Τα σημαντικότερα γεγονότα της CES 2019-Hyundai Elevate: Το μέλλον στην αυτοκίνηση;

Hyundai Elevate
Πηγή: cnet.com

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στο Las Vegas στις Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποιήθηκε για μία ακόμη χρονιά η έκθεση τεχνολογικών προϊόντων με τη συμμετοχή των μεγαλύτερων κολοσσών στο χώρο της τεχνολογίας από τις 8 Ιανουαρίου έως τις 11. Πάμε να δούμε όμως τις τεχνολογίες που εντυπωσίασαν και φέτος τόσο τους συμμετέχοντες όσο και το κοινό που παρευρέθηκε για να δει από πρώτο χέρι τις νέες τάσεις του 2019.

Hyundai Elevate
Πηγή: caranddriver.gr

Το «Elevate» της Hyundai θα επαναπροσδιορίσει την αντίληψή μας για την κινητικότητα των οχημάτων, αφού μπορεί και κινείται τόσο ως κανονικό αυτοκίνητο, όσο και ως τετράποδο ρομπότ. To όχημα είναι ικανό να κινηθεί σε περιοχές που έχουν πληγεί από πυρκαγιές, σεισμούς, τυφώνες, πλημμύρες, καθώς και σε εδάφη που άλλα οχήματα δεν θα μπορούσαν να τα καταφέρουν.

Hyundai Elevate
Πηγή: movenews.gr

Το όλο εγχείρημα είναι στην ουσία μια αρθρωτή ηλεκτροκίνητη πλατφόρμα ικανή να αλλάζει μορφή, έτσι ώστε να προσαρμόζεται σε διαφορετικές καταστάσεις. Η αρχιτεκτονική των ρομποτικών ποδιών του έχει πέντε βαθμούς ανάπτυξης, ενώ ηλεκτρικά μοτέρ φροντίζουν για την κίνηση του οχήματος. Όπως υπογραμμίζει η Hyundai, το όχημα είναι ικανό να μιμείται το βάδισμα τόσο των θηλαστικών, όσο και των ερπετών, κάτι που του δίνει τη δυνατότητα να κινείται προς κάθε κατεύθυνση. Όταν δεν χρειάζεται τα πόδια, τα διπλώνει πάνω στο κύριο σώμα και κόβει την παροχή ενέργειας, μεγιστοποιώντας την αποδοτικότητα της μπαταρίας και λειτουργώντας ως ένα  κανονικό όχημα. Ωστόσο, όταν κινείται περπατώντας, κρατά σταθερή την πλατφόρμα του σε οριζόντια θέση και τους επιβαίνοντές του, ενώ ο υψηλός βαθμός ελέγχου των τμημάτων των ποδιών καθιστά το όχημα ακόμα πιο ευκίνητο.

«Συνδυάζοντας τη δύναμη της ρομποτικής με την πιο πρόσφατη τεχνολογία ηλεκτροκίνητων οχημάτων της Hyundai, το Elevate έχει τη δυνατότητα να πηγαίνει κόσμο εκεί που δεν έχει πάει ποτέ ξανά αυτοκίνητο και να επαναπροσδιορίζει την αντίληψή μας ως προς την ελευθερία κίνησης των οχημάτων» είπε ο Ντέιβιντ Μπάιρον, design manager της Sundberg-Ferar, που ανέπτυξε το concept με τη Hyundai CRADLE. «Φανταστείτε ένα όχημα αποκλεισμένο σε χαντάκι με χιόνι μόλις τρία μέτρα από τον δρόμο που θα μπορεί να περπατήσει ή να σκαρφαλώσει στο ανώμαλο έδαφος, επιστρέφοντας στον δρόμο και πιθανώς σώζοντας τους τραυματίες επιβάτες του – αυτό είναι το μέλλον της κίνησης των οχημάτων».

https://www.youtube.com/watch?v=SZvQtlh6ueM

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Σωτήρης Τραντόπουλος

Λάτρης της τεχνολογίας και των θαυμάτων που αντικρίζουμε καθημερινά καθώς και της ενασχόλησης με τη συγγραφή σε γενικότερα πλαίσια.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;