθήνα, καθώς οι μεγάλοι τραγικοί έχουν πεθάνει, κατεβαίνει στον Κάτω Κόσμο προκειμένου να φέρει πίσω ένα μεγάλο ποιητή, ικανό να σώσει την Πόλη από την παρακμή. Για τον σκοπό αυτό, διοργανώνει έναν ποιητικό αγώνα ανάμεσα στον Αισχύλο και τον Ευριπίδη, ορίζοντας διαιτητή τον ίδιο τον Πλούτωνα, ώστε ο καλύτερος εκ των δύο να επιστρέψει. Νικητής αναδεικνύεται ο Αισχύλος.

Η μετάφραση ανήκει Γιώργο Μπλάνα.

Παίζουν: Λάκης Λαζόπουλος, Σοφία Φιλιππίδου, Δημήτρης Πιατάς και ο Αντώνης Καφετζόπουλος κ.α.

Μερικοί από τους προορισμούς που θα ταξιδέψει είναι 1/7 Βόλο, 12/7 Δελφοί, 27/7  Θεσσαλονίκη, 10-11/8 Επίδαυρο, 30/8 Αθήνα Θέατρο Βράχων.

 Εκκλησιάζουσες

του Αριστοφάνη

σε διασκευή και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα

5+1 παραστάσεις του καλοκαιριού
5+1 παραστάσεις του καλοκαιριού

Ο Αλέξανδρος Ρήγας μέσα από την δική του ξεχωριστή ματιά. Με έναν θίασο που αποτελείτε μόνο από άντρες και μια μόνο γυναίκα μας μεταφέρει στην Αθήνα το 400 π.Χ. Οι γυναίκες αποφασίζουν να πάρουν τα ηνία της πόλης. Με ηγέτιδα την πολυμήχανη Πραξαγόρα καταφέρνουν το ακατόρθωτο. Χωρίς καμία επανάσταση. Χωρίς κανέναν πόλεμο. Χωρίς κανέναν εκβιασμό… οι γυναίκες ντύνονται άντρες και παρεισφρέουν στην Εκκλησία του δήμου, ψηφίζοντας νόμο ώστε η εξουσία της πόλης να περάσει στα χέρια των γυναικών.

Advertisement

Η διασκευή και η σκηνοθεσία ανήκουν στον Αλέξανδρο Ρήγα, ενώ στην παράσταση παίζουν Μελέτης Ηλίας, Σοφία Μουτίδου, Δημήτρης Σταρόβας, Γιάννης Κρητικός κ.α.

Στο ρόλο του «Έλληνα» Γιώργος Κωνσταντίνου.

Μεταξύ άλλων η παράσταση θα ταξιδέψει 30/6 Κατράκειο Θέατρο Νίκαια, 3/7  Θέατρο Πέτρας Πετρούπολη, 21/9 Θεσσαλονίκη κ.α.

Αχαρνής

του Αριστοφάνη

σε σκηνοθεσία Κ. Τσιάνου

5+1 παραστάσεις του καλοκαιριού
5+1 παραστάσεις του καλοκαιριού

Ο Αριστοφάνης τοποθετεί την δράση του έργου, κυρίως στην αγροτική περιοχή της Αττικής, στις « Αχαρναίς», το σημερινό Μενίδι για να δώσει Διονυσιακό χαρακτήρα στην κωμωδία, αφού στην ύπαιθρο τελούσαν ακόμη Διονυσιακές Λατρείες. Σε μια σκηνή του έργου ο αγρότης Δικαιόπολης με την οικογένειά του τελούν πομπή του φαλλού και τον υμνούν με φαλλικό άσμα.
Υπάρχουν έξοχες κωμικές σκηνές που κρατούν από τα Μεγαρικά σκώματα πολλές παρωδίες και με τον ερμητικό και ολοζώντανο χορό των καρβουνιάρηδων από το Μενίδι μας χαρίζει μια έξοχη κωμωδία σαν ένα ξέφρενο Διονυσιακό πανηγύρι.

Παίζουν: Πέτρος Φιλιππίδης, Κώστας Κόκλας, Παύλος Χαϊκάλης, Ιωάννης Παπαζήσης κ.α.

Μπορείτε να την παρακολουθήσετε στους εξής προορισμούς που θα ταξιδέψει 29-30/6 Επίδαυρο, 12/7 Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, 18/7 Θεσσαλονίκη, κ.α.

Πέρσες

του Αισχύλου

σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη

5+1 παραστάσεις του καλοκαιριού
5+1 παραστάσεις του καλοκαιριού

Η πετυχημένη παραγωγή του ΘΟΚ του περασμένου καλοκαιριού επανέρχεται το φετινό και ταξιδεύει ανά την Ελλάδα. Η τραγωδία «Πέρσες» καταγράφουν την ήττα της περσικής αλαζονείας και το θρίαμβο του ελληνικού πνεύματος, υιοθετώντας μια ξεχωριστή αφηγηματική φόρμα.

