3+1 Παραστάσεις με θέμα «Μυστικά στις σχέσεις»

Ο άνθρωπος μεγαλώνοντας δημιουργεί σχέσεις. Αυτές οι σχέσεις είναι άλλοτε φιλικές άλλοτε ερωτικές και μερικές φορές σχέσεις εξουσίας. Οι σχέσεις συνήθως στηρίζονται στην αγάπη, στο πάθος, στην αλληλοκατανόηση. Άλλες πάλι φορές στηρίζονται στο μίσος, στην εκδίκηση, αλλά και σε πολλά και κρυφά μυστικά. Αν, λοιπόν, σας αφορά το θέμα «Μυστικά στις σχέσεις» μέσα από το θέατρο, να 3+1 παραστάσεις που πρέπει να δείτε όπου κι αν τις πετύχετε.

1. «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;» του Έντουαρντ Άλμπημυστικά

Ο Έντουαρντ Άλμπι μας παρουσιάζει την σχέση ενός ζευγαριού που έχει παντρευτεί εδώ και πολλά χρόνια. Είναι μια σχέση φαινομενικά σύγκρουσης και εκδίκησης. Καθώς αρχίζει ένα απρόσμενο και τρελό παιχνίδι με τους καλεσμένους της Μάρθας. Ένας δυναμικός χαρακτήρας, η Μάρθα και ένας ήρεμος χαρακτήρας, ο Τζωρτζ, κρατούν ένα μυστικό που κανείς δε γνωρίζει την ύπαρξή του. Μέχρι να αποκαλυφθεί και να αλλάξει την εικόνα που είχαμε σε όλο το έργο για τους δυο πρωταγωνιστές.

 

2.«Εθνικός Ελληνορώσσων»του Αντώνη Τσιοτσιόπουλομυστικά

Μια παράσταση που μιλά για τις φιλικές σχέσεις. Μπορεί να φαίνονται οι πιο απλές και εύκολες σχέσεις, αλλά και αυτές έχουν τα μυστικά τους. Ο «Εθνικός Ελληνορώσσων» έρχεται να μας θυμίσει ότι η φιλικές σχέσεις είναι από τις σημαντικότερες σχέσεις τις ζωής μας. Καθώς μοιραζόμαστε μυστικά με τους φίλους μας που θα μας ενώνουν μια ζωή. Αλλά μπορεί τα μυστικά αυτά και να διαλύσουν τη φιλία που για χρόνια είχαμε κτίσει. Ένα μικρό ή μεγάλο μυστικό είναι αρκετό για να αλλάξουν τα πάντα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

3. «Φιλουμένα Μαρτουράνο» του Εντουάρντο Ντε Φιλίππομυστικά

Στο θεατρικό έργο «Φιλουμένα Μαρτουράνο» διαδραματίζεται η ζωή μιας η γυναίκας που θέλει να αλλάξει εξαιτίας ενός μεγάλου μυστικού. Η Φιλουμένα στήριξε την σχέση αγάπης με το σύζυγό της σε ένα ψέμα. Ένα ψέμα που θα αλλάξει εντελώς τις ζωές τους. Στο μυστικό αυτό θα στηρίξει τη ζωής της και τις σχέσεις της.

 

4. «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Ουίλιαμ Σαίξπηρμυστικά

Μια σχέση από μόνη της που ήταν μυστικό! Ένας έρωτας που έπρεπε να κρατηθεί κρυφός. Μπορεί να υπήρχε η έχθρα μεταξύ των δυο οικογενειών, αλλά το γεγονός αυτό δεν εμπόδισε τα δυο νεαρά παιδιά να ερωτευτούν. Μια σχέση που τα μυστικά την οδήγησαν στο θάνατο.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χριστίνα Γεωργιάδη

Έχω τελειώσει το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αγαπώ το θέατρο, την μουσική και γενικότερα την τέχνη. Έχω καταλήξει στο ότι είναι ωραίο να κάνεις αυτό που σ αρέσει! Μην ξεχνάτε να χαμογελάτε!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;