Unboxholics: Η tech κοινότητα που στηρίζει ανθρώπους μέσα από τα live streams

Unboxholics
Πηγή εικόνας: Unboxholics facebook page

Έναυσμα για το συγκεκριμένο άρθρο, μου έδωσε το τελευταίο live stream των Unboxholics. Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, την καθιερωμένη ώρα 23:45. Κάθε live stream έχει τίτλο αντίστοιχο με το παιχνίδι που θα παίξουν. Στο συγκεκριμένο έπαιξαν για να στηρίξουν ένα παιδί ή καλύτερα για να βοηθήσουν να αλλάξει μια ζωή. Η tech κοινότητα που στηρίζει ανθρώπους μέσα από τα live streams, έκανε και πάλι το θαύμα της. 

Η στήριξη των συνδρομητών

Το ποσό των 42.000 ευρώ περίπου, για τη στήριξη του μικρού Ραφαήλ μάζεψαν σε διάστημα τεσσάρων ωρών οι συνδρομητές στο Twitch. Μια σημαντική συνεισφορά στην καθημερινή μάχη που δίνει. Την ιστορία του σίγουρα τη γνωρίζετε, αναλυτικότερα θα τη διαβάσετε εδώ. Τα μέλη της κοινότητας γνωρίζουν πολύ καλά τη στήριξη που δόθηκε στους πληγέντες της τραγωδίας στο Μάτι. Ένα αξιόλογο ποσό γύρω στα 31.000 ευρώ είχε μαζευτεί για τη βοήθεια αυτών των ανθρώπων. Βοήθησαν όλοι αυτοί που ήταν πίσω από έναν υπολογιστή. Βοήθησαν όλοι αυτοί που δεν τους περισσεύουν αλλά ήθελαν να συνεισφέρουν. 

Unboxholics
Πηγή εικόνας: Unboxholics facebook page

Η ομάδα και η κοινότητα των Unboxholics

Ο Αλέκος και ο Σάκης Καρπάς, τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας και άλλοι 650.000 συνδρομητές στο YouTube, αποτελούν την tech κοινότητα των Unboxholics. Για το υλικό, τον εξοπλισμό, το περιεχόμενο των βίντεο, τα άρθρα στο site και την άψογη οργάνωση είναι υπεύθυνη η βασική ομάδα των Unboxholics. Η δύναμή τους όμως είναι οι συνδρομητές. Το κουμπί του donate παίρνει φωτιά όταν είναι για καλό σκοπό και οι subscribers αυξάνονται συνεχώς. Η στήριξή τους φαίνεται στα σχόλια κάτω από τα βίντεο και στα live streams. Έχουν φτάσει περίπου τα 37.000 άτομα εν μία νυκτί.

Χιούμορ άφθονο και σοβαρότητα όπου πρέπει. Επαγγελματισμός πάντα και παντού μιας και το χόμπι και η αγάπη τους έγινε επάγγελμα. Στα event που έχουν διοργανώσει κατά καιρούς με την υποστήριξη μεγάλης αλυσίδας καταστημάτων, γίνεται πανικός. Σε λίγα λεπτά τα online εισιτήρια εξαφανίζονται. Η τιμή των εισιτηρίων μηδενική και η απάντηση των συνδρομητών τους είναι η στήριξη σε ό,τι κάνουν οι Unboxholics. Στο πρόσφατο live stream το donate ενός συνδρομητή, για την στήριξη του μικρού Ραφαήλ, είχε ως μήνυμα «για τα εισιτήρια των event που δεν μου ζητήσατε ποτέ». Απίστευτα μηνύματα, για μία απίστευτη ομάδα.

Unboxholics
Πηγή εικόνας: Unboxholics facebook page

Τα βίντεο στο YouTube και τα live streams

Προσωπικά, τους γνώρισα πριν λίγα χρόνια, μέσα από τα unboxing βίντεο τεχνολογίας. Με τον επαγγελματικό τρόπο του Σάκη στην παρουσίαση και με τα όμορφα και ψαγμένα πλάνα του Αλέκου, ήθελες σίγουρα να αγοράσεις το προϊόν. Καθιερωμένο είναι το Κυριακάτικο vlog, που είτε θα επισκεφθούν με την υπόλοιπη ομάδα των Unboxholics κάποιο κοντινό βουνό, είτε θα «πειράξουν» τους κατοίκους της Αριδαίας με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο. Η περσινή θεματολογία «Δεινόσαυροι», έφερνε κάθε κοψίδι και κάθε τοπικό λαχταριστό μεζέ στην οθόνη του υπολογιστή σου. Σας προτείνω να έχετε φάει πριν την παρακολουθήσετε. Τα πλάνα του ηγέτη Αλέκου στα «Βόλτα στην Αριδαία» βίντεο, σε κάνουν να πιστεύεις ότι δουλεύουν εκατό άτομα πίσω από τις κάμερες. Η αλήθεια είναι ότι σε ταξιδεύουν σε κάθε vlog. Μετράνε δύο μικρού μήκους ταινίες και μια mini σειρά με τίτλο «Κουκλοθέατρο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Unboxholics
Πηγή εικόνας: Unboxholics facebook page

 Όπως προείπα τους γνώρισα από τα βίντεο, κόλλησα όμως από τα live streams. Τα solo του Σάκη με ποιοτικά horror και μη παιχνίδια και τα ηγετικά με Αλέκο και την υπόλοιπη ομάδα ήταν και είναι η αφορμή για να περάσεις μέσα το βράδυ της Παρασκευής σου. Κάποιες φορές είχαν και την έκπληξή τους με γνωστούς YouTubers ως guests. Ανατροπές και πολλές αστείες στιγμές με την Diva τον Αλέκο, τα τρελά ξεσπάσματα του Θέμη και το γέλιο του Στρατούλη, μέλη και οι δύο της ομάδας των Unboxholics. Τα live streams είναι η κινητήριος δύναμη των συνδρομητών.

Αν και οι Unboxholics είναι κάτι τύποι πίσω από έναν υπολογιστή, τις περισσότερες φορές που παίζουν games, σίγουρα ξέρουν πώς να ανταπεξέλθουν και να στηρίξουν τους ανθρώπους τις δύσκολες στιγμές. Ας πάρουμε ένα μικρό μάθημα όλοι και να καταλάβουμε ότι σημασία δεν έχει ποιος είναι ο καπετάνιος, αλλά όλο το πλήρωμα. Το καράβι των Unboxholics πλέει με τους χιλιάδες συνδρομητές ως πλήρωμα και εύχομαι να φτάσει και να καταλάβει άγνωστους προορισμούς γιατί το αξίζει.  

P.S. Έχουμε καιρό να δούμε τον Καρατζά σε κάποιο live stream ρε κωλόμπουρα.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;