Παίζουν: Καριοφυλλιά Καραμπέτη, Χάρης Χαραλάμπους, Νίκος Ψαρράς, Αντώνης Μυριαγκός.

Η μετάφραση ανήκει στον Παναγιώτη Μουλλά και η σκηνοθεσία στον Άρη Μπινιάρη.

Advertisement

Οι «Πέρσες» θα βρίσκονται 22/6 Βόλο, 1/7 στο Ηρώδειο, 25/7 Βεάκειο Πειραιάς κ.α.

 

Ράφτης Κυριών

του Ζωρζ Φεντω

σε σκηνοθεσία Δ. Μυλωνάς

5+1 παραστάσεις του καλοκαιριού
5+1 παραστάσεις του καλοκαιριού

Μια από τις παραστάσεις του χειμώνα που αγαπήθηκαν από το Αθηναϊκό θεατρικό κοινό όσο από το θεατρικό κοινό της Θεσσαλονίκης είναι η παράσταση «Ράφτης Κυριών». Η παράσταση «Ράφτης Κυριών» ξεκινά περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Ο Ζεράρ Μουλινό, επιφανής γιατρός, είναι παντρεμένος με την Υβόν ενώ παράλληλα διατηρεί ερωτική σχέση με τη Σουζάν, σύζυγο του Ωμπέν. Ο Ωμπέν απατά τη Σουζάν με τη Ρόζα, σύζυγο του Μπασσινέ, φίλου του Μουλινό. Ο Μουλινό προκειμένου να μπορεί ανενόχλητος να ζήσει τον παράνομο έρωτά του, νοικιάζει από τον Μπασσινέ ένα διαμέρισμα το οποίο μέχρι πρότινος λειτουργούσε ως ραφτάδικο κι εκεί κανονίζει να συναντήσει τη Σουζάν. Όμως μόνο την ησυχία του δεν θα βρει! Από το «αμαρτωλό» διαμέρισμα περνάνε νόμιμοι σύζυγοι και παράνομοι εραστές, μια πελάτισσα του πρώην ραφτάδικου η οποία επιμένει να της πάρει ο «ράφτης» Μουλινό μέτρα για το καινούριο της φόρεμα, η μητέρα της Υβόν, κυρία Αιγκρεβίλ, υποψιασμένη για τις πονηρές προθέσεις του γαμπρού της και φυσικά ο μπάτλερ του Μουλινό, Ετιέν, το πρόσωπο που θα ανακατώσει ακόμα περισσότερο τα νερά προκαλώντας ξεκαρδιστικές καταστάσεις.

Παίζουν : Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Νίκη Παλληκαράκη, Αιγκρεβίλ, Ελένη Βαΐτσου, Άννα Ελεφάντη, Παναγιώτης Γουρζουλίδης, Δημοσθένης Φίλιππας, Ανδρομάχη Φουντουλίδου, Χρυσή Μπαχτσεβάνη, Γιάννης Σαμψαλάκης.

Τον «Ράφτη Κυριών» μπορείτε να τον παρακολουθήσετε 11/6 Θέατρο Βράχων Βύρωνας, 15/6 Θέατρο Ερωφίλη Ρέθυμνο, 12/09 Θέατρο Ορέστη Μακρή Χαλκίδα κ.α.

 

Μαντάμ Σουσού

του Δημήτρη Ψαθά

σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα

5+1 παραστάσεις του καλοκαιριού
5+1 παραστάσεις του καλοκαιριού

Μετά από έναν πολύ επιτυχημένο χειμώνα η Μαντάμ Σουσού παίρνει την βαλίτσα της και ταξιδεύει παρέα με τον Παναγιωτάκη και τον Μηνά Κατακουζηνό σε όλη την Ελλάδα. Το αγαπημένο έργο του Δημήτρη Ψαθά συνεχίζει την μεγάλη του επιτυχία ταξιδεύοντας στην Ελλάδα. Η υπερπαραγωγή που αγαπήθηκε από το κοινό της Αθηνάς αποφάσισε να συνεχίσει το ταξίδι της. Η Μαντάμ Σουσού είναι από της παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσουμε.

Advertisement

Παίζουν: Δήμητρα Παπαδοπούλου, Τάσος Χαλκιάς και Κώστας Σπυρόπουλος.

Η Μαντάμ Σουσού θα περιοδεύσει 25/6 Κατράκειο Θέατρο Νίκαια, 29 – 30/6 Θέατρο Ορέστης Μακρής, Χαλκίδα.

 

Αυτές είναι η 5+1 παραστάσεις του καλοκαιριού που δεν πρέπει  να χάσετε. Σίγουρα κάπου θα πετύχετε μια από τις παραπάνω παραστάσεις. Όπου και αν τις πετύχετε, μη χάσετε την ευκαιρία να τις παρακολουθήσετε. Όποια και αν επιλέξετε να περάσετε όμορφα!

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Σπουδάζω στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι ωραίο να κάνεις αυτό που σ αρέσει! Χαμογελάστε σε κάθε στιγμή της ημέρας! Ένα χαμόγελο μπορεί να αλλάξει τα πάντα!

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG