Με την βοήθεια των Drones καταστρέφουν την κοκαΐνη στην Κολομβία.

SHARE

Εδώ και αρκετά χρόνια στην Κολομβία, η καλλιέργεια κοκαΐνης έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό. Έτσι ο νέος πρόεδρος της χώρας Ivan Duque αποφάσισε να χρησιμοποιήσει drones, ειδικά κατασκευασμένα ώστε να βρίσκουν αλλά και να καταστρέφουν την κοκαΐνη.

Οι εναέριοι κυνηγοί γεμίζονται με γλυφοσάτη (ένα ισχυρό ζιζανιοκτόνο) το οποίο εξαπολύουν όταν βρουν τις εκτάσεις κοκαΐνης, αυξάνοντας την ακρίβεια δράσης των ζιζανιοκτόνων και μειώνοντας την ζημία στις κοντινές νόμιμες καλλιέργειες.

Στις πρώτες δοκιμές που έγιναν στο Wall Street Journal καταστράφηκαν εκατοντάδες στρέμματα με κοκαΐνη.

Ο πρόεδρος της Κολομβίας δήλωσε σε συνέντευξή του, ότι τα drones που παραδίδονται στην κολομβιανή αστυνομία από τη Fumi Drone SAS, επιτρέπουν την πλήρη ακρίβεια σε χαμηλό υψόμετρο πάνω από τα φυτά. Με αυτόν τον τρόπο η χώρα είδε δραματικές μειώσεις στην παραγωγή κοκαΐνης.drones

Τέτοιου είδους προσπάθειες έγιναν από το 2001 έως το 2012 χάρη της εναέριας αστυνόμευσης. Το 2012 όμως η επιχείρηση επιβραδύνθηκε λόγο της δήλωσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ότι η γλυφοσάτη είναι καρκινογόνα.  Έτσι ο πρώην πρόεδρος Juan Manuel Santos απαγόρευσε εξ ολοκλήρου τις προσπάθειες το 2016 μειώνοντας τις ανησυχίες για την υγεία των πολιτών. To WSJ, ένα τοπικό κανάλι του Wall Street, αναφέρει πως οι εκτάσεις κόκας που υπήρχαν στην Κολομβία ήταν 470.000 στρέμματα το 2001 και 193.000 το 2012. Ωστόσο ισχυρίζονται πως τα πεδία της κόκας αυξήθηκαν στα 516.000 στρέμματα μέχρι το 2017.drones

Αντίθετα, ο Duque είναι επιφυλακτικός πως η χρήση των drone ιδιώτη θα οδηγήσει σε επί τόπου συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και των αγροτών. Ένα ατομικό drone μπορεί να χειριστεί φορτίο 1/80 της ποσότητας ζιζανιοκτόνου ενός αεροπλάνου. Αυτό σημαίνει ανάγκη περισσότερων αξιωματικών και φορητών χειριστών. Μέχρι τώρα έχουν αναλάβει δράση 10 drones.

Advertisement

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Hello, hi, hola, και τα συναφή! Είμαι ο Φανής, σπουδαστής του ΙΕΚ Ακμή Θεσσαλονίκης στον τομέα πληροφορικής και εξειδικεύσεις στο Web Design. Λάτρης της τεχνολογίας και της μουσικής. Στον ελεύθερο μου χρόνο κανω τον 'DJ' (χεχε) σε διάφορα μαγαζιά-πάρτυ και φεστιβάλ!

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG