Τα έξυπνα γυαλιά από τη Ray-Ban και τη Facebook

H Facebook σε συνεργασία με την EssilorLuxottica παρουσίασε τα πρώτα έξυπνα γυαλιά (smart glasses) της Facebook που έχουν τη δυνατότητα λήψης φωτογραφιών και βίντεο καθώς και τη δυνατότητα αναπαραγωγής μουσικής και απάντησης κλήσεων. Η σειρά, με την ονομασία Ray-Ban Stories, ανακοινώθηκε πρόσφατα από το δημιουργό του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ όπου αναφέρει επίσης ότι η εταιρεία δουλεύει για τη δημιουργία ενός κοινού εικονικού περιβάλλοντος (metaverse), το οποίο θα διαδεχτεί το σημερινό διαδίκτυο. Όπως είπε, τα έξυπνα γυαλιά θα αποτελέσουν απαραίτητο εργαλείο για μια τέτοια εξέλιξη που θα οδηγήσει στη περαιτέρω ανάπτυξη παρόμοιων τεχνολογιών. Πάμε όμως να δούμε αναλυτικότερα τι προσφέρουν τα νέα έξυπνα γυαλιά.

Τα Ray-Ban γυαλιά διαθέτουν δύο κάμερες, δύο μικροσκοπικά ηχεία, τρία μικρόφωνα και έναν επεξεργαστή Snapdragon. Φορτίζονται μέσω καλωδίου USB-C σε περίπου έξι ώρες και για τη χρήση τους, πρέπει να ο χρήστης να διαθέτει ένα λογαριασμό Facebook. Μπορούν να τραβήξουν 35 βίντεο των 30 δευτερολέπτων ή 500 φωτογραφίες, τα οποία στη συνέχεια μεταφορτώνονται ασύρματα στη συνοδευτική εφαρμογή, η οποία τα κρυπτογραφεί. Στη συνέχεια ο χρήστης μέσω του Facebook View, μπορεί να μοιραστεί αυτό το περιεχόμενο με άλλους φίλους του και να το κοινοποιήσει στο Facebook, Instagram, WhatsApp, Messenger, Twitter, TikTok, Snapchat και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι φωτογραφίες τέλος μπορούν επίσης να αποθηκευθούν στο τηλέφωνο του χρήστη εκτός της ειδικής εφαρμογής του Facebook.

Σε ότι αφορά τη τιμή τους, αυτή ξεκινά από τα 329 δολάρια και θα είναι διαθέσιμα για το κοινό από τις 16 Σεπτεμβρίου 2021.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Σωτήρης Τραντόπουλος

Λάτρης της τεχνολογίας και των θαυμάτων που αντικρίζουμε καθημερινά καθώς και της ενασχόλησης με τη συγγραφή σε γενικότερα πλαίσια.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;