Το Instagram Ανοίγει τα Σήματα Επαλήθευσης για Όλους

Είναι πλέον γεγονός! Το Instagram επιτέλους  συστήνει στο ευρύ κοινό τα χαρακτηριστικά σήματα επαλήθευσης που επιτρέπουν την επιβεβαίωση αυθεντικότητας του κάθε χρήστη ή brand, κάνοντας  έτσι την εφαρμογή πιο ασφαλή και αξιόπιστη από ποτέ.

Τα μπλε σηματάκια με το τικ που εμφανίζονται δίπλα  στο  όνομα ενός Instagram λογαριασμού, δηλώνουν πως ένα profile είναι επιβεβαιωμένο και αυθεντικό και αντιπροσωπεύει το πρόσωπο ή το brand που δηλώνει πως είναι. Τα μπλε αυτά budges μπήκαν στη ζωή μας από το 2014 ακόμα, ως  προσπάθεια του Instagram να τοποθετηθεί ως ένα network ικανό να προστατέψει τους χρήστες του. Έτσι ξεκίνησε επαληθεύοντας  την αυθεντικότητα σελίδων διάσημων προσώπων και μεγάλων brands για να εξασφαλίσει την ακεραιότητα και την αξιοπιστία τους. Μόνο που μέχρι χθες οι επιβεβαιωμένοι λογαριασμοί ήταν σπάνιοι και αφορούσαν μεγάλες πολυεθνικές ή διάσημα πρόσωπα όπως η Beyonce, o Barack Obama, η Nike κτλ.  Όσον αφορά τη  διαδικασία απόκτησης του πολυπόθητου σήματος, έμοιαζε λίγο με αστικό μύθο, καθώς κανένας δεν ήξερε τον τρόπο να το αποκτήσει με αποτέλεσμα να εμφανιστούν χιλιάδες scammers που ζητούσαν χιλιάδες δολάρια για την εκχώρηση του σήματος, πράγμα που φυσικά δεν ίσχυε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φαίνεται πως όλα αυτά είναι πια παρελθόν καθώς το Instagram αποφάσισε να ρίξει φως στη διαδικασία εκχώρησης του συμβόλου. Κάθε χρήστης πλέον έχει τη δυνατότητα να ζητήσει το σύμβολο επιβεβαίωσης ακολουθώντας μερικά απλά βήματα.

Κάπου εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως το σήμα ή όπως αναφέρεται το Verification request είναι διαθέσιμο προς το παρόν μόνο μέσω iOS. Οι χρήστες των Android για άλλη μία φορά πρέπει να κάνουν λιγάκι υπομονή.

Ποια είναι τα βήματα;

  1. Από το προφίλ του λογαριασμού σας επιλέγετε τις ρυθμίσεις και έπειτα την επιλογή “Request Verification.”
  2. Στο δεύτερο και πιο περίπλοκο βήμα  θα σου ζητείται να ανεβάζεις αποδεικτικά έγγραφα για να τεκμηριώσεις την ταυτότητα σου. Μεταξύ άλλων ζητούνται διαβατήριο ή ταυτότητα, φορολογικά έγγραφα κ.α. Τα έγγραφα αυτά παραμένουν απόρρητα και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για την πιστοποίηση του λογαριασμού. Αν τα έγγραφα που παρέχεις δεν ταιριάζουν απόλυτα με τα στοιχεία που έχεις δώσει στο προφίλ σου, τότε το σήμα ίσως μείνει ένα μακρινό όνειρο για σένα.
  3.  Αφού ανεβάσεις τα απαραίτητα έγραφα, η δουλειά σου έχει τελειώσει περιμένεις απλά το Instagram να εγκρίνει ή να απορρίψει την αίτησή σου. Αν η αίτησή σου δεν γίνει δεκτή, μπορείς να την ξανακάνεις μετά από έναν μήνα.

 

Μια μικρή συμβουλή, πριν ξεκινήσεις την αίτησή σου θυμήσου να διαβάσεις τους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτει το instagram για να γίνει αποδεκτή η αίτησή σου.

Τι θα πρέπει να έχει ο λογαριασμός σου:

Επιγραμματικά το Instagram αναφέρει πως για το πολυπόθητο μπλε σηματάκι ένας λογαριασμός πρέπει να έχει τέσσερα χαρακτηριστικά.

Αυθεντικότητα (authenticity), δηλαδή να αντιπροσωπεύει το πραγματικό πρόσωπο, εταιρεία ή οντότητα που δηλώνει πως είναι.

Μοναδικότητα (uniqueness),  να μην αποτελεί διπλότυπη σελίδα.

Ολοκλήρωση (completeness), να περιλαμβάνει  φωτογραφία προφίλ, πληροφορίες στο bio και το λιγότερο μία δημοσίευση, καθώς και να είναι δημόσιος και όχι ιδιωτικός.

Σημαντικότητα (notability), να διαθέτει αναφορές από άλλους λογαριασμούς.  Μπορεί να έχεις δουλέψει το προφίλ σου σε όλα τα επίπεδα και να νομίζεις πως έχεις αγγίξει την τελειότητα, ωστόσο αν δεν υπάρχει  αναφορά του ονόματος του λογαριασμού σου από άλλους χρήστες το πιθανότερο είναι η αίτησή σας να απορριφθεί. Οι συνεργασίες από πληρωμή δεν λαμβάνονται υπόψιν στην παραμετροποίηση αυτού του παράγοντα.

Η καινοτομία σε όλη την ιστορία και πολύ σημαντική πληροφορία για τους influencers,  είναι πως δεν χρειάζεται να είσαι κάποιο μεγάλο brand με χιλιάδες ακόλουθους για να αποκτήσεις το σήμα. Αναφορικά, αν πληροίς τις παραπάνω προδιαγραφές έχεις και εσύ δικαίωμα στην ευτυχία του σήματος.

Μην χάνεις λοιπόν χρόνο αφιέρωσε λίγα λεπτά και κάνε την αίτηση που θα δώσεις αξιοπιστία και κύρος στο προφίλ σου.

Μπορείς να διαβάσεις τους όρους και προϋποθέσεις για την απόκτηση του σήματος εδώ

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Στεφανία Γραμματικοπουλου

Με αγάπη για το ψηφιακό marketing δηλώνω συνειδητά digital marketing artist. Αγαπώ τα ζώα, τις μεγάλες βόλτες στη φύση και τη μουσική. Δεν θα σταματήσω ποτέ να θέλω να μαθαίνω καινούργια πράγματα, να δημιουργώ από το τίποτα και να ταξιδεύω όσο περισσότερο μπορώ.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;