Το Facebook σχεδιάζει πρόγραμμα ΤΝ για να σταματήσετε να τσακώνεστε στις ομάδες του

Το Facebook σχεδιάζει πρόγραμμα ΤΝ για να σταματήσετε να τσακώνεστε στις ομάδες του

Οι συνομιλίες μπορούν γρήγορα να ξεφύγουν από τον έλεγχο στο διαδίκτυο, οπότε το Facebook ελπίζει ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει να παραμείνουν τα πράγματα πολιτισμένα.

Το κοινωνικό δίκτυο δοκιμάζει τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για να εντοπίσει καυγάδες στις πολλές ομάδες του, ώστε οι διαχειριστές ομάδων να βοηθήσουν να ηρεμήσουν τα πράγματα.

Η ανακοίνωση ήρθε σε μια ανάρτηση στην οποία το Facebook παρουσίασε μια σειρά από νέα εργαλεία λογισμικού για να βοηθήσει περισσότερα από 70 εκατομμύρια άτομα που τρέχουν και συντονίζουν ομάδες στην πλατφόρμα του.

Το Facebook, το οποίο έχει 2,85 δισεκατομμύρια χρήστες οι οποίοι κάνουν χρήση της πλατφόρμας, δήλωσε στα τέλη του περασμένου έτους ότι περισσότεροι από 1,8 δισεκατομμύρια άνθρωποι συμμετέχουν σε ομάδες κάθε μήνα και ότι υπάρχουν δεκάδες εκατομμύρια ενεργές ομάδες στο κοινωνικό δίκτυο. Μαζί με τα νέα εργαλεία του Facebook, η ΤΝ θα αποφασίσει πότε θα στείλει αυτό που η εταιρεία ονομάζει “ειδοποιήσεις σύγκρουσης” σε όσους διατηρούν ομάδες. Οι ειδοποιήσεις θα σταλούν στους διαχειριστές εάν η τεχνητή νοημοσύνη διαπιστώσει ότι μια συνομιλία στην ομάδα τους είναι “επίμαχη ή ανθυγιεινή “, ανέφερε η εταιρεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για χρόνια, τεχνολογικές πλατφόρμες όπως το Facebook και το Twitter βασίζονται όλο και περισσότερο στην ΤΝ για να καθορίσουν πολλά από αυτά που βλέπετε στο διαδίκτυο, από τα εργαλεία που εντοπίζουν και αφαιρούν τη ρητορική μίσους στο Facebook έως τα tweets που εμφανίζονται στο Twitter στο χρονολόγιό σας.

Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο για την αποτροπή του περιεχομένου που οι χρήστες δεν θέλουν να δουν και η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει τους συντονιστές να καθαρίσουν τα κοινωνικά δίκτυα που έχουν γίνει πολύ μαζικά για να μπορούν να παρακολουθούν μόνοι τους οι χρήστες.

Αλλά η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να τις ψηλαφίσει όταν πρόκειται για την κατανόηση της λεπτότητας και του πλαισίου στις διαδικτυακές αναρτήσεις. Οι τρόποι με τους οποίους λειτουργούν τα συστήματα εποπτείας που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη μπορούν επίσης να φαίνονται μυστηριώδεις και βλαβεροί για τους χρήστες.

Εκπρόσωπος του Facebook είπε ότι η τεχνητή νοημοσύνη της εταιρείας θα χρησιμοποιήσει πολλά σήματα από συνομιλίες για να καθορίσει πότε θα στείλει μια ειδοποίηση σύγκρουσης, συμπεριλαμβανομένων των χρόνων απάντησης σχολίων και του όγκου των σχολίων σε μια ανάρτηση.

Είπε ότι ορισμένοι διαχειριστές έχουν ήδη ρυθμίσει ειδοποιήσεις λέξεων -κλειδιών που μπορούν να εντοπίσουν θέματα που μπορεί να οδηγήσουν σε επιχειρήματα, επίσης.

Εάν ένας διαχειριστής λάβει μια ειδοποίηση σύγκρουσης, μπορεί στη συνέχεια να προβεί σε ενέργειες που το Facebook είπε ότι στοχεύουν στην επιβράδυνση των συνομιλιών – πιθανώς με την ελπίδα να ηρεμήσουν οι χρήστες.

Αυτές οι κινήσεις ενδέχεται να περιλαμβάνουν προσωρινό περιορισμό του πόσο συχνά ορισμένα μέλη της ομάδας μπορούν να δημοσιεύουν σχόλια και τον προσδιορισμό του πόσο γρήγορα μπορούν να γίνουν σχόλια σε μεμονωμένες αναρτήσεις.

Εδώ ένα παράδειγμα όπου το Facebook εισάγει πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης για την παρακολούθηση ομάδων που έχουν διαμάχες στα φόρουμ του. Πηγή: CNN Newsource

 

Πηγές άρθρου:

https://www.kalb.com/2021/06/17/facebook-testing-ai-stop-group-fighting/

https://www.9news.com.au/world/facebook-comments-artificial-intelligence-social-media/02125c2e-4d12-413c-a010-1fddec77186f

https://edition.cnn.com/2021/06/16/tech/facebook-ai-conflict-moderation-groups/index.html


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Δημοσθένης Γκερλιώτης

Σπούδασα Ιστορία και Φιλοσοφία της Επιστήμης (Ε.Κ.Π.Α.) με μεταπτυχιακή ειδίκευση στις σπουδές Επιστήμης και Τεχνολογίας (STS), τα ενδιαφέροντα μου είναι τα θέματα Βιοεπιστημών, Τεχνολογίας, Επιστημολογίας.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;