Το Facebook σχεδιάζει να κυκλοφορήσει δικό του smartwatch

Το Facebook κατασκευάζει ένα smartwatch και σχεδιάζει να το κυκλοφορήσει το 2022

Το Facebook κατασκευάζει κρυφά ένα smartwatch και σχεδιάζει να το κυκλοφορήσει το 2022 σύμφωνα με φήμες με μια νέα έκθεση από το The Information. Η συσκευή λέγεται ότι πιθανόν θα είναι ένα έξυπνο ρολόι που βασίζεται στο Android, αν και η αναφορά δεν αναφέρει αν το Facebook σκοπεύει να τρέχει η συσκευή το Wear OS της Google. Αναφέρει επίσης, ότι το Facebook εργάζεται για την κατασκευή του δικού του λειτουργικού συστήματος για νέες συσκευές που θα μπορούν να τρέχουν αυτό το λογισμικό. Μέσα από αυτό ελπίζει πως το  smartwatch θα είναι ανεξάρτητο από τα λειτουργικά των Google και Apple. Επιπλέον, το ρολόι θα έχει τη δική του σύνδεση κινητής τηλεφωνίας και δεν θα βασίζεται σε κάποιο smartphone για να έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Ένα βασικό χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου smartwatch του Facebook, θα είναι τα κοινωνικά χαρακτηριστικά του, όπως η αποστολή γρήγορων μηνυμάτων μέσω των πλατφορμών της εταιρείας.Το Facebook κατασκευάζει ένα smartwatch και σχεδιάζει να το κυκλοφορήσει το 2022 Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι η παρακολούθηση προπονήσεων με φίλους ή η επικοινωνία με έναν εκπαιδευτή, το οποίο θα στοχεύει στο τομέα της υγείας και της προσωπικής φυσικής κατάστασης του εκάστοτε χρήστη με σύνδεση σε υπηρεσίες τύπου Peloton και άλλες.

Το φημολογούμενο smartwatch του Facebook, το οποίο θα πρέπει να ανταγωνιστεί τα κορυφαία smartwatch από την Apple και το Fitbit, έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει μέσα  στο 2022, με την εταιρεία να έχει ήδη ανακοινώσει και έναν διάδοχό του που έχει προγραμματιστεί για το 2023. Δεν γνωρίζουμε το τελικό κόστος  ακόμα καθώς η εταιρεία δεν έχει προβεί σε επίσημη ανακοίνωση,  αλλά σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζει να το κυκλοφορήσει σε τιμή κοντά στο κόστος παραγωγής.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν σε αυτό το άρθρο:

Facebook is reportedly building a smartwatch and wants to sell it to you starting next year in exchange for your health data. Ανακτήθηκε από : businessinsider.com

Facebook Plans Smartwatch With Focus on Messaging, Health. Ανακτήθηκε από : theinformation.com


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Σωτήρης Τραντόπουλος

Λάτρης της τεχνολογίας και των θαυμάτων που αντικρίζουμε καθημερινά καθώς και της ενασχόλησης με τη συγγραφή σε γενικότερα πλαίσια.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;