Το ρομποτ της Honda που βοηθάει τα παιδιά στον δρόμο

Το ρομποτ της Honda που βοηθάει τα παιδιά στον δρόμο

Η Honda έχει σχεδιάσει ένα μικρό ρομπότ για να σκαρφαλώσει στους ώμους των παιδιών και να τα βοηθήσει να αποφύγουν τα τροχαία ατυχήματα, με το Ropot να αξιοποιεί την τεχνολογία ADAS και τις ιδέες από τα αυτοκίνητα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Περιγράφεται ως “ρομπότ συμβουλών για την ασφάλεια της κυκλοφορίας”, ο χαριτωμένος μικρός ψηφιακός κηδεμόνας είναι γεμάτος με αισθητήρες αλλά βασίζεται σε απλή επικοινωνία για να κάνει τα παιδιά πιο ενήμερα για τους πιθανούς κινδύνους.

Ενώ τα πραγματικά αυτόνομα αυτοκίνητα εξακολουθούν να απέχουν πολύ από την εμπορευματοποίησή τους, τα τελευταία χρόνια έχουν παρατηρηθεί τεράστια αύξηση στους αισθητήρες και τα λεγόμενα προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγών που περιλαμβάνονται στα οχήματα. Μόλις διατηρηθούν μόνο τα πιο ακριβά μοντέλα, λειτουργίες όπως αισθητήρες στάθμευσης, προειδοποιήσεις αντιστροφής για εμπόδια και ειδοποιήσεις για πιθανές συγκρούσεις είναι πλέον συνηθισμένες.

Πράγματι, η σουίτα της Honda με αυτό το είδος τεχνολογίας, με την επωνυμία Honda Sensing, είναι τώρα διαθέσιμη ή πιο συχνά απ’ ότι δεν είναι στάνταρ στα επιβατικά αυτοκίνητα και τα SUV της. Με αυτό, μπορούν να φρενάρουν αυτόματα εάν πρόκειται να αναστροφή σε διασταυρούμενη κίνηση, να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τις οδικές ενδείξεις και να διορθώσετε την πορεία του αυτοκινήτου εάν απομακρυνθείτε από τη λωρίδα απροσδόκητα. Τώρα, η Honda Ropot θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο για τα παιδιά με τα πόδια.

Το ρομποτ της Honda που βοηθάει τα παιδιά στον δρόμο
πηγή: slashgear.com

Το έργο Ε & Α στη Honda Japan, εντοπίστηκε από το The Drive, το οποίο αντιμετωπίζει ένα γνωστό πρόβλημα στη χώρα. Σε ηλικία 7 ετών, τα παιδιά της Ιαπωνίας συνήθως εισέρχονται στο δημοτικό σχολείο και περπατούν εκεί μόνα τους. Ως εκ τούτου, υπάρχει έντονη αύξηση στα τροχαία ατυχήματα που αφορούν παιδιά αυτής της ηλικίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν πρόκειται μόνο για τους νεότερους πεζούς να είναι απρόσεκτοι. Η έρευνα δείχνει ότι το οπτικό πεδίο των παιδιών είναι στην πραγματικότητα σημαντικά στενότερο από αυτό των ενηλίκων, περιορίζοντας το βαθμό στον οποίο μπορούν πραγματικά να δουν συνολικά γύρω τους.

Το Ropot μπορεί να μοιάζει με παιχνίδι, αλλά εγκιβωτίζει κάποια σοβαρή τεχνολογία. Ένας αισθητήρας GPS επιτρέπει σε έναν γονέα ή κηδεμόνα να ρυθμίσει εκ των προτέρων τη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσει, με το ρομπότ – τοποθετημένο στον ιμάντα ώμου του σακιδίου του παιδιού – που δονείται στα σημεία διέλευσης για να τους υπενθυμίσει να κοιτάξουν πρώτα και τους δύο τρόπους. Ένας αισθητήρας ανίχνευσης οχήματος μπορεί επίσης να εντοπίσει την κίνηση που πλησιάζει πίσω από το παιδί, προκαλώντας δονήσεις και ένα μήνυμα για να ελέγξει ότι είναι ασφαλές.

πηγή: slashgear.com

Τα αποτελέσματα κάθε ημέρας με τα πόδια καταγράφονται και μπορούν να ελεγχθούν χρησιμοποιώντας την εφαρμογή smartphone Ropot. Αυτό περιλαμβάνει οποιαδήποτε στιγμή που ένα παιδί μπορεί να μην είχε σταματήσει να ελέγξει πριν περάσει.

Η ομάδα της Honda δοκιμάζει το πρωτότυπο Ropot με παιδιά στην Ιαπωνία και λέει ότι η ανταπόκριση ήταν θετική τόσο σε αυτούς που το φορούσαν όσο και στους γονείς και τους κηδεμόνες τους. Είτε πρόκειται για εμπορευματοποίηση, μένει να δούμε.

Πηγές άρθρων:

https://www.thedrive.com/tech/37941/hondas-new-robot-buddy-helps-kids-cross-streets-safely

https://alkhaleejtoday.co/business/5531424/Honda-introduces-a-robot-designed-for-children-to-avoid-accidents-and.html

https://www.slashgear.com/honda-made-a-guardian-angel-robot-to-help-kids-avoid-road-accidents-04649814/

https://www.guideautoweb.com/en/articles/58034/before-autonomous-cars-honda-wants-autonomous-kids/

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Δημοσθένης Γκερλιώτης

Σπούδασα Ιστορία και Φιλοσοφία της Επιστήμης (Ε.Κ.Π.Α.) με μεταπτυχιακή ειδίκευση στις σπουδές Επιστήμης και Τεχνολογίας, τα ενδιαφέροντα μου είναι οι Βιοεπιστήμες, η Βιοτεχνολογία και ζητήματα πολιτικής και δικαίου σε σχέση με την Τεχνολογία.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;